Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ето какво има според  постовете на тролчето:
Две деца, едното страдало от тежко забояване, което налагало да бъде обслужвано, по-късно починало.
Две деца, които се изнесли да живеят самостоятелно преди години.
Дъщеря, която доскоро живеела с родителите си и се е изнесла наскоро.
Всичко това, украсено със съпруг нарцисист, несъответствия във възрастта на дъщерята и т.н. и т.н. Всичко го има в постовете на тролчето.

А аз съм японският император, приятно ми е.

# 616
Жената май беше обяснила защо нарочно променя някои факти. Но не била трол, и основните неща са истина

# 617
  • Beyond the stars
Аз пък не познавам в моя балон възрастни хора със семейства, които да поддържат такива отношения като описаните от MariyaHris. Всички сме близки с родителите си, ама сме далеч от това да се отчитаме всеки ден. На близо 40 години,  не мисля да казвам на майка ми колко часа съм се прибрала. Пък и честно казано, това е последното, което я вълнува.
Чуваме се по няколко пъти на седмица, чуваме се за всичко важно. Ама битови разговори тип "маме, какво си сготви днес, ма колко часа стана и т.н." не провеждаме. Пращам снимки, знаят ориентировъчно като пътуваме. Спестили сме си взаимно доста притеснения. Защото излишната информация за мен води точно до излишни притеснения.
Свекървата е различна, но и с нея се научихме къде е границата и дистанцията, която аз и мъжа ми желаем.
На нея обикновено пращам снимки като стигнем някъде, но тя наистина ни мисли, та се съобразявам с нейните тревоги. Моите родители винаги са били над нещата. Bowtie

# 618
  • София
Да, жената обясни защо има разминаване. И то в тази тема го обясни, когато дъщерята искаше да се изнася.
И да, съпругът ѝ е проблемен, а след смъртта на другото дете се е вкопчила в дъщерята и от там са всички проблеми.

# 619
  • София
Жената май беше обяснила защо нарочно променя някои факти. Но не била трол, и основните неща са истина
Аха. И както казах - аз съм японският император. Истина е. Нарочно досега пишех инкогнито.

# 620
  • София
Няма значение дали е истина или не.
Има такива майки и такива отношения.
Майката на една от кръщелниците ми беше така навремето. Жената страдаше от МС и изпитваше страх, че дъщеря ѝ ще я изостави, затова беше станала обсебваща. В един момент дъщерята просто я игнорира относно щенията и ѝ заяви, че ще ѝ уважава личното пространство, щом иска контакти. Свикна с времето. Вече дъщерята е майка, скоро и баба ще става. Ходи през 1-2 дни при майка си, не ѝ дава отчети, общуват си нормално. Плюсът е, че собствените си деца отгледа доста свободно и без намеса по своите правила и за ужас на майка ѝ в стил "Обуй на децата чорапи. Няма." И така.

# 621
  • София
Няма значение дали е истина или не.
Скрит текст:
Има такива майки и такива отношения.
Майката на една от кръщелниците ми беше така навремето. Жената страдаше от МС и изпитваше страх, че дъщеря ѝ ще я изостави, затова беше станала обсебваща. В един момент дъщерята просто я игнорира относно щенията и ѝ заяви, че ще ѝ уважава личното пространство, щом иска контакти. Свикна с времето. Вече дъщерята е майка, скоро и баба ще става. Ходи през 1-2 дни при майка си, не ѝ дава отчети, общуват си нормално. Плюсът е, че собствените си деца отгледа доста свободно и без намеса по своите правила и за ужас на майка ѝ в стил "Обуй на децата чорапи. Няма." И така.

Не съм съгласна.
Според мен има значение дали някой е лъжец и те прави на луд.

# 622
  • Пловдив
Много моля хора, които не познават този вид тормоз да не се държат като препатили!
А може ли да приемеш, че някои наистина са препатили. Но имат друга реакция и съответно друг резултат.

# 623
Много моля хора, които не познават този вид тормоз да не се държат като препатили!
А може ли да приемеш, че някои наистина са препатили. Но имат друга реакция и съответно друг резултат.
Ако наистина са препатили - надали ще се държат по този начин. Аз съм препратила и съм си извоювала свободата и точно заради това не бих се държала снизходително към жертвите на такъв тормоз.

# 624
  • Пловдив
Ако наистина са препатили - надали ще се държат по този начин. Аз съм препратила и съм си извоювала свободата и точно заради това не бих се държала снизходително към жертвите на такъв тормоз.
А аз не. Защото от жертвата зависи да се махне. Отказваш се от имоти и подкрепа и политаш. Ок, на 18 години не може, много хора не са завършили средно образование. Но на 25 и нагоре да се оплакваш от родители - зависи само от теб да се махнеш. Отказваш се от удобното и познатото, от подкрепата и се махаш.

# 625
  • Beyond the stars
Това е същото като всяка друга жертва на домашно насилие. Не е толкова лесно просто да си тръгнеш.
Ако беше, нямаше да има смъртни случаи.

# 626
  • Пловдив
Това е същото като всяка друга жертва на домашно насилие. Не е толкова лесно просто да си тръгнеш.
Ако беше, нямаше да има смъртни случаи.
Ама няма лесно в тоя живот. Къде казвам, че е лесно?!?! Казвам, че като си седят нищо няма да се промени. И двама души подложени на един и същи тип тормоз могат да реагират различно. И аз изоооообщо не съм склонна да съчувствам особено на някой, който само седи и мрънка. Който иска нещо различно - предприема действия.

# 627
  • Beyond the stars
Зависи кой и до каква степен е счупен. Защото родителят е този, който изгражда и поставя основи, та ако маминка повтаря от сутрин до вечер, как за нищо не ставаш и кой освен нея ще те иска и това го слушаш години - няма да си тръгнеш. Защото за нищо не ставаш.
Двама различни човека, винаги реагират различно, но когато тормозът е от човека, който трябва да ти показва света и ти го показва крив, нещата са изкривени изначално.

# 628
А как реагирате,справяте отново с порасналите ви деца,които имат шофьорски книжки от скоро и не много опит,но искат да шофират на дълги разстояния сами с колата.

# 629
  • София
Няма много възможности за реакция.
Ако и колата е на младия шофьор само се надяваме да внимава и да не се среща с пияни и надрусани по пътищата. Молим да се обади като пристигне и не мислим за лошото.
Но все пак трябва да кара веднага след взета книжка за да придобие опит. Как ще се научи, ако не кара?
А най-неприятно поне за мене беше когато близък, опитен шофьор пътуваше с мене и постоянно даваше мъдри указания. Като не ги спазя или се забавя ме скубеше. Спрях на Ситняково, насред движението и застанах на спирката да си чакам автобуса.
До там ми беше шофирането с книжка взета от първия опит.

Общи условия

Активация на акаунт