Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 395
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Една жена е по- уязвима, както и да го въртите и сучете

# 601
Аз съм близка с нашите и редовно им пиша, ама ако искаха всеки ден да им пиша добро утро, щях да се побъркам.

А колко жени са убити от мъжете си вкъщи, вкъщи с мъж е най-рискованото място.

И аз и сестра ми рано хванахме гората, сестра ми е една идея по-малка. Цял наш възрастен живот баща ми ни е пращал по едно съобщение -- "Мило Марийче/мило Ленче, тук всичко е наред, пишете с две думи как сте". Всеки божи ден! Винаги биха се разтревожили да не ни чуят ден-два. Ми то ти не знаеш детето ти дали е живо...
Не е било от желание за контрол, а буквално дали сме добре.

Дано да продължиш да мислиш така, когато мъжът ти по същия начин се отчита всекидневно на майка си – дали е папкал, дали е акал, дали не сте се скарали случайно...
Не знам защо, ама повечето снахи странно започват да истерясват, ако гаджетата/мъжете им се отчитат подробно и ежедневно на мама. Справка – свекървенската тема.
Или само момичешките родители се притесняват за тях, момчешките не, нищо че всекидневно немалко младежи също губят живота си по какви ли не причини?

Мда, колко народ си губи живота в автомобил, ако синът кара кола, трябва да пише на мама след всяко слизане от колата, че да е спокойна.
Една жена е по- уязвима, както и да го въртите и сучете

Жената е най-уязвима от мъжа си вкъщи

# 602
Напълно съгласна с МарияХрис и Кетчър, и ние като пътуваме някъде пишем, че сме стигнали/кацнали, както и те на нас. Тук не става дума за папкане, а да не се притесняват, особено с оглед както е по пътищата в България. И да, добре е да знаят някакви твои близки с кого се срещаш, те и големи жени изчезват или ги убиват, или се забъркват с кофти хора.
Моята майка също, откакто се омъжих не се притеснява за безопасността ми вечер, защото знае, че дори да излезна без него той ще дойде да ме вземе, а преди съм си прибирала сама посред нощ. Затова и примерно не съм й казвала, когато излизам, да не се притеснява. Баща ми също е казвал, че откакто съм с мъжа ми не се притеснява за мен. Повечето родители на тяхната възраст не мислят чак толкова за душевното и емоционалното състояние, притесняват се за физическото ти състояние. Грешка е било на дъщерята да живее с тях до 26 г.

# 603
Ама чакайте, едно е да пишеш след пътуване, че си пристигнал и всичко е наред, друго е всеки ден да трябва да даваш отчет къде си, с кого си и какво правиш.

# 604
Моят мъж е немец, как'Сийке, пощадена съм в това отношение. Свека не ме харесва, но дума срещу мен не е казала, защото не е прието да се бърка на сина си. А и аз тактически се срещнах с тях за първи път сериозно надула корема. Но и аз като всяка нормална жена, не харесвам свекърва си, ей така, от принципни съображения, не, че нещо прави жената. На синовете си планирам яко да се бъркам, но те и сега хич не ме слушат, не вярвам да почнат като големи. Баткото го е срам от мен като ходя да го взема. Та планирам това, което намирам за норма -- да досаждам на макс и да ме отсвирват, както си се полага. Simple Smile  И, да, естествено, че ще се притеснявам за тях, единият върви с интерес към автомобили и мотори и тн.

# 605
The Catcher in the Rye, това, че жената била по-уязвима, не омаловажава факта, че майката на сина може да се притеснява за собственото си дете и да му иска ежедневен отчет, обаждания и смс-и. Моя роднина дава пълен отчет за всеки един ден къде е, какво прави, къде ще ходят с мъжа й, за всяка караница, за всеки спор, за сексуалния им живот, върви ли, не върви ли, наскоро двете правиха интервенция на мъжа защо не бил съгласен с нещо си.
Иначе той имал твърде близки отношения с майка си, защото се виждали на ресторант всеки четвъртък.

# 606
Spiritlight, ами моите наблюдения са, че масово деца и родители са в близки отношения в България.

Близките и далечните отношения са по заслуги. Това по принцип, без връзка с тукашната пързалка. Хората рядко, да не кажа никога, прекъсват връзки особено с родител ей така от нищото.

# 607
И какво изисква майката? И защо да е изискване? Тъжно е, че нормалните семейни взаимоотношения на загриженост, обич и внимание се приемат като изисквания. Не знам в какви семейства сте отгледани.

# 608
Какво общо има това да звъннеш/пишеш, че си пристигнал някъде и да се отчиташ всеки ден за глупости? Ох, MariyaHris, ще си свекърва като от вицовете, може заедно с авторката един ден да се вайкате съвместно от неблагодарните деца, които в един момент ще спрат да ви вдигат и телефона.

# 609
Майката изисква да знае всичко за живота на дъщеря си. Сто пъти се повтори, че това не е израз на загриженост, а на контрол.

# 610
  • София
И какво изисква майката? И защо да е изискване? Тъжно е, че нормалните семейни взаимоотношения на загриженост, обич и внимание се приемат като изисквания. Не знам в какви семейства сте отгледани.
Тези даже не са минали покрай нормални:

Скрит текст:
Ако слушах интуицията на моята майка, досега да си живеех в детската стая, да не излизам през лятото, защото е топло, да не излизам през зимата, защото е студено, да не излизам вечер, защото е опасно, а пък за интуицията на свекървите да не отварям дума, то цели теми са отворени. Твърде много патетика се вкарва и това е точно емоционално изнудване. Ох, ах, една майка щом усеща...
Много добре казано,това съм аз Simple Smile
ornelam точно това си повтарям и сякаш Аз трябва да порасна и да я оставя да прави нещата както ги намира тя за добре,
наистина съм свръх протектираща.
Скрит текст:
И се надявам да е период това и да премине и да реши сама да ни потърси и да иска да сподели с нас,но защото тя иска,а не защото ние така казваме.
Скрит текст:
Именно по ред причини споделям малко завоалирано.
Бащата е човек на настроения,избухва за нищо и става друг човек.
Именно той е човека,който иска всичко да е под негов контрол,да става както той е казал и сега тя като вече  прави каквото си иска и все е недоволен,как можело така пък как иначе доста ограничен в мислене.И двамата се притесняваме казвам,защото той е такъв контролиращ всички,притесняваме се и когато нещо не е по неговия начин избухва и се започват…..
Скрит текст:
Да,разбира се,че за нея е по-добре да се махне от тая отровна среда от която аз не успях и го знам.
Всичко трябва да става когато и както той смята за добре,все той знае най-добре,психически тормоз.
Както и да е,темата не е за това,а както казах нямам родители вече и имах нужда от съвет на родители с вече порастнали деца относно “скъсаните вериги”на порастналите ви деца,да си сверя часовника,тъй като както казах все нещо не е наред според съпруга ми.
Според него тя трябва директно вкъшщи след работа,никъде да не ходи…
Знам,че звуча много объркано,но и така се чувствам.
Благодаря ви за мненията,разбрах,че повредата е в нашият телевизор и се успокоих,тъй като и аз съм на това мнение.
Хубав ден на всички Simple Smile

"Нормални отношения" и "отровни родители" няма как да бъдат в едно изречение.
Задушаващи родители, задушаващ бивш...
Дано дъщерята да успее да осъзнае, че такова задушване не е норма, а е болно отношение. И дано да успее да разпознава навреме признаците и да бяга от такива хора, въпреки наложеният от родителите модел.

# 611
Ама кой е казал майката на момчета да не се притеснява? Около мен, поне при малките деца, момчетата ги отглеждат много по-грижовно и с глезотии, отколкото момичетата. Майките на момичета са много по-строги и взискателни, отколкото майките на момчета.

Мен майка на състудент ме е разпитвала редовно какво прави синковецът й, защото оня нищо не й казваше. Тя имаше и дъщеря, също с мен учеше, не ме е питала за нея.

Spiritlight, със сигурност! Аз отсега се вайкам от неблагодарните си деца Simple Smile))) И не очаквам по-добре да стане, хехе. Все пак предпочитам да се вайкам ОТ, а не ЗА. Едното е в реда на нещата, а другото е непреживяемо.

# 612
  • София
Ау, чак сега се сетих коя е авторката. Вярно, че е пързалка всичко. Голяма лъжкиня е:
Скрит текст:
Здравейте,
Споделяла съм и др път тук,но нещата се оправяха след това,сега обаче мн се задълбочиха и бих искала да чуя чужди мнения за ситуацията.
Омъжена съм от 28г,децата ни са големи вече,не живеят с нас.
Скрит текст:
Съпругът ми е нарцисист и мн властен и налагащ мнението си човек,винаги той е прав,др мнение не приема.
След всеки скандал,а под скандал разбирайте ако си позволя да не се съглася с неговото мнение веднага избухва и започват речите и обидите.
След това не ми говори няколко дни и когато трябва нещо да свърша,да му помогна обикновено започва да ми говори.
Та сега последният скандал беше по съшата причина,последва 1 ден мълчание и след това яко викане,обиди,но този път и аз не си мълчах и му отвръщах.
Та се чудя има ли смисъл да продължавам така и да живеем като съквартиранти или да се разделим официално,на тия години вече вс ми е безмислено.
Нямам родители и близки роднини и той на това винаги е разчитал.
Имаме апартамент общ и вс до тук ни е общо,след брака.
До сега все се надявах,че ще се “промени”,но уви разбрах,че е загубена кауза.
След всеки скандал никога няма извинявай и винаги аз съм виновна и разбира се коя съм била аз,че да решавам еди си какво….
Без да се нервира и да ме тормози трудно изкарва повече от два дни,а избухва буквално за глупости,както е в супер настроение и само нещо да излезне което не е както той си го е преставял и избухва и аз винаги съм виновна.
Ще съм благодарна да чуя вашите мнения,без упреци.
Скрит текст:
Здравейте,включвам се отново.
Дъшеря ми както бяха споменала ходи в далечна държава с приятелките ,върна се,слава богу всичко е наред.
Намери си квартира,изнесе се,
Скрит текст:
казва че е много добре сега.
Но от известно време много се промени,когато се виждаме се държи много странно,не говори особено с нас и се държи сякаш едвам седи с нас ,нон стоп е на телефона.
Като я питаме с баща й всичко нред ли е нужда от съвет има ли,казва не,аз си знам всичко нямам ну да от съвети.
Не знам дали да св притеснявам или е нормално.
Искам по женски да си поговорим,тя твърди че вс е наред .
Ходих в тях една вечер след работа да се видим,тя не говори и само си седи на телефона доста обидно ми стана,после казва,че не било заради мен,вс било наред.
Когато дойде в къши някой уикенд седи малко с нас хапваме,но се държи като гостенка малко и все гледа да излезе да не е с нас.
Но не иска да говори,но за мен е много променена.
Някакви идеи какво как да действам,но въпреки това е голям човек все пак не знам .
Промени се много.
Приемам съвети,препоръки
Това е същото тролче, което си беше измислило починало дете, пък после двете деца живеели отделно, пък тук дъщерята живеела с родителите си, защото гаджето не искало да се живеят под наем и се изнесла наскоро, в друга тема и двете деца се изнесли преди години...
Жалко тролче.

# 613
Встрани от казуса за тролене, но при починало дете е нормално майката да е по-тревожна и по-вкопчена, това е огромна травма. Терапия трябва и то сериозна, независимо дали е тролене или не.

# 614
Ако има починало дете, поведението на майката е обяснимо през преживяната травма. Терапията е задължителна в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт