Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 405
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
На първо място трябва да се изнесе от вас. И спирате да ѝ се месите. Така или иначе какво и да я съветвате, тя докато не се убеди сама в нещо, няма да ви послуша.

# 166
Наистина не мога да повярвам,че вие като майки бихте си помислили дори,че ЛЪЖА за загубата на малкото ми дете Sad
Пиша да може би объркани години нарочно,защото знам,че четат познати мои и ще познаят постовете ми.
Затова и този наш страх и обсебване към голямото ни дете.
Всичко е истина,съжалявам,че така възприемате постовете ми,но сте ми от голяма помощ,нямам родители и те починаха и няма с кого да споделя.
Благодаря на всички и за съжаление е истина загубата на детенцето ми Sad

# 167
Strawberry, съболезнования. Прегръщам те.

Това обяснява големите ви страхове. Но дъщеря ви е голяма, има право на личен живот.
По-добре е сега да излиза, да спи при приятелки, да пътува. Всеки нормален човек трябва да изживее свободата през младостта си.

# 168
  • София
Аз пък не мога да повярвам, че майка, на която едното дете е починало, а другото живее при нея, ще твърди, че и двете живеят отделно. Много е плашещо, но ти си знаеш причината.

# 169
Аз пък не мога да повярвам, че майка, на която едното дете е починало, а другото живее при нея, ще твърди, че и двете живеят отделно. Много е плашещо, но ти си знаеш причината.

Не искам да влизам в обяснителен режим,обясних защо правя това.
Biborana благодаря ти от сърце,времето минава,но болката става все по-силна:(
Загубих родителите си,баби,дядовци,НО няма такава болка като детето ти си отиде преди теб и ма всички,които ми се подиграват……

# 170
  • София
Аман от тролчета бих казала. Това относно причината.

# 171
Аман от тролчета бих казала. Това относно причината.
Ще замълча……

# 172
  • София
Милена, разбрахме, че я смяташ за "долнопробен трол". Затриха те веднъж, но не даваш ли и 1% вероятност човекът от другата страна на екрана да казва нещо, част от което е истина. Сериозно питам.

Всеки си преценява, разбира се, но когато се касае за такива сериозни трагедии, предпочитам да не се правя на детектив и да говоря с пълна сигурност. Нищо няма да ми стане, ако не споделя веднъж мнението си за сметка на това нещо от писаното да се окаже вярно. Ако не е, за нея си е.

# 173
  • София
Разбрах, че ти предпочиташ да не се правиш на детектив. Този твой избор мен не ме касае по никакъв начин.

# 174
Аз също намирам в случая доста хладнокръвно приемане на критика към лични и много драматични теми и ми бих го приписала към неистина за себе си.
milenakaняма значение в крайна сметка. Теманат се оказва интересна за доста хора и те си приказват и споделят по нея и не е чак зле. А какво и е намерението на авторката - каквото иска да е .

# 175
  • По света и у нас
На тая възраст няма какво да и се месите.
Ако вас ви тормози как си живее живота кажете и да се изнесе от вас.

# 176
  • София
Авторке, да приемем всичко за чиста монета.
Защо пишеш, че и бащата се притеснява? Твърдиш, че двамата имате проблем с изнасянето ѝ, но той е искал отдавна да изгони дъщерята и е бил груб с нея,вкл. пред чужди хора, вкл.пред гаджето-насилник?
Ти самата от години искаш да го напуснеш, заради тормоза и обидите.  Не би ли трябвало да си щастлива, че тя се отървава от псувните и виковете на баща си? Ти самата смяташ ли да останеш, когато тя се изнесе?
Звучи ужасно майка да се притеснява, че детето ѝ се изнася от място, където не само родителите и гаджето проявяват тормоз, а и ежедневно търпи крясъци, обиди, гонене, псувни и отвратителни отношения.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 07:29 от Fever Ray

# 177
Именно по ред причини споделям малко завоалирано.
Бащата е човек на настроения,избухва за нищо и става друг човек.
Именно той е човека,който иска всичко да е под негов контрол,да става както той е казал и сега тя като вече  прави каквото си иска и все е недоволен,как можело така пък как иначе доста ограничен в мислене.И двамата се притесняваме казвам,защото той е такъв контролиращ всички,притесняваме се и когато нещо не е по неговия начин избухва и се започват…..
Да,разбира се,че за нея е по-добре да се махне от тая отровна среда от която аз не успях и го знам.
Всичко трябва да става когато и както той смята за добре,все той знае най-добре,психически тормоз.
Както и да е,темата не е за това,а както казах нямам родители вече и имах нужда от съвет на родители с вече порастнали деца относно “скъсаните вериги”на порастналите ви деца,да си сверя часовника,тъй като както казах все нещо не е наред според съпруга ми.
Според него тя трябва директно вкъшщи след работа,никъде да не ходи…
Знам,че звуча много объркано,но и така се чувствам.
Благодаря ви за мненията,разбрах,че повредата е в нашият телевизор и се успокоих,тъй като и аз съм на това мнение.
Хубав ден на всички Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 07:43 от strawberry0302

# 178
  • София
Защо тогава ТИ се включваш в този тормоз? Защото твърдиш, че и двамата се притеснявате, и двамата звъните да я търсите и т.н.  Вместо да се притесниш, че от баща насилник е скочила на гадже насилник и сега се опитва да изплува, а ти я дърпаш обратно.
Т.е. той е насилникът, а ти му съучастваш да тормози 26-годишен човек.
И пишеш завоалирано, защото реалната ситуация е без значение? Интересно, но не съм психолог.
Веднъж се е изнесла, веднъж не.
Ако и част от нещата са истина, отдавна е трябвало да потърсиш реална помощ. И физическа, и психологическа най-вече. Има немалко организации за целта.
Предполагам, че съфорумки биха помогнали с контакти, вместо с диети и тестове за бременност.

# 179
Ами той с неговите страхове ми влияе и на мен и аз се шашакм докато не поговорих с нея и тя ми разказа някои неща.
Но пак казвам той е човек смятащ,че всичко знае и е правилно.
Аз като майка се притеснявам разбира се  защото коренно се промени тя,но сега като си поговорихме и се поуспокоих,вярвам й какво казва,той никога на никой не вярва,не било вярно каквото казва и къде казва че ходела.
Как щяла да пътува сега не знам си къде и след разговора с нея вече не съм на неговото мнение и все е недоволен.
Мислела съм много пътифа потърся организации за помощ,но все съм се отказвала по ред причини.
Да радвам се детето ми да се отърве от тоя тормоз ,исках само да чуя и други мнения по въпроса.
Пак казвам защото според съпруга ми той “знае”всичко съответно аз каквото и да мисля винаги се съмнявам дали е правилно.
Още веснъж казвам темата е за дгуго благодаря ви за споделените мнения,голяма полза са ми и за моите бъдещи реакции към него.

Общи условия

Активация на акаунт