Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 409
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Не знаеш плановете. Пък и толкова много родители пазаруват жилища за отроците, и то по 2 и 3 и за всяко едно поотделно ... та се чудя как да се отдели човек. Та той трябва да живее където му е постеленото

# 151
  • София
Не е задължително.
Ние сме купили жилища на децата ни, но те не живеят в тях, дори и в страната не живеят и няма да живеят.
Жилищата не се губят, нито храна и вода искат, пък и нищо не се знае занапред.

# 152
  • София
Човек и да е отделно такива родители ще му се бъркат. Цяла свекървенска тема има за пример.

# 153
  • Out of the Mix
Не е задължително.
Ние сме купили жилища на децата ни, но те не живеят в тях, дори и в страната не живеят и няма да живеят.
Жилищата не се губят, нито храна и вода искат, пък и нищо не се знае занапред.
T.e. сте инвестирали, затворили кеша в имоти, а не да седят на влог, което ок, спечелили сте много последните 2-4 г.
Въпросът е, че аз не бих купувал е така, ако няма да се живее в тях, при условие, че вие сте го знаели отрано. А, като си идват в БГ в многостайния апартамент, или къщата, вилата, все ще се събирате всички, или дори на хотел може да са за няколко дни престой.

Човек и да е отделно такива родители ще му се бъркат.
Категорично, да. Няма корелация между самостоятелността, независимостта и вземането на решенията за живота с това къде живееш, ако не са се изградили граници между родителя и вече голямото, пораснало дете. Родителят сам трябва да се оттегля постепенно, а на детето отрано да се делегират повече отговотности, за да може процесът да стане плавно, и всеки спокойно да си изгради и подреди живота.

Иначе е ясно защо е най-добре всеки да си живее отделно, това смятам няма нужда да се коментира.

# 154
Аз участвам в една тема, в която млада майка с едно детенце , се оплаква че цялата фамилия не участва по собтсвена инициатива и доста  в отглеждането на детето . Не трябвало ли са се помага на майката? Ами не знам ? Според тази тема  - сакън!

# 155
  • София
Кеш на влог имах някога от баба и дядо. След хиперинфлацията и смяната на парите се почерпих със събираните от тях пари с парче торта и чаша капучино.
Пари на влог е като да ги хвърлиш през прозореца на ало-измамниците.
Държат се в нещо, което не се обезценява, а си запазва стойността.
Да не говорим, че имотите скачат, а и пасивен доход носят междувременно.

# 156
  • София
Не е лошо да се работи по време на следването, но зависи какво. Някои занятия си вървят с определен манталитет, който няма да помогне после в професията. Ако семейството може да си го позволи е по-добре нископлатен стаж в областта, в която учи човек, отколкото сервитьорка, например.

Но инфантилизирането на детето от родителите не е свързано с пари. Естестествено, ако родителите са заможни това е сериозен лост за контрол, но и не много състоятелни хора биват деспотични, обсебващи и манипулативни родители. Често и без да го съзнават. Тук случаят ми се струва такъв. 26 годишна жена ще обяснява къде е спала, потрес.

# 157
Ясно е, че парите не се държат в банка, но има инвестиционни фондове.

# 158
  • Somewhere far away
Кво значи няма да се живее. Дори и децата да не живеят в това жилище, винаги може да се даде под наем.

# 159
  • София
Има много начини на спестяване. Добре е инвестиционният портфейл да е максимално разнообразен. Има конкретна тема по въпроса.

Death, така е, а и не само под наем. Ако е на различни интересни места, може да се ползва за ваканции и т.н.

# 160
  • София
Ясно е, че парите не се държат в банка, но има инвестиционни фондове.
Имотите и златото са си най-сигурен и най-доходоносен начин да си държи парите човек, който не е вълк от Уолстрийт. Особено в България изобщо не би ми хрумнало да държа пари във фонд. Цели банки отнесоха безнаказано, какво остава за фондове.

# 161
Бoяна абс. си права. Особено ако работиш по специалността дори на ниско платена позиция, то със препоръките и стажа един ден може да си намериш много по-добро място по специалността си.
Но да държиш в апартаменти за отрочето в незнам кой град, а то да работи като келнер или в лидл на касата за да си доплаща студенството ... и накрая да започне на стартова заплата за напълно начинаещ в някакъв трети град ... си е направо страхотна инвестиция за него от страна на родителите.
Не знам какъв контрол е , но да не би случайно да е  другото име на недомислица или егоизъм?

# 162
  • София
Оооо, сега погледнах старите мнения.
Трол е, а темата е лъжа.
Имаше и една изтрита тема, в която съвсем се беше оплела с измислици.

# 163
  • София
Всеки си има възгледи. Моето семейство ми е дало възможност да се развивам в избраните от мен направления. Не са ме заливали с някакви грандиозни суми, разбира се, но са ми помагали. Лично аз не виждам голям смисъл цял живот да се трепеш да постигнеш нещо и след това с възпитателна цел да пуснеш отрочето да мизерства. По-добре да има баланс, защото и пълното лигавене също вреди, но всеки си има опит и разбирания.

# 164
  • София
Но да държиш в апартаменти за отрочето в незнам кой град, а то да работи като келнер или в лидл на касата за да си доплаща студенството ... и накрая да започне на стартова заплата за напълно начинаещ в някакъв трети град ... си е направо страхотна инвестиция за него от страна на родителите.

Това наистина е глупаво от страна на родителите, а и на децата.

Общи условия

Активация на акаунт