🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #8: от вторник до четвъртък, 20:00

• 127 248
  • 2 495
  •   1
Отговори
# 1 110
Този сезон не съм особено редовна. Къде може да се гледа от чужбина?

# 1 111

mauigirl, книгата, която коментираш има ли я преведена на български?
не мисля, че е преведена

# 1 112
Е как какво толкоз предлага Косара?! Естествено, че най-милото си. То друго няма.
Виктор е зодия баламурник. Преди години бях питала един тип каква зодия и точно така се изрази. Веднага си направих асоциация с риби и познах. Та Виктор и той същият. Още по-съмнителен ми се стори, когато по време на масажите се изцепи, че за първи път докосвал жена. Хмм...казвам с онази негова типична физиономия с почесване.

# 1 113
Виктор за очите на Бранимира колко били прекрасни Confused Май е наизустил реплики и ги пуска без много връзка с реалността. Очаквам на Люба да каже колко нежно гласче има.
Васко и КоЗара взаимно си вадят най-лошото. Досега нито единият не ми кринджееше толкова колкото на срещата им. Щото май се получава фалш на квадрат.
Някой назад написа "не разбираш от енергетика", а аз прочетох ЕРГЕНЕТИКА  Joy а то май баш.
Даниела наистина прекалява с претенциите си.
Силвия в първите епизоди беше симпатична, сега ми е противна. Има нещо отвратително жена,  да се съгласи да  играе кошче за душевни отпадъци на мъжа изслушвайки любовните му драми и да му доносничи. Унизително е. Нали за любов била влязла уж. Мартин явно и в живота е свикнал да ползва жените за собствени нечистоплътни цели. Виктор взе да го копира и да подпитва Бранимира за неща от кухнята...съвсем ще пропадне това момче. Засега е вързан но поне изглежда добър. Мартин зле му влияе.

# 1 114
Мартин в разговор с Виктор, как са изкарали срещата с Бранимира.
Виктор - "Имам чувството, че стената постепенно пада".
Мартин - "Абе, нали знаеш, това си е Йерихон!"

Нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Искаше да покаже знания, а миксира Рубикон с Йерихонската тръба.
История и религия в едно.
Да, Йерихон е реален град и се намира в Палестинските територии, близо до река Йордан. Смята се за един от най-старите постоянно населени градове в света, с история, датираща отпреди над 11 000 години.
Според Библията, градът е бил разрушен от израилтяните, водени от Исус Навин,след като стените му „паднали“ при звука на рогове.

Град Йерихон, на който се срутили стените от гръмовния небесен звук, влиза като нарицателно в друг смисъл  - метафора за мощни децибели.
Бучиш като йерихонска тръба. пример

Но в случая Мартин искаше да използва обаче друга метафора - израза да преминеш Рубикон, той е  за вече направен труден  избор, за твърдост, решимост, за поета линия напред в ясна посока.
Израз, останал в историята от времето на Юлий Цезар пред реката Рубикон.
Твърдото решение да влезе в битката.
Ерго,  трудното викторово решение, взето уж накрая относно Бранимира.

Йерихон си е Йерихон, също като Галилея, Йерусалим и тн, но нямат връзка с това,което искаше да каже Мартин.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 09:10 от проксима

# 1 115
За снощния епизод:

1. Виктор и Бранка - страшно ми хареса тяхната среща. Беше наистина приятна и се видя, че и двамата се чувстваха много комфортно един с друг. Бранка за пръв път ми се видя красива. Трябва повече да се усмихва това момиче - направо е друг човек.

2. Васил и Косара - една от най-измъчените срещи до сега. Чак аз се напрегнах, докато ги гледах. Как я определиха, като "най-хубавата им среща", идея си нямам. Бяха ми много натоварващи.

3. Даниела и Мартин - тази е егати наглата. Искала дрехи и нещо за врата. Явно се надява да си тръгне със скъпо бижу от там. Анета добре го е преценила - видя се, че на Мартин хич не му се харчеха пари по Даниела, щом даже каза, че ще излъже, че е само с 1 карта и тя е с лимит. Даниела явно се е жегнала от думите на Анета, че мъж, който дава по 50 - 60 К на месец на жена, няма да си я търси в Ергенът и е решила да провери. Май ще остане разочарована от Марто - стиснатия бастун

4. Анета - ТОП ъф дъ ТОП, ъф дъ ТОП ми е тая мацка. Само корените на косата да оправи. Страшно се смях с нея - изобщо не цепи басма на никого. Сипва с големия черпак, но го прави с усмивка - леко и лежерно. Дреме й на черните корени Joy

Връщам се да ви чета.

# 1 116
  • Out of the Mix
Флиртува Даниела, закача се.
Разбирам, че не е симпатична на бая народ, ама се чудите за какво да се хванете.
Не се чудим въобще! Направо ни блъскат поводите. Не откривам какво може да им противостои.
Грам чудене няма, има трезва преценка.
Оставям настрана цялото предаване и всичките глупости в него.

Истината е, че може да бъде много интересно и буквално да държи зрителите в съспенс до края, ако решат.
Аз, ако съм продуцент и сценарист, ще им разкажа играта, като на абсолютно всички участнички ще им се даде шанс за изява да се покажат, разкрият и разлистят в пълен разцвет, като рози и лалета. Flowers TulipFlowers Rose

Много ми е тъжно. Както и да го играя на неприкосновена, не мога да приема жени като Даниела. С такива една приказка няма какво да си кажем. Какво, единсвеното важно е он-лайн бутик ли ? Или мода? Или книга за олигофрени, които не могат да мислят ? Не си представям България на такова ниско ниво, но все повече и повечв, в предаванията ставам свидетел на такаова. И за това ми става мъчно. Много  ми е мъчно, нито ми е смешно нито нищо. Бих застанала с тази девойка Даниела на една маса и за 5 минути ще и направя автопортрет. Много ниско ниво, елементарно.
Дори Мартина, която е отявлено тъпичка си мълчи.
Това, човек, кога и какво да казва.... Нямам думи.
Въобще не се асоциирам, но нивото масово е такова, без значение дали ти/ни харесва.
Нямам против Марта да е, каквато е. Мъж няма нужда от "до-центка", или професорка, философка.
Въпросът е, ако няма да е много умна, то поне да знае границата, да не прави щуротии, да не те вкарва в драми и проблеми.

Виктор момчето направо е мъка вече. За толкова време не можа да се научи и разчупи, отпусне.
Ама грам не му идва да закове последния пирон, дори на момиче, което му се е сложило вече.
Физиономиите са му от друга планета, и ми омръзна да го гледам на всяка среща пиян. Жалка картинка.
Бранка сега по-става, държи се нормално, като момиче на нейните години, говоря на срещите. На какво се дължи промяната тя си знае. Може да е решила да печели и остане на почивка по-дълго.

Между другото Мартин си е схемаджия в живота, та всичко каквото гледате си е такова + евентуално някакво подшушване от продуцента/сценарист за колорит.

Бате, брато, новобранка, шъ мА обидиш, едно и също.

# 1 117
  • Обран бостан ;)
Съвсем накратко за вчера:

Рутинни срещи, скучни, режисирани разговори и "Бързи смели сръчни" с коментатор дипломиран хирург.

Найс , а ?

Добре, че Гретхен имаше р-ден, та Виктор още един път да си тресне чутурата  в дувара. Вкторе, не те разбирам, брат. И ти няма да се разбереш след време, ама квот'-такоа.

Куин Диди вече взе да си скача сянката. Целували се два пъти и айде - шопинг, бижута, глезене. Сус бре джанъм, яваш, яваш. Смени си фамилията, подпишете брак, че тогава. Ще прецакаш ситуацията с тия капризи.
Свършили и дрехите. Ами искай от Мартина. Все ще има някой излишен парцал, да не ходиш гола.  
Ако вземе Марто наистина да каже, на онази, че ще и построи замък ще се почне "На нея замък, а на мен какво ?" Бившия и мъж сигур' свещи пали всеки ден, че се е оттървал.

Другото вече сте го казали. Свършиха ми "лайковете", но принципно съм съгласен с повечето от коментарите.

# 1 118
3. Даниела и Мартин - тази е егати наглата. Искала дрехи и нещо за врата. Явно се надява да си тръгне със скъпо бижу от там. Анета добре го е преценила - видя се, че на Мартин хич не му се харчеха пари по Даниела, щом даже каза, че ще излъже, че е само с 1 карта и тя е с лимит. Даниела явно се е жегнала от думите на Анета, че мъж, който дава по 50 - 60 К на месец на жена, няма да си я търси в Ергенът и е решила да провери. Май ще остане разочарована от Марто - стиснатия бастун
Даниела директно иска, Мартин се съгласява - нямат драма

Обачееее, както се каза по-напред, колко стъписани бяха Васил и Виктор първо - че Даниела иска (клетите очакваха да се заговори колко са меркантилни жените, колко е страшно, че искат, какъв ужас, че мъжа ще плаща/ на такава реакция се надяваха и някои от мъжете без парички, пишещи в темата) и после - че Мартин е ок с това.
Потънаха им гемиите пред този неочакван разврат на историята.

И какво се оказа - че Мартин се хвали как го брулят, но това е ок и той ще води Даниела на шопинг.
А те и да искат - няма как да го направят, защото нямат.

Два свята.

# 1 119

Абе аз не видях много бързо да се съгласява. Нещо започна да се препотява, като разбра, че още от сега трябва да дава, та чак измисли версията с картите Grinning

# 1 120
Catwoman12,ти недей многУ знА! Joy
Не знам за вас аз не мога да ги приема тези приказки за шопинга сериозно.Като да играеше Данка и то неуспешно.Много фалшиво беше и много се хилеше.То пък и ще са страшните покупки от тези нефелни магазинчета ,които ни показват там.

# 1 121
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:
тази книга въобще не е криминале. Някои я определят за скандална, защото блудство ( баща- дъщеря) през очите на героинята автора го описва по особен романтичен начин. Бих казала, че не е никак развлекателна.
Коя е тази книга, моля 😐 Изпуснах епизода, но коментара ме заинтригува

Някой чете Никола Бьогле, "Пациент 488"

# 1 122

Абе аз не видях много бързо да се съгласява. Нещо започна да се препотява, като разбра, че още от сега трябва да дава, та чак измисли версията с картите Grinning
Да и той си хитрува Grinning
Ма представям си някой голтак, да кипне, пък да и отвърне с едно достойнство, с едни хули, с една омерзена ирония, както им се иска на някои мъже

# 1 123

Мартин е къде къде по-токсичен, като нито си е осъзнал травмите и една и някога ще го направи. Вместо това си избива комплексите и травмите на други хора, подтиска ги, изневерява, играе игри и тн.

Така е, но и жената с Виктор ще й се скъсат нервите и ще й бъде отровен живота. В началото го мислех за добряк, но сега виждам колко всъщност слабохарактерен е. Той никога няма да вземе решение, никога няма да е категоричен, накрая ще я обвини за собствените си грешки. И той играе играта на топло-студено. Няма нито една жена там, която да получи категорични сигнали, специално внимание и уважение ей така за ден - след някакъв жест, винаги завърта нещата така, че да не си сигурен какво точно цели. Съжалявам момичето, което ще е с него. Любомира не- щото на нея не й пука и със сигурност няма да е за дълго. Снощи при коментара за партньора и начина, по който започна да говори в мъжки род - малко ми стана странно.................................... почнах да се чудя дали наистина не е БИ поне.........

Хареса ми как всички девойки се изнесоха в другия отбор. Всеки си има права- не го оценяват - ще си смени мнението.  Ивет, Синтия, Росица можеха да дадат нещо на предаването, Американката също- Алекс ли беше?

Не мога да повярвам, но и новите две девойки разчупиха играта - на мен ми харесва да ги гледам там. Много анти бях настроена към Ани, но сега като се замисля - тя е простовата, но има някакво чувство за хумор и разведрява обстановката. Някаква част от нещата са шега, но просто ги представиха по друг начин в началото. Смятам, че е по-умна от Мартина със сигурност, просто Мартина се е научила да се прикрива. А като гледам мирогледът й е същия като на Даниела - само, че изискванията са по-скромни и не ги е захаросала в подходящи думички за женска енергия и т.н. Даже смятам, че може и по-лесно да си намери някой да й плаща сметките. Другата Алекса с различното ударение също разчупва ежедневието.

Васко наистина много самоуверен. Харесва ми това качество, но ми се струва, че няма да избере никоя  - нито една не му пасва и ми се струва, че той ги мисли за под нивото му. За сега не ме дразни и че захапва Виктор - то пък някой трябва да му го каже директно. Мартин също го излага и подхлъзва, ама пред него му се прави на приятел.

Косара ми преобърна мнението - симпатизирах й, сега започва да ме дразни. Показа истинската си същност, много интересно е, че е пълна противоположност на това, което иска да бъде. Иска да показва класа, финес, аристократизъм, умереност - а си е точно обратното. Има още много да учи.

Дани също ми хареса с шопинга - ще заспим от АТВ-та, йога и къпане на слонове - нека вкарат нещо по-истинско. Едва ли й пука толкова за дрехите, които би могла да получи - просто се пробва да разнообразява, да е по-нестандартна, по-интересна за да е център на предаването и да се говори за нея. Със сигурност пак стана новина номер 1 в къщата нейното желание. Пробва го и Мартин до къде е как може да го контролира - той си го знае и също реагира на шега - знае, че това е цената. Не вярвам да е и първата, която да е поискала от него някоя рокличка по този начин. По принцип на мъжете им е по-лесно да купуват рокли като са сгафили, от колкото истински да разберат чувствата на жената, да се извинят и да й доказват с действия, че са осъзнали къде точно са сбъркали. Много й се дразните на Даниела и как си казва всичко, но точно в нейния тип книги пише как мъжете не разбират от намеци и мълчание. Никога не се сещат сами, така че, ако искаш да имаш хубави отношения - трябва да се научиш да му казваш -виж не прави това, защото не ме кара да се чувствам добре. Предпочитам да правиш другото и т.н. Това на мен лично също винаги ми е било проблем, защото когато сама си кажеш - вече удоволствието не е същото, но много разочарования се спестяват.

# 1 124
И Васил е кон с капаци.
И тук нещата са ясни.
Ники Николов голяма греда удари с тия ергени.

Общи условия

Активация на акаунт