Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна

• 67 399
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 210
Пия кафе и се изстрелвам по задачи.

Да измрънкам малко, после ще се редактирам

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 17:06 от Birdflower

# 211
Бърд, моите старци понякога реагират по същия начин. Това което действа - да им отклоня тревогата другаде. Измислям си нещо спешно, което трябва да се свърши непременно в този ден на същото/близко място, веднага след процедурата, която те отлагат. Например спешно ми трябва механизъм за един шкаф, дето го има в магазинче до болницата и само там. Иначе с поръчка ще чакам месец, а шкафа го ползвам всеки ден. Или детето иска ортопедична наколенка, но я има само там. Спешно е, но трябва на място . Ще отметнем всичко в един ден. Ей такива маймунски номера правя, ако ми се закучат с някой инатлък.
Ще изтрия, ако кажеш.

# 212
Мьос, благодаря. Не трий, може да бъде от полза и за някой друг.
Да, прилагам и аз в някаква степен подобни прийоми, в повечето случаи не помагат Simple Smile Както ми каза самата тя веднъж - не съм дете, разбирам прекрасно какво и защо правиш, не се дръж така с мен.
Сега й казах да помисли малко и за мен, защото това отлагане ми се отразява, мисля го, притеснявам се, постоянен стрес е, а никой от няма нужда от допълнителни притеснения.
Докато избутаме това, ще дойде време и за скенер и така. Един постоянен кръг.
Драма имаме и с едното лекарство, липсва от мрежата. Намерихме последния път с помощ от приятелка, за следващия ще видим какво ще става.

# 213
Бърди, аз нямаше да пиша, че не бях сигурна търсиш ли съвет или просто имаш нужда да споделиш.
Ще си кажа, а ти кажи, ако предпочиташ да изтрия.
Остави я да се подготви сама за това. Разбирам, че за теб е кошмарно, но някои хора функционират различно и имат нужда да узреят, буквално, за да направят нещо.
Понякога едно побутване в точния момент е достатъчно, но доста често непрестанното побутване само качва стреса без да улеснява задействането.
Трябва ли да се запазва час или просто трябва да се качите в колата и да дойдете? Ако е първото предложи ти да го направиш,  ако смяташ, че това ще я улесни. Ако е второто виж подходящ ден и просто й кажи, че тогава ще ти е удобно, защото ххх.
Така конкретно е малко по-лесно понякога.

За съжаление твоят стрес си остава за теб, макар да съм сигурна, че те чува и не й става по-лесно като вижда и ти как се тормозиш.

# 214
Уинд, честита да си! Много здраве, успехи и сбъднати мечти желая. Flowers HibiscusCakeBalloon
Азалче, видя ли, че ще започнат да тръгват надолу килограмите! Hands Muscle Просто понякога трябва повече време! Hug

Прибрах си се. Благополучно, слава Богу, че бях готова за всевъзможни изненади. Grinning Даже ще успея да си прибера детето след училище. People Dancer
Мъжете ми направили пилешка супа, а ММ заредил биалетито на котлона. Heart Eyes

Сега да мине утре, да отметне синчето последната пробна матура, после следващата седмица да съпроводим, да започне ваканцията, да си дойде и Тилката,  и да хващаме пътя пА. Хем ние в пълен състав, хем с екстрата близки другари. Sunglasses Радвам се, че доволно успешно си "подносих" новите  куфари. AirplaneBullettrain SideBusCarStation

Дотогава, обаче, имам да пусна няколко перални, да си оправя багажа и да направя списък за пазаруването утре. Nerd

# 215
.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 16:32 от Белушани

# 216
  • София
Да кажа ли? Ще кажа.
Момичета, не се отнасяйте с родителите си, като с деца.
И аз съм била в подобна ситуация, вече уважавам избора на всеки. За каквото и да е. Както искам и моите избори да уважават.

# 217
Ох,че тема...тежка, но толкова близка и на мен.Аз ви чета, но няма какво дакажа,защото бера същите ядове с моите родители и мъх.От друга страна са големи хора, адекватни и способни да вземат решения.
  И като Артемис  , смятам,че не са деца. Това , което трябва да отработя е начинът, по който аз приемам изборите и ситуациите.
  Прегръдки за всички ви!

# 218
Благодаря на всички. Не знам и аз дали просто мрънкам или търся съвет. Но други гледни точки определено са ми полезни.
Хем искам леко да побутна, защото още преди месец трябваше да сме се обадили, за да организираме, хем не искам да я притискам и се старая да не прекалявам. Не знам къде е границата. Вече три пъти побутвам, днес малко по-остро. Но е на два вида лекарства, аз не съм лекар и не знам колко може да продължи да ги пие в тази доза, трябва да мине контрола и да се види какво ще се случва. Тя по принцип не се е запънала, че не иска. Но буквално съсипва себе и околните с притеснения, които започват с приближаването на заветната дата и се разтягат с отлагането. Не спи, не се храни, има тъмни кръгове под очите и т.н.
Благодаря ви отново. Няма нужда да триете, наистина може да е полезно и на друг. Аз ще си редактирам първо мнение само.

# 219
Всички сте прави, хем трябва да им уважаваме мнението, хем на моменти се държат като малки деца. Моите родители като ми се оплакват и им кажа иди на лекар/изследване ииии правят обратен завой и за нула секунди изчезват от темата за болежките. Деликатно подмятаме, намекваме със сестра ми, "натвърдваме" когато е зор положението, но докато не си узреят сами за лекар ни мож ги мръдна.
Азалия, пиши директно тук за калорийният дефицит.
Аззз, таковата от утре ще отслабвам. Прецаках си сладкиша когато се опитах да го срежа на два блата. Що ли изобщо пробвах, като си знам левите ръце. Затова два десерта - шоколадов сладкиш с майонеза, ганаш и ядки. Ииии натрошен шоколадов сладкиш в чаши с крема сирене, сладко от горси плодове, ганаш и ядки.

Успях да счупя една чиния, сега отивам да правя лазаня, дано не я оплескам, имам резервен вариант, но....

# 220
  • Пловдив
Уинде, много е добре всичко показано!

Моята идея за вечеря се провали Confused Любимата пицария не работи баш днес, проблем някъв...и нямам резервен вариант. Май ще е квото има...яйца и месо от буркан 🤪

# 221
  • Наблизо
Ох тия родители...
И моят баща ни притеснява,той упорито отказва да признае реалната си здравна ситуация и възраст.В неговата глава е друго.
Като го заболи,взима хапчета,които си спира сам щом се подобрят нещата..И упорито не ще да ходи на лекари и го е страх.
А да не говорим,че се храни безобразно...

Уинди!Честита да си!Здрава,щастлива,спокойна и обичана!

Много ми е сдухано.Страх ме е,че ако не изкарам конкурса,изхвърчам.

# 222
Бюти , не се отпускай! Ще се справиш!
  ММ никак ,ама никак не си обръща внимание.Карахме се , молих, децата се молиха,ми какво повече да направя.Казала съм му , че заради немърливост аз в болногледачка няма да се превърна.И точно това,че не си обръща внимание на здравето  е най-голямата безотговорност спрямо децата му.
   Баща ми е същия, а майка ми е хипохондрик.Ако баща ми работи нещо и приседне-леле,зле му е.Ако не вечеря,щото не е гладен -край,зле му е.Не го оставя сам и за минута, нямало да си пие хаповете.Абе жена, като седиш и мелиш непрекъснато и мрънкаш,дали му помагаш? Тя е толкова черногледа,за всичко.
   Вчера ме пита имаме ли много сняг.Какъв сняг ,бе човек,подгизнахме от дъжд.На 01.04 гледала във фейса ,че в Монтана вали сняг, а на Петрохан -розов.Абе , казвам,това е майтап, няма сняг."Аааа, ти не искаш да ми кажеш, аа аз те мисля.Всеки ден пътуваш до Берковица,тва си е два часа път" Ма как два часа?!- и така 30 минути в обяснения.Накрая заключи,че имаме сняг, но не й казвам,че да не се тревожи.Ама тя ме е разкрила и ето, тревожи се.
   Със систъра се посмяхме на нейн гръб,но понякога е изнервящо да се обяснявам за такива неща.

# 223
Сладкишът в чаши изглежда страхотно! Хем не обичам сладко по принцип, хем вече 6- та седмица никакво влечение за сладко нямам, ти току- що направи така, че да зуумвам, за да се любувам, пък било то и само през екрана, и да ми се първи устата със слюнка. Изкуши ме, признавам си!
Който може, го може!!!
Азалчето и тя така- много ѝ се получават нещата, поне тези, които ни е показвала.

# 224
  • София
Уинд, много добре изглежда. Как ряза блатовете, че се разтрошиха?

Общи условия

Активация на акаунт