Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 166
  • 653
  •   1
Отговори
# 510
Eх, Елора, как да не "дават" индикации месото, рибата и яйцата, когато човек ги яде с хляб?😝 Ядат хората и викат: "От месото/рибата/яйцата ми стана тежко/боли ме корем/имам газове и т.н.".😆 Хлябът иначе невинен...та така.😀
Нищо ми няма на мен от изяденото количество козунак с прясно мляко вчера и днес (все пак, не съм се и оливала с количествата). Никакви дискомфорти нямам, не съм почувствала да ми става на топка в устата (дори купешкият, но само потопен в студено мляко ям козунак). Интересно че майка ми точно така го определи, като топка/дъвка в устата. Аз обаче и домашен козунак без да е потопен в мляко не ям.😂
Аз и преди режима не съм имала дискомфорт след хляб (по принцип предпочитам тип Вита от зърна, пълнозърнест, "черен", ръжен и т.н. не особено меки и въздушни хлябове, но се е случвало и бял и мек да ям понякога, колкото и да не ми е бил любим). Аз като цяло не съм имала проблеми с храносмилането, както казва Натка, нито храни, които да съм избягвала, защото са ми причинявали нещо (киселини, болки, тежест или друго). Поне за непосредствените ефекти до няколко часа след консумация съм убедена, че откъм храносмилателна система нямах проблеми. След по-въглехидратна храна иначе си го усещах, че ми се приспива (макар тогава да не го считах за свързано с консумацията на повече вгх, а по-скоро като за "нормално" след хранене, особено по-обилно). Бях обаче вечно изморена, "недоспала", "стресирана", без енергия и т.н. неща, които усещах много отчетливо; ето тези неща ги намирах за нормални към онзи период и интересно как се припокриваха така добре и с ежедневието ми, че бях повярвала, че са нещо нормално и ги свързвах с какво ли не, само не и с проблем с КЗ, инсулин, желязо, Б 12, вит. Д (с които всъщност се оказа, че проблем съм имала).🙂
След режима и консумация на някоя храна извън него в повечето случаи не усещам кой знае какво негативно откъм храносмилане, обаче се е случвало да ми се приспива, да ми падне нивото на енергия за известно време, както и едно чувство, което вероятно не мога да опиша добре с думи, но (когато го е имало) го усещам много отчетливо, най-отчетливо от всичко: усещам си, че ми се вдига КЗ и/или инсулин, едно усещане, което бих определила, че идва от областта на главата. Вероятно може да се сравни с мозъчна мъгла донякъде.
Ние боядисахме точно 40 яйца за Великден. Не знам много ли са, малко ли...🤔 Дъщеря ми искаше да боядисаме "поне още 20"😅, зада станат 60. Недоволстваше леко, че 40 яйца били твърде малко, а иска още да боядисва...
Храната днес беше късен обяд с козунак, студено прясно мляко и до тях една чашка с горещо горчиво кафе от кафемашината.😅 Вечерята беше салата от айсберг, зелен лук и репички и 4 варени яйца.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 00:30 от dolce miele

# 511
Нати, не съм визирала консумация на протеин с хляб въобще.

Иначе си права, с това съчетание хляб и протеин хората им тежи и протеините са им виновни.

# 512
Елора, май ме обърка с Натка.😊 Но от съчетанието наистина по-често обвиняват месото, а още повече, ако е по-мазно...😅

# 513
Е как, нали всички знаят че мазно месо е вредно, а ако споменеш свинска мас и така подробно почват да ти обясняват как ще се гътнеш от нея, че на едни казах да спрат да ме кълнат и да си гледат работата Grinning Айшемусеневиди, дъвчат баничка и през това време ми обясняват че аз съм ядяла вредно, а мен само говоренето с пълна уста вече ме докарва до бяс и желание да плесна някого Grinning
Стиснете ми по един палец че ми пристигна и новият пробиотик и довечера ако не излезе нещо непредвидено, пак ще се правя на алхимик из къщи Joy

# 514

UVI 8 Simple Smile
Пускам Д-майндера, събличам се и се надупвам да се пека Simple Smile
2000 за 30 мин при 30%

# 515
На Великден бях с едни приятели на жената, повечето от които не са ме виждали от миналия. Първо ме разпитваха какво-как и т.н. съм отслабнал, а после, като обрах всичкото тлъсто месо от агнето, ме чакаха да се трупясам с инфаркт, щото тлъстото месо е вредно. Даже една много компетентно заяви, че с тази диета холестеролът ми бил в космоса. Можех да ѝ покажа изследванията си, но установявам колко малко ме интересува хорското мнение.

# 516
Който си е наумил, ако ще и трима професори да доведеш да разчетат изследвания пред тях, пак ще си намерят друго и ще седнат да те чакат да се гътнеш от това Grinning Ама и ти си егати и човека - и с диабет беше, и не те е срам че и мръвки мухаш и не само че не ставаш по-зле, ами даже си се и оправил - къде се е чуло и видяло, то безобразие направо, поне да беше страдал пък ти Grinning
Нелепо е - сам казваш че питат, обаче понеже не ги кефи какво им отговаряш, почват да вадят всякакви доводи как не е тъй то. Сакън, да не вземе някой да го очаква и от тях това, че тогава горките те Grinning Поне аз с това си го обяснявам, че както се сещаш, за близо 7 години съм го играла и доста повече пъти от теб същото. И сигурно всеки друг в тая тема също де, да не помисли някой че го играя специална.
Питат ме аз как и защо. Отговарям. И почвам да слушам как "ааа, ама аз не мога така!". Ми хубаво, аз да не би да те карам? Както си знаеш и както си искаш, така прави. А то ще речеш че лично съм ги засегнала. Вредно било. Хубаво, твое мнение, то и аз смятам че твоята диета е вредна но не идвам да те кълна че ще мреш, нали?

# 517

Горчицата как я приготвяш?
Шарпи
Не спирам да слюноотделям😃

смилам на прах  синап - бял, черен или смесено.Добавям ябълков оцет (моят е домашен), зехтин, сол, куркума, черен пипер, малко вода. Нямам точни пропорции, защото я карам на око. Трябва да стане на каша, която не е много гъста. Оставя се за няколко дни в хладилник. Докато стои в хладилника да отлежи св сгъстява и променя вкуса си. И след това - нападате Simple Smile.
Много благодаря 💐❤
Почвам да търся синап. Нямам и идея какво е и кок изглежда. Но мм обожава горчица и племенницата ми едната също. Та трябва да го открия 😃
Аз много обичам бял хляб
 Ама от онзи домашен топъл завъртян😃

# 518
Ситни семенца са, тя ти е написала вече че са в различни цветове. Би трябвало да се водят mustard seeds или нещо от сорта, нямат някакво друго специално име.

За топлия хляб - аз пак не съм "с хората" Joy Цял живот хляба съм го яла все след като е изстинал, топъл не харесвам. Когато си правех хляб вкъщи, преди години, го печах вечер за да имам за на другия ден, трябва поне на няколко часа да е като за мен. Прясно изпечен му се мръщя и тестото ми стои странно в стомаха. Не чак да ми създаде някакви драми но и не е най-приятното и леко ядене така и защо да го ям... Най-близкото до топъл хляб беше като малка на село - взет директно от фурната, ако сме уцелили да вземем топъл като ни пратят. Но и тогава му обирах само кората, а вътрешната част топла не я харесвах Grinning Със сестра ми бяхме добър тандем де, тя харесваше средата. Те с майка ми харесват и топъл хляб а пък аз ако пека нещо там на гости, го отбранявам с голямата дървена лъжица докато е горещо от фурната и с другата ръка размахвам пръста, за да не им слушам после оплакванията и къркоренето Grinning

# 519
Здравейте, днес ходих да си пускам Б12 да видя как е, и си пуснах и други. По-зле са от предишния път
Гликиран хемоглобин 5,2%
Хома 1, 9
Глюкоза 5,11
Инсулин 8, 34
Това е положението, без сладко, без тестени под никаква форма и с тренировки. Единствено тренировките миналата седмица ми бяха по-малко. Иначе Б12 е добре. И пикочна ми изследваха, че била на промоция, добре е, ама аз не съм я гледала до сега никога. Пак нещо не правя като хората...

# 520
Ей го на и моя кето т.нар. козунак.
С обикновено мляко, че какво ще правя после почти литър бадемово и с еритритол.
Още е горещ и не съм го пробвал, съответно сечение няма.

# 521

UVI 8 Simple Smile
Пускам Д-майндера, събличам се и се надупвам да се пека Simple Smile
2000 за 30 мин при 30%
Нави, това не е математика, не разчитай много на тия сметки, да не се окажат без кръчмар. Провери си нивата по някое време.

Гущер, на такива им кажи, че поне с деменция няма да се обзаведеш Sweat Smile

# 522
Елора, май ме обърка с Натка.😊 Но от съчетанието наистина по-често обвиняват месото, а още повече, ако е по-мазно...😅

Аха Joy
Ами понякога не чета никове. Не знам защо те обърках с Нати.
Малко съм шматка.

Гущер, моя козунак днес го унищожих Grinning

# 523
GoSSipSs, ти имаше доста стрес напоследък, може да се е отразило и на изследванията (при гликирания хемоглобин най-голяма тежест мисля, че имаше последният месец).
Днес обядвах варено яйце и кафе с мляко и сметана, вечерята обаче беше стабилна, скумрия и зелена салата с яйца.🙂
Гущер, как смееш да си добре и поне холестеролът да не ти е в космоса, а?! Имат право хората...Че и тлъсто месо ядеш на всичкото отгоре...😜

# 524
Дойде той при вещиците и стана като нас, не го е срам Joy Нека да види защо ни викат вещици на нас, че когато жени на диета се сравняват една с друга, се случва и по повече злоба, той пак леко е минал Grinning

Аз си паса доволно домашната маруля, мятам и по някое кюфте и то няма много какво да разкажа за храната. Трябва утре да махна и последните боядисани яйца че да ми се махат от главата, само ги заобикалям май.
"Насадих си квачката (машината за кисело мляко)" отново да мъти, тоя път не можа да си и почине че тая сутрин извадих партида Ройтери от нея. Да видим и L Gasseri дали ще отгледам че нещо имам съмнения. Лапнах една капсула да го почвам и без това с малко по-малки дози отначало. Ами права бях, стана ми тежко и цял следобед се оригвах като бебе след бутилка мляко, ама без да ме потупва някой по гръбчето Grinning Сигурно и като (ако) се скваси, ще е добре да не почвам с нормалното количество и от йогурта първите дни. Представям си какво им е на тия дето го почват със сериозни оплаквания, аз поне нямам някакви съществени стомашно-чревни дертове и пак се усеща. Но ми е любопитно какво ще стане на вкус, пък и нали супер полезно било.

Общи условия

Активация на акаунт