Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 277
  • 653
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря Нави, предполагам, че тези коит купувам са добри.
Взех Лактофлор този път и има изброени 7 щама (не че ми говорят нещо, но и няма да проучвам сега). Други, които съм купувала са Флора 10 и Вая. Май до тук ми се изчерпва разнообразието.

# 166
Нати, някои не отбелязват вида магнезий.
На Джеймисън съм срещала  такива.
Но има една марка, много рядко съм им взимала неща.
Витаголд, те не си пишат състава.
Пишат магнезий и  толкова. Даже и видовете си сгъстители и стабилизатори не пишат.
Не пишат има ли, няма глутен, соя. Има хора им е важно това.

# 167
Най-ми харесва да гледа рекламите на Live Vitamins Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ирония, разбира се. Колко може да са живи едни витамини... хе хе...

Та фукат се, че са с 100% бионаличност, демек усвоими на 100%, понеже са в капсула с "масло" Simple Smile

Надзъртам... и какво да видя, маслото обикновено рафинирано слънчогледово...
Витамините от най-ефтините, все оксиди...
Сложили са мастно разтворими с водоразтворими...
... както и взаимно подтискащи и неподходящи.

Хапче - магия Simple Smile

Само дето не съживява теб, а банковата им сметка Simple Smile Луда пара е този продукт!

# 168
Нати, някои не отбелязват вида магнезий.
На Джеймисън съм срещала  такива.
Но има една марка, много рядко съм им взимала неща.
Витаголд, те не си пишат състава.
Пишат магнезий и  толкова. Даже и видовете си сгъстители и стабилизатори не пишат.
Не пишат има ли, няма глутен, соя. Има хора им е важно това.
Има много които не пишат. Майната им - има и много които си описват какво е, познай аз кои ще метна у лево и от кои вече ще си избирам Grinning

Мултивитамините поначало са си простотия, но пък има много хора гледат че има едва ли не от всичко и щастливи че ще минат с едно хапче... Та щом се купуват, защо да не се и продават? Рекламират си ги там, шаренки, живи били... дали мърдат, не съм ги надничала Grinning Реклами не гледам, част от "диетата" ми е и нямане на телевизор, много е хубаво.
Не им е толкова дерт че турили там половин грам олио от слънчоглед, то това да им е.
Ама предимно са нещо като нищо. Ама от много видове нищо сложили, да има. А пък ние тук сигурно сме глупави че пием по амнайсет вида хапчета само добавките, виждала съм и да ни се смеят, те са хитри и пият по едно дето "то си има всичко", мда.

# 169
Идеалното хапче, с няколко контейнера за пре и пост биотици, масло и електролитна вода, разтвор за настройка на различна pH среда, 2 камшичета за придвижване, и една ръчичка, после ще ви кажа за какво е тя...
Та лапаш го сутринта, то си гледа хронометъра и ходи нагоре-надолу, пуска физиологичен разтвор, фърга някой водоразтворим витамин, сяда, чака да му дойде времето, след това пуска масълце, малко микронутриенти, някой мастноразтворим витамин, след това слиза надолу, мята 5 пробиотика, хвърля им захранка... качва се нагоре, пуска малко киселичко да стимулира жлъчката, мята нещо против рефлукс, след това слиза надолу, прас малко мелатонинче с ашваганда...
... и като си свърши работата слиза най-долу, нали обещах да обясня за ръчичката, погалва кастанетите, разбираш че всичко е наред и лягаш доволен, че си станал безсмъртен!

# 170
Добре, перефразирам:
Приемът на колаген при мен провокира повишено желание за храна, в резултат на което качвам килограми.

Това вече звучи съвсем различно. Има разлика между "колагенът ми провокира апетита и напълнявам" и " напълнявам от приема на колаген".
Няма нужда от адвокати, не съм го написала, за да се заяждам.

# 171
Аз нямах увеличен апетит. И преди и сега, едно и също ям. Просто така се е случило. След време, зиматя пак ще си попия колаген. Важен си е, с напредване на годините. Ето както с яйцата, за които писах. От другия пн, пак ще ги пробвам варени.  Но беше много грозно, да се обобщи, че щото много сме яли и затова сме качили кг,

# 172
Е тя всъщност накрая точно това каза - че ѝ се е увеличил апетитът и заради това и качването на тегло.

По принцип не съм фен особено на протеини на прах, в това число и колагена, а когато е разбит и на пептиди е преработен до още по-лесно и бързо усвояване. Това си има недостатъците спрямо нормална храна която се дъвче и се храносмила с нормална скорост, ако не се лъжа и в първата публикация имаше писано по този повод. Ние както сме с ИР, още по-лесно се усеща това - естествено, при всеки в различна степен но все пак си е фактор.
Поне аз с това бих си го обяснила, освен и евентуално ако е бил овкусен прах, че там вече съвсем не знаеш какво става и на кой колко ще се отрази.

# 173
Разпитах всички на работа, които знам че пият колаген. Основно се пият два вида, но не мога да кажа, че от този или онзи се повишава апетита, а от другия - не. Така горе-долу 50% отговориха, че не им е повлиял колагена, а останалите, че са качили няколко кг (между 3 и 5 за около година).
Така отново стигам до извода, че е индивидуално и не е нужно да продължаваме по темата.
Не съм си помислила, че някой се заяжда, всеки споделя мнение и личен опит Hug

# 174
Аз нямах увеличен апетит. И преди и сега, едно и също ям. Просто така се е случило. След време, зиматя пак ще си попия колаген. Важен си е, с напредване на годините. Ето както с яйцата, за които писах. От другия пн, пак ще ги пробвам варени.  Но беше много грозно, да се обобщи, че щото много сме яли и затова сме качили кг,
Никога не съм казвала, че някой е напълнял защото много е ял. Не ми изопачавай думите. Изразих съмнение, че е от колагена. Това обобщение ти си го правиш.
Качването на кг не е само от много храна, има много други фактори, които идват много преди това и колагенът е от нещата в които бих се усъмнила на едно от последните места защото количеството и вида (това което представлява - аминокиселини) му не предполагат качване на килограми.

Да отбележа, че говоря за чист колаген, без добавки каквито са 90% от тези на пазара. Сега ако са с разни добавки, това вече е съвсем друг въпрос.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 14:05 от Nevermoresleep

# 175
Нати,  писала съм. И друг път с Невена сме коментирали.
Ама затова предпочитам чист + и няма да ми е  всеки ден.
Но ми хвана око точно колагена.
Също така и съм си с проблемни черва заради хаши и какво ли не и ще е полезно за тях да приемам.
Не знам, това дето съм харесала е колегенов протеин, сякаш протеин, обогатен с колаген ли, де да го знам.

# 176
Като говорим за увеличаване на апетита, имам чувството, че протеинът така ми действа. Не съм сигурен, обаче, защото го пия само, когато тренирам. Може да е от зор във фитнеса. Някой от употребяващите има ли впечатления?

# 177
Аз се чудя като го взема този, ако го намеря дали преди тренировка или след.
Сутринта изядох яйцето с мст и тренирах. И то доста добре. Но това след час и нещо. Явно като съм хапнала нещо по-стабилно и тренировката беше много по-добра.
И се чудя протеина преди или след тренировка.
Просто защото обикновено след тренировка ям до едно 15-20 минути.
Може би преди. Срещала съм коментари, че някои ядат преди тренировка.
Та може би и протеина преди това.

# 178
Нати,  писала съм. И друг път с Невена сме коментирали.
Ама затова предпочитам чист + и няма да ми е  всеки ден.
Но ми хвана око точно колагена.
Също така и съм си с проблемни черва заради хаши и какво ли не и ще е полезно за тях да приемам.
Не знам, това дето съм харесала е колегенов протеин, сякаш протеин, обогатен с колаген ли, де да го знам.
Я дай линк да видя какво си харесала последно.

Гущер, моят апетит е повишен, но не заради протеина, а заради тренировките.

# 179
Ами като пейстна линка и се прецаква и не се отваря.
отиваш в сайта на myprotein.bg, гугълни го, просто не става да го сложа
маркираш протеини и избираш колеганов протеин
600 грама е кутията
Пише
Силно пречистен колаген от тип I и III, с голямо количество протеини и без никакви мазнини

Общи условия

Активация на акаунт