Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 245
  • 653
  •   1
Отговори
# 255
Ти си знаеш, аз за себе си предпочитам да разбера кое как работи и защо, а не просто някой друг (евентуално) разбрал да ми каже какво да правя. Точно по това не подбирам между ИИ и човек, искам да си ми стане ясно на мен и тогава да решавам.

# 256
Обаче при мен нещата малко не се връзват. Хапвам си добре към 14 часа, но докарвам 1000-1100 калории, към 70 гр протеини, 80 грама мазнини... 20-на въглехидрати. До тук добре, но идва 18 часа и трябва да ям, но не съм гладен, сит съм, а съм тренирал сравнително леко, обаче си е тренировка... като сметна съобразено с моя метаболизъм калориите на празен ход, после тренировката, ми трябват ми едни 2200-2400 някъде... а аз съм в дефицит и съм сит, ебаси...
Споко, ще започнеш да огладняваш като започнеш с по-тежки и чести тренировки. В началото нямах апетит, но с времето се появи и от 1 станаха 3 храненията при мен. След тренировка винаги съм гладна. Може да не е веднага, а след час след като съм приключила и се прибера, но вечер винаги ям. В началото не беше така.

# 257
Нави, този "приятел" направо ти се подмазва.🤣
Днес пак яйца, пилешко филе, салата моркови с лют сос (не успях да купя маруля, а и имаше останали).
Кетото може да е доста обширна тема, някои хора с лоша метаболитна история назад във времето могат да се хранят кето и въпреки това да не произвеждат реално достатъчно кетони (по една или друга причина), т.е. да не са в кетоза. Доктор Боз е давала доста примери с реални хора. Ще го кажа за пореден път обаче, не всеки има нужда да е на стриктно кето.

# 258
Нави, в жлезата е истината. Тея стълби или малко ходене са само за освежаване. Почвай силовите. Невър е права, че и апетитът ще ти се подобри. 1000ккал и дъщеря ми на 9 години не й стигат, а за мъж е направо нищо.
Аз съм 62-63кг и ям по около 2100-2200 с към 170гр протеин 🙈 Нямам проблем с набавянето. Ето тази сутрин от 200гр котидж и 100гр сьомга имам 45гр. Котиджът ми е полски, високопротеинов, с 15гр/100гр.

# 259
ChatGPT е страшна работа! Преработи ми тренировъчния план и тренирам много по-пълноценно. Ротация на уреди, степени на натоварване , редуване на седмици за хипертрофия, сила, издръжливост.
А и с храненето е по в час от инструкторите във фитнеса. Има двама пича по 150-170 кила там и слушам какви дивотии им говорят да диетата. А съм сигурен, че имат от нашите болежки. Питал съм чата за хранене при диабет тип 2 и е много по-адекватен. Препоръчва до 30 гр. въглехидрати, докато не постигна контрол над глюкозата и инсулина, и между 30 и 60 след това. Хранителни планове прави, които са съобразени с тренировките и моите предпочитания. Абе страшна машина!

Като го ползвате, да не забравите едно благодаря да му кажете!

# 260
Съгласна. А как хубава разчита лабораторни изследвания и дава препоръки.В какъв интересен свят живеем?

# 261
Понеже сме обсъждали преди време чай Ройбос, видях в Кауфланд този чай Ройбос 100%:

🙂
Менюто е подобно на предишните дни, но без салатата от моркови. Приятелка ме черпи с кафе със соево "мляко" (0,9 грама вгх/100 мл и 3 грама протеин). На кутията пишеше, че соята е био, 100% сертифицирана-нещо-си. Да се надяваме, че това означава, че не е била ГМО?🤔🤔
Скрит текст:
За известно време и' се налага да изключи млечните, та опитахме соевата напитка заедно.☺️ Всъщност, не беше зле с кафето. Даже ми допадна. Или преди години съм опитвала соева напитка, която не е била топ. Но тогава и кафето го пиех със захар, та кой знае.

# 262
Супер звучи този чай, благодаря Simple Smile  Кауфланд не ми е хич наблизо но ще го имам предвид че все пак имам вариант. Чист ройбос има на 1-2 места насипен и в пакетчета на Лечител в техните магазини и туйто. Всичко друго е с някакви вкусове и аромати добавени...

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 19:48 от natka

# 263
Да, затова го споменавам, защото пише, че е чист Ройбос, а обикновено го виждам все в някакви комбинации. Приятно се изненадах и определено ще го пробвам скоро.

# 264
Хубаво е че го спомена, наистина са предимно парфюмирани. А пък ройбосът си е много хубав и на студен чай, аз се надявам  че скоро вече ще са ми поомръзнали горещите билкови чайове през цялото време - да се чете като: Надявам се че скоро вече ще прибираме якетата и ботушите Grinning

# 265
Да, вече е крайно време пролетта да заприлича на себе си!😂 Не стига че ме отвя вятърът днес, ами за капак и заваля накрая.😬

# 266
Дойде ми протеина Simple Smile

https://fitness1.bg/proteini/kevin-levrone/gold-line-gold-iso/35641

Момчето от мгагазина ме пита какъв вкус - де да знам му казвам и той ми прати ванилия Simple Smile
Еми страхотно е, все едно пия сладолед, а и какво съвпадение, нали си взех сладолед машина - сега ще го ям като сладолед Simple Smile Ще питам ИИ дали може...

Дойдоха и

https://fitness1.bg/kreatin/kevin-levrone/gold-line-gold-creatine-/35651

и това като подарък:

https://fitness1.bg/hardkor-produkti-i-stimulatori/ostrovit/trib … restris-902/34219

бре... бре... ще видим Simple Smile

# 267
С какво е подсладен тоя протеин? Защо не сложат снимка на състава и на аминокиселините на сайта, не знам Rolling Eyes Сложили снимка само отпред, на някой незнаен батко Арни

# 268
Супер звучи този чай, благодаря Simple Smile  Кауфланд не ми е хич наблизо но ще го имам предвид че все пак имам вариант. Чист розмарин има на 1-2 места насипен и в пакетчета на Лечител в техните магазини и туйто. Всичко друго е с някакви вкусове и аромати добавени...

Нати, розмарин за какво се пие?

Нави, много добре си ги съчетал и ще ставаш и мускулест, не само безсмъртен, но ще трябва и да вдигаш тежести Simple Smile

Коста, има снимка на състава, ама такава обща, а различните вкусове са с различен състав, та Нави може да го снима и прикачи да го видим тук. И да не забравяме, че той няма ИР, а иска да бъде здрав - поне така си спомням аз.

# 269
С какво е подсладен тоя протеин? Защо не сложат снимка на състава и на аминокиселините на сайта, не знам Rolling Eyes Сложили снимка само отпред, на някой незнаен батко Арни

сега... не е идеален откъм подсладители и овкусители, че и лек оцветител има, нооооо неам избор, цената е супер... и послевкуса от сакралозата и другия подсладител не е толкова гаден, усещам го, но ... ще го преживея, на тази цена това качество си е боНба според мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт