Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 237
  • 653
  •   1
Отговори
# 300
Бих добавила да се обърне внимание и дали има симптоми като умора, проблеми със съня, отпадналост, задъхване или "стрес", както и други такива, които човек изобщо не свързва със симптом на нещо.
КЗ може да се мери и с глюкомер вкъщи, ако човек има притеснения. Иначе е възможно КЗ да се е повлияла от нещо друго, това е динамичен показател и е нормално все пак да варира в някакви граници и според обстоятелствата.

# 301
Аз затова питах за симптоми... Макар че при майка на кърмаче не съм сигурна умора и недоспиване доколко са индикатор за здравословен проблем, те си вървят в комплект с бебето почти винаги Grinning

# 302
Е, да. Аз затова споменах, че може да има симптоми, които човек да си мисли, че са от други неща като умора, стрес, недоспиване...😀 При мен точно в онзи (дълъг) кърмачески период си беше така и дори не можеше да ми хрумне, че зад симптомите има и друго.
След гестационен диабет аз бих била по-подозрителна по отношение на ИР. Не знам кога е било раждането, но е възможно и хормоните на щитовидната жлеза да са все още "поразместени" след раждането и това да оказва влияние и за ИР.

# 303
  • на острова на мечтите
Днес си купих протеин от коноп. Всъщност пише че е получен от брашно от коноп. Вакуумирано е, та ще го отворя след като изконсумирам другият протеин. Любопитно ми е какво ще да е на вкус? Не е подсладено 😉
Вчера се сетих, че преди година си купих брашно от коприва. Исках да направя палачинки, но докарах доста гъста смес и направих малки кексчета. Трябва да спра да купувам неща, които никога не съм опитвала. После забравям да ги използвам и понякога отиват в кофата. Още не съм оползотворила брашното от шипки.

# 304
И аз купувам брашна, а после не знам как да ги използвам. Къде може да се сложи брашно от шипки или Инулун? Седят си неотворени.

# 305
Stryper, вероятно в кисело мляко и подобни. Може би и в нещо като яйчени омлети (но зависи и доколко изявен вкус имат).
Дани, брашното от коприва е бая "превземащо" вкусовете, та трябва и то по-пестеливо да се използва. Иначе може в омлети/"палачинки", кишове, супи. За протеина от коноп нямам представа как ще е вкусът, но брашното от коноп си е странно и също е добре да се използва пестеливо и да се опита първо на вкус.

# 306
Stryper, значи е време да спреш да купуваш неща ако няма да ги ползваш Grinning
Оф, и аз така съм правила. Ама съм се спряла и имам голям напредък. Много по-малко изцепки имам.
Е да, купих онзи ден 3-4 пакета протеинчета, ама на следващия мц, ще спретна кето кексче.

И не ми понесе на стомаха много това от шипките. Ей така си седи.
Вече се замислям като купувам нещо дали настина ще ми трябва.
Инулина е за запек. Може да се ползва и като подсладител, но някои източници пишат, че в големи количества може да бъде токсичен или вреден.

# 307
От коноп съм вземала веднъж преди време, още бях в началото и разучавах какви са ми вариантите, изпробвах да видя кое ще ми хареса и прочие. Не помня да е било чак много странно, но и не съм повторила покупката след изяждане на пакета.
Водят го че е високо протеиново действително, те семената са май към 30-35 на сто протеин. Обаче за такива брашна първо се вади маслото, а то е грубо половината... и ето ви ги 35 как стават грубо 70 процента от оставащото. Затова си позволяват да го пишат конопен протеин.  Вече като аминокиселинен профил не знам как е, не съм разучавала понеже не ми влезе в репертоара за редовно ползване. То ясно че нама да е като животински протеин но не знам колко е по-зле.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:34 от natka

# 308
Успешно развъден L.Gasseri BNR17 Simple Smile Доволен!

Успешно развъден в млечна среда (UHT немско Био мляко 3%) и Infantis Simple Smile
Щерка ми ще си има детенце, загрижил съм се за целта...

Това са фундаментално важни пробиотици Simple Smile

# 309
Брашно от коприва и от коноп имам аз от последните изброени. От копривата е от 2017 година😅, беше купено, като разбрах за анемията и още не съм успяла да го изконсумирам. Но е държано на много хладно в хладилника, изглежда си ок.
Конопено брашно може би миналата или по-миналата година купувах, не съм сигурна. Странен е вкусът и определено трябва да се използва по-пестеливо. Особено от тези, които го гласят за сладко печиво без добавено много подслаждане.😀 Дори Валерия помня, че го беше анатемосала като нещо, което няма да купи повторно.☺️

# 310
  • В центъра на моретата
Конопеният протеин се води лесно усвоим и с голямо съдържание на протеин, но не е добре да минава топлинна обработка. Т.е. не е много ок да се слага в печива. Купувах си преди време, но тъй като вземах без подсладители, не е най-вкусното нещо. Напоследък се купувам белено конопено семе и го слагам в мляко или кефир. Вкусът му е ядков - определено се различава от протеина. Има и доста калций.
Копривено брашно също съм купувала - не е моето. Предпочитам да си набера коприва и да си направя салата с нея.
Много съм доволна - кефирът ми оцеля. Бяхме десет дни в Италия и го оставих в хладилника с малко вода и мляко. Е, жив е. Не знам какво стана, но се върнахме с няколко кг по-малко, а храната не  беше особено режимна, но пък доста ходихме.

# 311
Хубаво се радвате на кефир-а, обаче ако ви кажа какво БОГАТСТВО на пробиотици има в моето Кимчи...
Преди малко се сетих да погледна. В началото си имаше там пробиотици и си викам, месец след като съм го направил, стои си в хладилника... може да са поизпукясали животинките за това време, а то се оказа, че такава концентрация и многообразие за първи път виждам!
Хора... за добро чревно здраве /а то е ясно, че се иска разнообразие и терапевтични дози/ - яжте КИМЧИ! Simple Smile

# 312
В началото на режима дадох 25 кинта за брашно от хуск и още не съм го отворил. Още тогава спрях да правя печива. Имам и едно бадемово, но от 3-4 месеца не съм правил суровата торта, та и то си седи така. То, Елора, е трудна работа да купуваш само използваеми неща! Пък и за икономиките е вредно. Ако хората сме така целеустремени, Китай ще фалира! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 313
По повод печивата... брашнените...

Има една дама, Тина, тя има канал и група за здравословни рецепти, без захар, глутен, лактоза и т.н.

https://www.youtube.com/@tinasgoodfood

Та бях се хванал да правя от там... хляб, мъфини, това, онова...
Еми здравословно е, но бързо се надебелява! Това все ядки, наситени, полезни и енергийни храни... то всичко се лепи Simple Smile

Еми... отказах се Simple Smile

# 314
В началото на режима дадох 25 кинта за брашно от хуск и още не съм го отворил. Още тогава спрях да правя печива. Имам и едно бадемово, но от 3-4 месеца не съм правил суровата торта, та и то си седи така. То, Елора, е трудна работа да купуваш само използваеми неща! Пък и за икономиките е вредно. Ако хората сме така целеустремени, Китай ще фалира! Stuck Out Tongue Winking Eye
Дреме ми за икономиката. Моята икономика е важна.
Това протеинче от грах. Все едно 10 лв съм метнала.
Същото и с шипката.

Общи условия

Активация на акаунт