Козунаци 2025

• 29 389
  • 462
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Скрит текст:
peych извини ме, а козунака по коя рецепта е? 😊

По моята.

С тестото по рецептата можете да си направите и козуначено руло с пълнеж.

# 181
  • Sofia
Леле, ще ви изпусна без малко!
И тази година ще правя козунаци, то се е видяло... Направила съм си и сладко от сини сливи за плънка, заедно със смлени орехи - обожавам го!

# 182
  • Sofia
peych извини ме, а козунака по коя рецепта е? 😊
Рецептата е традиционната - с прясно мляко, като много други, нищо че е една всъщност.Simple Smile
Останалото е до майстора. Simple Smile

И тази година ще правя козунаци, то се е видяло... Направила съм си и сладко от сини сливи за плънка, заедно със смлени орехи - обожавам го!
Да  кажа, ако не сте видели (и си нямате домашно),  в Лилд са пуснали от сини сливи, аз скоро го открих, доста е добро.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 16:12 от Morena

# 183
  • In transit
Да ви попитам от къде купувате лимони, портокали на които могат да се ядат корите, т.е да не са третирани с химия?
За Варна ми е питането.
Тичай в Лидл, в момента има едни италиански лимони в картонени кутии х 4 броя, не са обработени и са чудесни на вкус.  Колко лимони изядох, откак ги пуснаха.
Портокалови корички(цели резени са), захаросани, без добавена захар има разкошни на щандовете на Ройс в Кауфланд Трошево и Бриз (може и другаде да има, но тези съм ползвала). Много вкусни и ароматни са.

Вчера правих кифлички за един младеж

А днес един традиционен козунак натурален, за родителите ми

Изобщо козуначената фабрика вече е отворена Joy

# 184
Имам питане относно съда за печене. Дали ще станат в тези тавички или да не рискувам?

# 185
  • София
Pippi_ ,миналата година правих в подобни(за кекс).Не ми се изпекоха отдолу.Но твоите може да са различни.Тази година си купих хартиени.

# 186
Pippi Аз използвам такива за печене на моите козунаци и нямам проблем, винаги ми се изпичат хубаво отдолу. Пека с вентилатор.

# 187
Аз съм най-доволна от формите от йенско стъкло.
Имам правоъгълна за кекс, в която се събира идеално доза с 500 гр брашно и една кръгла от мнооого години.
Правоъгълната форма е от Лидл.

# 188
Благодаря аз, Морена!!!

# 189
Натуся, Дани, много благодаря за отговорите! Сега остава да избера по коя рецепта ще меся. Smile
Фортуна, как го изваждаш от йенската форма? Не залепва ли?

# 190
  • In transit
Pippi_, ако намаслиш добре йенската форма, не залепва. Ако те е страх, постели на дъното парче хартия за печене. Така и по-лесно ще го извадиш козунака после.

# 191
  • София
Аз също пека в йенска с хартия за печене, изпичат ми се много добре. Рецепта с 500 гр брашно пека, между двата козунака също слагам парче от хартията, за да не залепват двата и да си се изпекат еднакво от всички страни.

# 192
Pippi_, ако намаслиш добре йенската форма, не залепва. Ако те е страх, постели на дъното парче хартия за печене. Така и по-лесно ще го извадиш козунака после.

Така си представям и аз нещата, но директно в йенска ми се стори странно, затова попитах.

# 193
Ползвам хартия за печене. Дори и когато пека в йенси съд.

# 194
Pippi_, слагам хартия за печене, не само на дъното. Нищо не залепва, лесно изваждам печивото.
Извинявай, че не поясних в първия си пост.

Общи условия

Активация на акаунт