Козунаци 2025

• 29 389
  • 462
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте! Вчера правих опита за Великден с брашното на Евамел екстра. Козунаците станаха на вид  и вкус отлични, но ми се струва че са малко по тежички от обикновено. Когато месих тестото /с планетарен миксер/ми направи впечатление, че е по тежко и лепкаво. С  леко намазнени плот и ръце обаче се обработваше идеално, без да лепне. Освен това, за да не стане още по тежко тестото сложих  100 гр. по-малко брашно.
Сега се чудя дали е от брашното и дали да не го сменя с 650 на Лидл. Миналата година с него козунаците станаха идеални и не бяха така тежки. Помагайте майсторки!
Скрит текст:
А ето и разликата между миналата година и тази:
Скрит текст:
24г. 25г.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:38 от Nell999

# 166
  • Sofia
Нели, аз бих пробвала  и тип 650 на Лидл  и бих решила кое от двете.
Аз с Евамел Екстрата хляб съм правила (и си беше добре), козунак не. 
Аз ще съм с Бабината питка, което не се предлага вече за съжаление...  само се чудя дали да не е с по слабото им (чисто), което е с 10.5г протеин, но пък се държи като с 12г.  И вода поема доста... страхотно брашно, пък и вкусно!
Ей ми днешния хляб с малко пълнозърнесто (само 10%) и 90% хидратация.

Скрит текст:

# 167
  • София
Много приятен козуначен мъфин -  КОЗУНАЧЕНИ МЪФИНИ
днес ги завъртях набързо, за закуска са. Ползвах това брашно и както винаги съм изключително доволна, толкова, че даже мога и в големите козунаци да не добавям брашно Манитоба. Тестото се държи великолепно, не мърда, подава се на месене, на обработване, за завиване на кифли-мифли ,  на плетки,  и най-вече не се разлива,  поиграх си, за да съм убедена, че се държи прекрасно.
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/04/blog-post_9.html

# 168
Здравейте,  преди да прочета какво сте сътворшли публикувам снимка на козунак от минал Великден.
Рецептата е от Домашни Хитрини.
Меся двапъти в хлебопекарната.
На първото месене спирам  програмата  преди втасване и я пускам отначало.
Оформям и втасва втори път на топличко,  но не е във фурната, че става като сладък хляб, изчезват конците.
Пека във фурната на програмата за торти.

Това е половин доза от рецептата.
https://-spam238-/kozunak-klasicheska-retsepta/

# 169
Morena, само да кажа, че направих козунака с квас (и без яйца, защото не ги хапваме), стана супер! Мек, пухкав, на конци!

# 170
Да ви попитам от къде купувате лимони, портокали на които могат да се ядат корите, т.е да не са третирани с химия?
За Варна ми е питането.

# 171
За лимони Лидл.

# 172
  • Велико Търново
И то БИО, на другите пише, че кората не е подходяща за консумация, тъй като е третирана с препарати.

# 173
  • Sofia
Morena, само да кажа, че направих козунака с квас (и без яйца, защото не ги хапваме), стана супер! Мек, пухкав, на конци!
Приятно ми е, че си доволна!  Благодаря за доверието и отзива!  Simple Smile

# 174
Аз купих портокалови и лимонови корички от Лидл тази седмица. Не съм ги пробвала още, но се надявам да са хубави.
Joy joy, хубав козунак, аз също го меся в хлебопекарна моят и става супер.

# 175
И аз вече няколко години взимам от лидълските  захарни корички директно, имат само портокал, само лимон и някакъв микс жълти,зелени и оранжеви. Вкусни са и миришат добре, влажни са и трябва като се отвори кутията да се ползват, иначе изсъхват и се втвърдяват.🤗

# 176
Верно, че гледах на брошура сладко от лимонени и портокалови корички в Лидл.
Предполагам ще стане да се сложат вместо локум 🤩?
Ако става дано намеря налични .
Редактирам:
А тези захарни корички къде долу-горе ги нареждат и постоянно ли ги има?

# 177
Има ги целогодишно, до сладкарските сметани, шоколадовия кувертюр, филираните бадеми където са, разните там бакпулвери и ванилии, там си стоят. Но около Великден зареждат още повече, иначе и зимата съм взимала, та си ги имат.🤗

# 178
  • Русе
Скрит текст:
Верно, че гледах на брошура сладко от лимонени и портокалови корички в Лидл.
Предполагам ще стане да се сложат вместо локум 🤩?
Ако става дано намеря налични .
Редактирам:
А тези захарни корички къде долу-горе ги нареждат и постоянно ли ги има?

Това сладко от портокали в Лидл става идеално за пълнеж. Гръцко е.

Вече втора година използвам тези изсушени и смелени лимонови и портокалови корички, както и есенциите. Взети са от Франция и имат много добър аромат.

# 179
peych извини ме, а козунака по коя рецепта е? 😊

Общи условия

Активация на акаунт