КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 237
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А тази вечер у нас стана голям купон. Мислехме да ходим в Хепи до нашия китайски рАстУран, но се оказа, че няма места. Организирахме тържеството у дома, с храна от Хепи. Менюто - кой каквото си поръча. Напитките - сокове и кОла, а тортата беше много вкусна - с много плодове и много сметана. Имаше и свещички, и фойерверки. Скоро не бяхме се смяли толкова. Поискаха да посвиря на акордеона - имаше песни и танци. И отново много смях. Зетко чудесно се вписа и взе дейно участие в празненството. Накрая всички се включиха в разчистването и само след 10 мин. не личеше, че в хола е имало всенародни тържества.
Днес бабин Убавец се облече за бала. Първоначално ми обясняваше, как иска да е целия в черно, за да бъде интересен. Само две изречения му казах и после концепцията се смени. Целия в черно, като погребален агент. И целия в черно - липса на фантазия и абсолютна скука. Резултатът е следния - Тъмно сив костюм, с една идея по светли сатенени ревери, бяла риза, винена папийонка, черни обувки, чорапи и колан, и такъв портофел. Стои му много добре, той е тъмно рус и синеок, обувките каза, че са много удобни. Неочаквано за него сподели, че костюмът много му харесва и се чувства много удобно. Всички сме  доволни. Напазаруваха с татко си за около половин час. Деди финансира покупката. И понеже купиха пълно обзавеждане, от глава до пети, получи 33% отстъпка.
Хайде сега вече лека нощ, че след няколко часа ще ставам и ще отивам на тръстиката.

# 61
Добро утро, мили момичета! Пожелавам хубав петъчен ден на всички!

# 62
  • някъде другаде
добро утро , момичета.
Фло , ще чакаме снимка от бала.
За сега не вали , ще отидем да се разходим в Правец.

# 63
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро, момичета! Докато пийвам кафето, изчетох какво сте писали от вчера насам. ФЛО, браво, че те е послушал младежът за черното. И добре, че са се справили толкова бързо с покупките, че и на далавера 🙂.
И аз се надявам АРИТА отново да започне да пише тук. Мила дама е.
ПИПИ, дай рецептата за козунака,моля. Може пък да ме споходи
музата и да се пробвам.
ДИДИЯ, спомена гаджета, та се сетих да ви разкажа какво ме обучаваше Емили преди два дни: как се целуват гаджета 🤣. Накланя ми главата настрани, тя накланя също главата си на другата страна и ме целува по устните. "Както мама ме цунка, само че трябва да ти е изкривена главичката". Какво ли ни чака след някоя и друга година 🤪?
Чакам да ми я доведат и днес ще майстори рисунка за РД на мама. Първо ще рисува, а след това иска да *лепкаме* отгоре ориз, леща, семки и др. Явно го е гледала някъде и го е харесала.
Привет на Тетка и Тони, хубав да е и вашия ден.

# 64

С годините разбираш, че малките неща са най-големи в живота. Без значение е къде ще изпиеш първото си кафе сутрин, но е важно компанията, в която го пиеш да не разваля ароматът и вкусът му. Понякога има дни, в които най-добрата компания е собственото ти сърце. Друг път единствената компания, от която се нуждаеш са капките дъжд, танцуващи по перваза на прозореца. Най-важни са малките избори, които усмихват Душата ти и раждат пролетта й.

Добро утро, момичета! 🌷☕️ Simple Smile

Тук тихо и кротко си вали Nature Sweat Drops
Тони, използвайте че не вали и си направете хубава разходка.
Мамси, сега децата са по-напред във всяко едно отношение, май те ни учат на някои неща Smirk
Фло, чудесен избор е направил младежа, ама и баба има заслуга - добър подстрекател е Simple Smile И колко лесно се "облича" момче за празник - и нашите така от раз ги "облякохме". Девойките докато изберат цвят, модел, обувки, бижу и т.н. - зор голям ... Не че съм обличала момиче, но виждам около мен Simple Smile
Ениса, да си изкараш хубаво у вас и да имаш време за кафе с дружки Coffee

Захващам се с тенджерите - кафето привърши.

Спокоен ден на всички вас - все пак е петък!

# 65
Добро утро,  пия си кафето и се готвя за ходене по институции. Майка си отиде преди 3 години, а аз още не съм оправила партиди на апартамента в съвета,  ВИК, ЕVN и други. Вчера в пощата имаше писмо, което отказаха да ми дадат, въпреки че им показах удостоверение за наследници. После е волна програмата. Хладно е в Пловдив, но има изгледи за слънце. Хубав ден на всички!

# 66
  • София
Добро утро, поне не вали от вчера.
Фло, добре че не се облякъл в черно внука. Млади са, сега е моментът да експериментират с цветовете и формите.
Ениса, не очаквах точно това от теб. Щях да се закълна, че в това отношение си много организирана. Дано да не ти наложат някоя глоба и бързо да се пребориш с администрацията!
Да ви е слънчево, момичета!

# 67
Мериан, нали знаеш, че обущарят ходи бос?
Ето ви Альошата както го виждам от балкона. Вече имаме и слънце, завиждайте!

# 68
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Макавели, отново красиви думи си ни написала. Аз сутрин обичам да пия кафето си в пълна тишина. Единствено мога да се "поговоря" с вас.
Фло, така по описанието мисля, че младежа е харесал облеклото за бала от магазина, който препоръчах.
Ениса, като чета колко обичколки те чакат и то по какви досадни места. Май днес в Пловдив ще има пушилка.
Тук също е влажно, за разлика от вчера, когато имаше и слънце. Ще пера и пак ще се наложи да простирам вътре. Не ми се пуска сушилнята.
Ето рецептата за моя козунак и описание как го правя.
1 мая  +1/2 ч.ч. леко затоплено прясно мляко. Маята се разтваря в млякото с 1 с.л. брашно
1 кг. пресято брашно
6 яйца+ 1ч.ч.и още 1/4 захар - разбиват се с миксер
всички продукти + останалата 1/2 чаша мляко се замесват, добавя се ванилия. Става лепкаво тесто. започваме да го замесваме, като постепенно прибавяме 1/2 ч.ч. разтопена мазнина. Аз смесвам масло, олио и мас.Омесва се меко и гладко тесто. Майсторлъка е в повечето месене. Може да го удряте в плота. Аз преди използвах хлебопекарната да свърши тази работа, а сега планетарния мискер. Накрая го хващам и малко доумесвам с ръце за да го усетя.
Голямата ми тайна е, че това нещо го правя много късно вечерта в петък. След което взимам една огромна тенджера, намазвам обилно стените и с олио и слагам тестото в нея, затварям с капака. Оставям го на хладно - на терасата/закрита е/ или най-студеното място в дома ви. Сутринта ставам в 5,00 - 5,30 и тестото е утроило обема си. Много внимателно започвам да отмервам по толкова, по колкото искам да са ми големи козуначетата. Аз правя голямо количество и затова купувам формички от металните и вътре слагам по 300 гр. тесто. Имайте предвид, че като втаса във формата става поне двойно на височина. Във всяка формичка изрязвам и слагам хартия за печене. Оплитам козунака на плитка и поставям във формата Може да се сложи вътре стафиди, орехи, бадеми или пък да се направи като руло с шипков мармалад. Отгоре мажа с разбито яйце с малко мазнина и прясно мляко и поръсвам с кристална захар. Когато козунака се надигне достатъчно, т.е. втаса втори път - пека на 180градуса. номера е да не се препекат, защото ще станат сухи. Когато се позапече отгоре, слагам метално фолио за да съпека още малко. Ако не сте сигурни боцнете с клечка, за да проверите вътре как е. Вадя веднага от формата. Става лесно като хвана краищата на хартията за печене, кото е вътре. Оставям на дървена дъска да се охлади и веднага след това овивам в стреч фолио и така се запазват по цяла седмица без да изсъхват. А няма да ви описвам как ухае цялата къща. Някой ще каже - голяма врътня е. Аз не мисля така, може би защото обичам да меся. Но освен вечерта около половин час, през което време е готово тестото, на сутринта винаги до към 12,00 часа съм готова с козунаците, като аз правя с 3 кг. брашно и ми излизат обикновено около 16 малки 300гр. козуначета, през времето в което втасват втори път съм си сварила яйцата и докато ги пека - съм ги боядисала и накрая почистила всичко.
Стана много дълго, но исках да обясна подробно.

# 69
Здравейте.
Ениса,
прободе ме в сърцето с Альоша....
Много го обичам!
Там съм се целувала с момче за пръв път...., в трети курс...
Празнувахме Нова година в зала Евмолпия две училища заедно...
Загаджихме се с един пич от Механото и все по Бунарджика скиторихме....
И двамата готини, млади, аз с едно дълго черно палто шито ни по поръчка.... Та те това палто беше причина да се разгаджим - сред зима ходех разкопчана и то се ветросваше около мен и в краката ми .... Веднъж в един студ гаджето ми казва да се закопчея, а аз като вироглав  Овен се дърпам :,, кой, ти ли ще ме командваш, АЗ какво да правя"". Той се фръцна и до там ни беше гаджалъка - може би няколко месеца изкарахме.

Ще излизаме с дечурлигата.
Остро протестирам, че хич не ми харесва това априлско време. Като гледам може и целия месец да откара така... Ще дойде време на второ море да ходя, аз не съм си показала тена от първото.... Да ви не казвам, че още в началото на март прибрах всичко зимно и сега стискам зъби и ходя с едни и същи дрехи, че не ни се вадят отново от прибраните зимни. Все мисля, че е за кратко, а май не му се види края още.

Оставям ви.
Пак ще дойда по някое време.
Поздрави!

# 70
  • София
Пипилота, личи си, че си майсторка на козунака. Аз нямам енергия да ги правя наведнъж и ги правя на малки дози. Досега две дози по два козунака съм направила. Занесох на майка вчера. Днес ММ занесе в работата. На един не му бил сладък, друг не искал стафиди и локум да има-познай дали догодина ще занесе. Аз ги меся в хлебопекарната, само ги оплитам на ръка.
Отивам за епикризата.

# 71
  • Кубрат/ Пишурка
И преди съм писала, че вече мразя да правя козунаци. На времето свекър ми подготвяше маята към 3 през нощта и към 3,30 ни събуждаше. Месехме ту аз, ту ММ. С 24 яйца, много брашно и накрая излизаха 18 козунака по половин кило. В 6,30 трябваше да са готови, за да ги занесе във селската фурна да ги опекат. Раздаваха се на различни хора и накрая за нас оставаха 2 - един плетен и едно руло. От тогава мразя козунаци и, може да не ми повярвате, но от години дори не съм опитвала. Купувам един, като ми дойдат децата и после им го слагам за у тях. Такива работи.

# 72
Е, Янче, кои времена и кои години става това 🤔 Как така посред нощите ще ви буди да месите и то за други хора. Ужас!
Ха здрасти на всички!
Прибрах се и готвя боб. Сложила съм повече, защото планувам утре да готвя зеле - последното и мием бидона, та който иска да си смесва.
Козунак се каня да правя, но не знам дали ще си приема поканата, защото изникват по неотложни задачи за тази събота и неделя.
Ениса, пребори ли се с институциите?
Отивам да си видя боба, после пак ще дойда.

# 73
  • Вила Великула
Янче, то и аз правя повече козунаци, защото подарявам, но никой не ангажирам с моите лудости. Тази година може и по-малко да направя, но като направя сметките, поне от 2 кг. брашно трябва да е, че наистина всички около мен си чакат козуначетата с нетърпение.

# 74

Кафе на центъра,  гледам общината през любимите ми фонтани. Ама са изчезнали металните жаби. Тях като дете харесвах най- много. То пак добре,  че патиците са останали. Време приятно, народ много, ама кака забърса една блузка, за да не е капо. Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт