Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 20

• 74 893
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Знам ли...
 Аз по-принцип харесвам как дават края още в началото, но само ако е за край на епизод, не за сезона. Имаше един или два случая в Див , няколко епизода бяха така.
В този сериал не знам защо така почнаха. Аз по-принцип мафия-екшън турски сериали не гледам. Не са ми по вкуса. Мен дай ми драма, там мога да гледам с часове.

# 256
Аз пък не мога да разбера какво толкова му се хванахте на този финал/начало на Ешреф. Филмът си има кусури, но точно това не е един от тях. В 99% от сериалите е имало епизоди/сезони, в които някой умира, пък после или се оказва жив, или е било сън, или някой си го е представял и т.н. В някои филми умишлено подвеждат зрителя да мисли в една посока, а става точно обратното. И тук ще да е нещо такова - примерно да е умрял "стария" Ешреф, защото като е намерил Руя  е станал "нов" човек или пък някакъв кошмар и т.п. Той и гласът зад кадър, който разказваше това, е някакъв странен, защото е глас на възрастен мъж и е далеч от мутиращия глас на 17-годишния Омер - все едно разказва история отпреди 20 години, пък действието се развива в наши дни. Предполагам, че са оставили някакви хиксчета, които ще ни се изяснят накрая.

# 257
  • Кърджали
Тази сцена винаги може да се извърти. И в Присъда убеждаваха, че Ългаз ще умре, ама не умря.
Историята винаги може да се променя според нуждите. Което не винаги е за добро, ама...

# 258
Нямам проблем с такъв похват така че пак ми е интересно и любопитно да гледам и разказват и пресъздават живота на Ешреф.
По принцип нямам проблем и да не е тоя сериал. Нищо не се знае дали не ни " пързалят" и накрая да е нещо съвсем различно и да възкръсне, като Феникс 🐦‍🔥  от пепелта дори и надупчен с куршуми.  

Разказвача зад кадър е малкият Йомер това се изясни на хиляда процента в ЕП 6. Беше много емоционално и покъртително и плакахме всички.Sob  След този епизод и сцена заваляха много споделения и хвалби и статиите не закъсняха.  

Що се отнася до Демет силата й е в ромкомите ,но и в драмите се справя добре. Народа полудя буквално по тях двамата. Това не се е случвало с партньорка на Чаатай от заман време. В началото на кариерата му беше същата лудост и еуфория. Няма какво да се лъжем Чачи има по - голям опит в драмите от най добрите актьори е със сложни ,дълбоки , различни и противоречиви образи в кариерата си и визии. Това партньорство е привилегия и за двамата и те много добре се разбират и сработват имат страхотна хармония пред и зад камера с целият екип на сериала и се забавляват.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 11:56 от femmi2

# 259
Прекрасната Хафсанур от "Черно сърце"

# 260
Справя се Деметка- В "Името ми е Фарах" с Енгин, в "Света между нас" с Буура Гюлсой-за платформа, много добре ги игра. В "Езел" пак имаше подобно нещо. Уж изгоря, а се завърна за отмъщение.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 06:20 от tigasa1

# 261
Разказвача зад кадър е малкият Йомер това се изясни на хиляда процента в ЕП 6. Беше много емоционално и покъртително и плакахме всички.Sob  След този епизод и сцена заваляха много споделения и хвалби и статиите не закъсняха.  

Че разказвачът зад кадър е Йомер се изясни на 1000% още в първа серия, когато той сам каза как се е запознал с Ешреф, нищо ново нямаше по въпроса в 6 епизод. Когато се запознават обаче Йомер е 15-годишен и каза, че познанството им е продължило около 4 години - т.е. той би трябвало да е на 19-20 години при смъртта (предполагаемата) на Ешреф. Гласът зад кадър обаче не е на младо момче, а на 40-годишен пушач, който все едно разказва истории от миналото си, а пък че няма как да ги знае тези работи, дето ги разказва, е отделен въпрос. Всичко това обаче го отдавам не на някакъв някакъв скрит дълбок замисъл, а по-скоро на недомислица в сценария. Както и много други неща. Например последните две серии интригата до голяма степен се въртеше около подмятането на една хартиена папка, при положение, че вече и бабите си пращат снимки и документи по телефоните и интернет. Или пък това, че една елементарна проверка на телефона на Ешреф щеше са установи кой е предателят от полицията.

# 262
Имах / ме съмнения за разказвача но сега се убедих / ме че е Йомер. Гласът му е като на възрастен , така е.

Това с досието как го размятат , търсят , крият пък и Чийдем и снимката открадна е дразнещо.
Нисан се страхува не от миналото , а от настоящето и затова не иска Ешреф да прочете досието. Тя кой знае колко няма какво да крие от миналото , тя самата му разказа. Но е любопитен въпроса с бенката защо я е премахнала има ли причина.?  И това че Ешреф заслепен от любов ще го изкарат балама лидера на мафията голям мъж излъчващ респект със страхотна осанка и харизма,  който е проницателен , интелигентен ,спокоен и е врял и кипял в тия среди да не заподозре нищо или усети. Или знае, но го прави от страх , защото не иска да бъде предаден от жената, която го развълнува и привлече за пръв път след Рюя. Проточват това Ешреф да разбере, че Нисан и Рюя са едно и също лице.  Лицето на любовта неподвластна на времето искрена и истинска. Heart Нисан без да знае че историята им е започнала така още от малки му каза Историята ни с теб е написана с кръв Ешреф Тек ". Тя се бори с това че се влюбва в мафиот , убиец. И накрая на романтик вечерята с обратният завой го прониза с тези думи от яд и гняв че и наговори едни след целувката.... Голяма драма и обяснения и терзания. Ешреф се бунтува да не предаде и изневери на  своята мечта ,но има право да се влюби и да е щастлив в тоя живот и Нисан усеща че е хлътнала.. Няма да издържат дълго и ще се съберат особено когато шефа я чуе да пее на сцената и види и ще омекне.. враговете дебнат нищо не е приключило и използват слабото му място.

ЕП 1 и ЕП 6 Сблъсъкът на срещата им в емблематичният асансьор и хотел. Използват паралели и символики в сериала в различните моменти. Това ми харесва. Подхода , замисъла , режисурата, подбора на цветове не е случаен още от интрото и графиките и афишите. Всеки детайл е важен и е свързан с историята. Стайлинга също. Безупречен е на всички особено на ашкъма . Илкнур надминава себе си.  👏👏🖤🖤🖤🔥🔥🔥🤎🤎🤎 На Демет определено чревното е нейният цвят и синьото и бялото.  ❤️❤️❤️🤍🤍🤍🩵🩵 В сериала залагат на чревното цвета на Огъня и любовта. Има контраст между черното , бялото , чревното и сивото.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 14:28 от femmi2

# 263
Може би в края на сезона ще разбере, че тя е Рюя. И втори сезон ще сменят малко сюжетната линия.

# 264

Новият плакат на летния сериал по NOW с Улаш и Деврим Озкан.

Може би в края на сезона ще разбере, че тя е Рюя. И втори сезон ще сменят малко сюжетната линия.

Ще разбере със сигурност че това е Рюя - Нисан в края на сезона.  Въпроса е как и от кого сам ли ще се досети  ще го отвори ли и прочете ли това досие най накрая. Нищо ли не подозира или само се прави на глух и сляп , защото се страхува да не бъде предаден от жената която за пръв път го развълнува. Той сам и каза в парка преди целувката че може би е бил несправедлив към нея, защото е видяла много неща вътре в организацията, но не е отишла в полицията и е останала до тях.

В новия трейлър на епизод 7 е много напечено и екшъна и любопитството се засилва.
Ешреф е в лапите на врага искат му главата , но ще има да почакат още...  Има чест и достойнство не е страхливец и няма как да му налагат нищо колкото и да му завиждат и да искат да са като Ешреф Тек и да бъдат уважавани, но нямат качествата затова, нито харизмата и красотата за да подлудява жените и обсебва. Интелигентен и няма да им се даде лесно ,а и отбора е зад гърба му неговите близки. Имат план и ще действат. Сбогува се с Нисан, като и прати картичка с  пожелание да и се сбъднат всичките мечти и я подписа с инициалите си. Нисан заради това че може да умре  усети това и се притесни. То е ясно е че бързо ще се сдобрят и няма как да стоят далеч един от друг независимо че и наговори глупости за служебни отношения и граници, но то си имаше и причини и съображения. Всеки има право да срещне любовта и бъде щастлив сложното е че те водят мафиотски живот днес са живи , утре Йок и враговете им използват слабите им места и семейства ако имат такова.  Жените идват и си отиват от живота им ,то и Гюрдал и затова е женкар и Мюслюм е самичък ,а Фарук още му липсва  бившата съпруга и я обича заради, която е лежал в затвора и убил любовникът й. Но се очертава и друга любовна линия, ако сценариста реши да я развие тази между Мюслюм и Ърмак.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 18:57 от femmi2

# 265
БЛ

Това от снимките на последният епизод. Якно се вижда че по роклята на Зейнеп има кръв т.е на 10000% е сигурно че напуска

# 266
БЛ

Това от снимките на последният епизод. Якно се вижда че по роклята на Зейнеп има кръв т.е на 10000% е сигурно че напуска
Сериала така или иначе приключва за 90 процента от феновете.Бунта в twitter,instagram и всички останали мрежи е огромен .Загубата за канала и последователите също.Отдавна не е имало такова нещо за турски сериал.Само над 3 мин туита в подкрепа на Мирай.Не случайно не излъчиха епизода миналата седмица.Силата на феновете е огромна ,но без значение обикновено.То после си проличава.Не знам защо Дениз така реши да си прецака кариерата с това продължение,защото този сериал няма да го бъде.Много хора казват че е бил в неведение какво ще се случи и затова е подписал колко е истина ще се види.Има слухове че ще се опита евентуално да се измъкне ,но ще е трудна работа.Но макс два,три епизода се дава на новия сериал и ще бъде канселиран според мен ,а и според повечето фенове.Мирай се спаси от скапаната телевизия и продуценти.Жалко загубени два сезона за феновете на сериала.

# 267

Симай Барлас и Алп Навруз ще изиграят главните роли  в романтичният сериал " Първа "Любов ( не съм сигурна за точното заглавие как се превежда могат и да го променят от продукцията. ) Радвам се желая им успех и хубава история и рейтинги.  Интересна двойка ще са и ще си паснат визуално и сработят. Искам Алпи да си пусне секси къдричките, като у " Приказката".

Тая година няма да е суша от към летни дизита. Засега прочетох три проекта.  Единия по атв и два по NOW 

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 18:50 от femmi2

# 268
Оф, тоз е мъжката версия на Речела.Grinning

# 269
Това, че ще има летни сериали е много добра новина. Липсваха ми миналото лято.
 Феми, Бирсен ли е писала за третия летен сериал- този със Симай и Алп Навруз? Коя компания ще продуцира?

Общи условия

Активация на акаунт