Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 28 003
  • 463
  •   1
Отговори
# 330
  • София

Направо ви давам адреса на клипа в Тубата:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5WQ6d8fMxM
или така:

Ако такъв крак пристъпи в съня ви - още не е страшно; все пак, само сънувате... Simple Smile

Днес, явно, макар да го нямаше в хороскопа ми, ще го играя добрият вестоносец. Има още време, докато Мамник/а влезе в нашия дом (Пу! Пу! Пу!), но Клетката вече я отключват на 17-и в понеделник:

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/kletkata-2-bitkata-na-mal … sistemata-2437002

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 18:02 от EmBrother

# 331
  • София
Тюх, минало е времето да допълня с още горния пост.
"Made in EU" на Стефан Командарев получи наградата на критиката във Франция (актуално.ком)
https://www.actualno.com/cinema/made-in-eu-na-stefan-komandarev- … news_2521132.html
Скрит текст:

# 332
  • Галифрей
Да Мамника е голям звер, за сега това което са показали са го направили яко. Крайно време да имаме сериали с фантастика и анимирани ефекти.

# 333
Аз нарочно не чета книгата, за да ми е интересно...

# 334
  • България
Някой гледал ли е Made in EU? Много тегав филм, който напомня за ковид, ми се струва. И пак шивачки, пак цехове и заводи, пак някакви драми.

# 335
  • София
А на Къци филмът гледа ли го някой?

# 336
Не знам дали гледате " Клетката " втори сезон , но аз се опитах и изобщо не ми харесва . По добре май да бяха го оставили със един сезон както и Вина без излишно продължение  ( любим сериал но финала на втори сезон леко ме разочарова )  . Добра игра на актьорите но до тук особенно на Гергана Дънданова и Мартин Димитров , както и на актрисата коята играе дъщеря им че и забравих името. Слабо продължение на не толкова силен сериал .

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 17:45 от Жасмина 94

# 337
  • София
Само (надявам се полезна) информация за "пазаруващите" от "зеленчуковите щандове". Появили са се (пресни, от последната седмица) ей тези продукти:
Скрит текст:

И да се посмеете (или да размислите?) 2 коментара от потребители там за филма с Бахаров:

# 338
Аз съм доста назад с българските сериали по принцип.
На този линк има над 15 бг сериала на Nova. Кой бихте препоръчали?
https://play.nova.bg/allshows/seriali

Вкусове различни, само да уточня, че не си падам по екшън и гангстерски филми и сериали, така че "Под прикритие" не е моето. Харесват ми "Порталът", "Вина", "Скъпи наследници", "Забранена любов", донякъде и "Денят на бащата", "Майките", "Тревожност" и "Белези".

# 339
  • Бургас
EmBrother , благодаря че напомни за БГ филмите!

За   „Стадото“:
Изгледах го с  добронамерено търпение и искрено желание да ми хареса. Това ми е болката – всеки български филм посрещам с надеждата да е добър и в повечет о случаи се разочаровам...
Тук случаят е  по-особен, съответно разочарованието още по-голямо, защото е очевидно, че екипът стоящ зад продукцията е от хора със завидни умения и с ясна ( за тях ) концепция...
Обаче... аз ли съм затъпяла и закърняла или те по пътя са скъсали нишката... Не знам!
Ще започна с хвалбите, после с критиката.
Изключително красиво заснет филм! Признание и възхищение за оператора! Буквално, буквално всеки миг от лентата е прецизен, съвършено красив , въздействащ! Стопирате , и имате прекрасна фотография или картина! Озвучаването също ме впечатли и ми въздейства силно! Богатство от звуци, цялата палитра от „тишината“ на природата... , на нощта, селото, бита....
Много добра игра на Бахаров и момичето, но това не е достатъчно за да даде завършеност и убедителност на цялото. Всъщност точно спойката ми убягна в този филм.
Не мисля, че не съм разбрала посланието, просто не успяха да ме убедят и да ме накарат да повярвам в случващото се. Допускам, че филмът е някакъв опит за своеобразен вълшебен реализъм, но на фона на красотата и поетичността в по-голямата част от показаното, като мръсни кръпки стояха няколко изтъркани клишета  - образите на кмета, ходжата и попа. И да , разбирам че са търсени контраст и злободневие, но е направено по-изненадващо елементарен начин и без въображение... Като добавим и едно окарикатурено българско хоро и някакъв цирк, навяващ мисли за фрик шоу, търсеното внушение за неопределеност на епохата и излишния архаизъм във визията.... Изгубиха ме най-вече с недостатъчно обоснованото демонизиране на хората от селото , недоказаната им злонамереност. Авторите просто знаят, че тълпата е суеверна и настроена срещу различността на Тарика.Но не ни го показват убедително ... за да повярваме като зрители. И въобще как хората биха знаели за заболяването на детето, когато то реално не контактува с никого.
През цялата история минава нишката на тези така наречени крила .  От бабата, която живее полуживот, като сянка – при нея са били отстранени. Майката на Тарика ги е запазила и .... е „отлетяла“. Пред Момичето очевидно стои въпросът на къде да поеме – операция или „отлитане“... Но всичко това е поднесено някак под сурдинка, с намеци, с досещане от страна на гледащия.  Изключително неубедителен финал, лично за мен! Да не говорим , че както живеенето на семейството на Али в самотна , изолирана къща в нищото, така и прииждащата тълпа с вили и сопи, вопиюща „Убийте вещицата!“  са дълбото нетипично български  и пресилени. Поне за мен! При  все че разбирам алегоричността на цялото, пак ми дойде пришито.  Къщето на бабата погълна „стадото“...!!! Доообре! WinkКато цяло – жалко за потенциала!

Сега доста се колебая относно "Не затваряй очи"..... Thinking

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 17:38 от lady Koup

# 340
Захари Бахаров е страхотен актьор . Намирам го за хамелеон . Не случайно му и дадоха роля в "Игра на Тронове " . Ролята му на Иво Андонов е тази която го направи звезда както и филма Дзифт . Но честно казано се радвам че му дадоха роля в " Денят на бащата " за да го видя в образ различен от този на лошото момче ( мутрата ) . Ще го видя и този филм  .

# 341
  • Галифрей
Аз съм го гледала в “Уют” филм на Камен Донев. Там играеше негов син беше толкова смешен 😁.

# 342
  • София
Аз съм го гледала в “Уют” филм на Камен Донев. Там играеше негов син беше толкова смешен 😁.
Да, уникална роля прави там. 😂

# 343
В по горен пост гледах, че ,,Стадото", както и ,,Не затваряй очи" са във Замунда. Но аз там не ги намирам. Някой може ли да помогне. Синът ми много иска да гледа филма за Христо Проданов.

# 344
  • Бургас
В по горен пост гледах, че ,,Стадото", както и ,,Не затваряй очи" са във Замунда. Но аз там не ги намирам. Някой може ли да помогне. Синът ми много иска да гледа филма за Христо Проданов.

"Стадото" го имаше днес в "Арена".

Общи условия

Активация на акаунт