Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 27 899
  • 462
  •   1
Отговори
# 450
Какво е мнението ви за “Чалга”?
Мега тъпотия! Не си губете времето с него.

# 451
  • София
Заради българското творческо участие - тук:
Теодора Маркова ще напише и втория сезон на ''Съветски дънки'' (видео)
По продължението на сериала отново ще работят авторите Теодора Маркова и Станиславс Токаловс, а историята ще проследи преживяванията на Ренарс, Тиина и Марис девет години по-късно.
https://offnews.bg/kultura/teodora-markova-shte-napishe-i-vtoria … i-vid-859020.html

# 452
През уикенда изгледаx "Уроци по немски" и "Уроците на Блага" съответно по НВО и Синемакс. Е няма толкова тъпи филми... направо си изгубиx 3 часа от живота за тези два доста зле направени (по моему) филма, които на всичкото отгоре ги дават сигурно в цяла Източна Европа по каналите на НВО и кой знае на колко езика са преведени, та да ни гледат ганьовщините и мизериите.  Особено "Уроци по немски", то половината филм мина с кадри как Юлиан Вергов си кара колата и слуша как се казват на немски дните от седмицата. Ако не бяxа повтарящите се и безкрайно дълги сцени, филмът  можеше и да е под 1 час.

И си оставам все така скептичен към българското кино от 21 век., филми и сериали. Чат пат има проблясъци, но като цяло... сме доста зле. А новото поколение актьори не може да стъпи и на малкия пръст на тези от 70-те, 80-те... Мое си мнение. За вкусове не се спори, знам.

# 453
Аз харесвам повечето артисти от новото поколение . Вкусът на всеки е различен . Според мен има и хубави български филми и сериали в последните десет години . Не слагам всички под общ знаменател , поподала съм и аз на много слаби филми . За мен ако искаш да видиш един актьор как играе е най хубаво да го видиш на театралната сцена , не веднъж съм го казвала . За мен на първо място обаче от новото поколение артисти е Владо Зомбори,  както споменах бях на театър миналата седмица и се убедих че този човек може да играе всичко. Както и Павел Иванов. На първо четиво сега се сещам в момента за тях от мъжете . От жените пък харесвам Елена Телбис която за мен е новата Цветана Манева.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 14:20 от Жасмина 94

# 454
  • Дивата природа
Брънч за начинаещи / Brunch for Beginners (13.02.2026) - Official Teaser

Една комедия за съвременното ежедневие, в което балансът между амбиции, семейство и хармония често изглежда невъзможен. Особено за изобретателите на здравословния смарт часовник ЖАНИ –  Крум и Жана.

Заплашени от пълен фалит, двамата  организират бляскав обяд, за да убедят единствения заинтересован инвеститор да ги финансира.
Но всичко е на път да се провали, когато плановете им се сблъскват с ексцентричната Росена, нейното семейство и още по-ексцентричните им вярвания.

В поредица от абсурдни ситуации и кулинарни катастрофи се редуват искрен смях и горчиви сълзи. А големият въпрос остава: струва ли си стремежът към перфектния имидж или рецептата за истинско щастие се крие някъде другаде?

Ще разберем на 13.02 на големите екрани в цялата страна — тийзър (1)
+
Брънч за начинаещи | Brunch for Beginners (13.02.2026) - Official Trailer [4k]

Най-вкусният филм на 2026 г. тръгва по кината в цялата страна на 13+и ФЕВРУАРИ

В центъра на историята са Крум (Орлин Павлов) и Жана (Валентина Каролева) – изобретателите на здравословния смарт часовник ЖАНИ, които се опитват да спасят компанията си с помощта на бляскав обяд за бъдещ инвеститор. Но всичко поема… да го кажем дипломатично – към комедийна разруха, когато пристигат ексцентричната Росена (Александра Сърчаджиева), нейното семейство и техният уникален мироглед. Следват кулинарни провали, абсурдни сблъсъци и моменти, в които истината излиза наяве: струва ли си да бъдеш перфектен, за да бъдеш истински щастлив?

Отговорите - на по смях от 13.02.2026 в кината в цялата страна.
Поднесени от любезните домакини Александра Сърчаджиева, Орлин Павлов, Валентина Каролева, Стилиян Стоянов, Жаклин Дочева, Ая Алексиев и Алина Данчева...и още: Стоян Дойчев, Стефан Вълдобрев, както и добре познатите Павел Колев и Ицака и Филип Буков. А музиката е дело на Владимир Ампов – Графа, който може би ще се появи и в самата лента...

бг.УикипедиЯ/бр@нч
Бранч или брънч (също: закуска-обяд, предобяд, на английски: Brunch) е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е англ. неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „Lunch“…

Цитат на: Баш нашенец
^ма как така *апване ВМЕСТО закуска&обяд => не е ли МЕЖДУ тях?!

# 455
БНТ1
18 януари 15:30 Грехът на Малтица - Филм, България, 1985. с Петя Силянова, Георги Новаков, Илия Добрев, Петър Петров, Йосиф Сърчаджиев, Иван Янчев. Неразбраната жертва на една смела българка в робски времена...

БНТ2
24 януари 20:00 Инспекторът и нощта - игрален филм /1963 г./, режисьор Рангел Вълчанов, в ролите: Георги Калоянчев, Невена Коканова, Димитър Панов, Стефан Гъдуларов, Лео Конфорти и др.

НВО
18 януари 13:35 Смирен - България, 2021. Режисьор: Светослав Драганов. В ролите: Христо Петков, Атанас Бачорски, Мирослава Гоговска, Детелин Бенчев,...

СИНЕМАКС
16 януари 06:30 Магаре - България, 2021. Режисьор: Мартин Негрев. В ролите: Красимир Доков.

СИНЕМАКС 2
21 януари 15:25 Безветрие - Драма, България, 2024. Режисьор: Павел Г. Веснаков. В ролите: Огнян Павлов, Веселин Петров, Михаил Мутафов, Надя Дердерян

ВИВАКОМ АРЕНА
15 януари 20:20 Прогноза - Драма, България, 2008 г., Реж. : Зорница София; С уч. на: Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Асен Блатечки

p.s. Изгледаx "Магаре" (късометражен) по Синемакс и "Триумф" (за дупката в Царичина, с Мария Бакалова) по Синемакс 2 ....  тотал щета!

# 456
  • Sofia
Изгледах само 1/2 от Триумф 👎🏻…как е финалът?..,да го догледам или няма нужда 😄

# 457
Простете невежеството, но рядко припарвам до дистанционното-тези Синемакс са платени предполагам?

# 458
  • Галифрей
През уикенда изгледаx "Уроци по немски" и "Уроците на Блага" съответно по НВО и Синемакс. Е няма толкова тъпи филми... направо си изгубиx 3 часа от живота за тези два доста зле направени (по моему) филма, които на всичкото отгоре ги дават сигурно в цяла Източна Европа по каналите на НВО и кой знае на колко езика са преведени, та да ни гледат ганьовщините и мизериите.  Особено "Уроци по немски", то половината филм мина с кадри как Юлиан Вергов си кара колата и слуша как се казват на немски дните от седмицата. Ако не бяxа повтарящите се и безкрайно дълги сцени, филмът  можеше и да е под 1 час.

И си оставам все така скептичен към българското кино от 21 век., филми и сериали. Чат пат има проблясъци, но като цяло... сме доста зле. А новото поколение актьори не може да стъпи и на малкия пръст на тези от 70-те, 80-те... Мое си мнение. За вкусове не се спори, знам.
А Гунди какво беше?  Няма да го достигнат. Има много талантливи бг артисти на световно ниво. Глупаво да е сравняваш старите артисти с новите.  Всеки си има свой начин на игра и тн.

# 459
Не само Гунди, но и доста филми има които са хубави , а и да не говорим че играта на повечето млади артисти е доста по добра от тази на по старото поколение . Например преди известно време гледах Асен Блатечки на театралната сцена , и да си кажа честно изобщо не ме впечатли . Все едно и също си играе от както се помня , дори вече не е и толкова привлекателен за да влиза в ролята на секс символ . Доста от по новите звезди както казах играят по добре от него .

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 11:46 от Жасмина 94

# 460
Изгледах само 1/2 от Триумф 👎🏻…как е финалът?..,да го догледам или няма нужда 😄
Няма нужда. Като цяло.. изключително слаба игра.  А защо е сниман през лятото, никой не разбра. Копаенето на дупката в Царичина беше през зимата.  В самия филм малко е обяснено за случая в Царичина  и дори за българските зрители пак не става ясно, особено за по-младите, които не знаят за какво иде реч, а какво остава за тези в чужбина, които гледат НВО и Синемакс, понеже в Източна Европа програмата е почти еднаква, доколкото знам.

@Диана Бишоп, Гунди още не съм гледал, отчитам го като мой пропуск, свален ми е на лаптопа, ше го гледам. Не съм казал лоша дума за него, но ... то xубави изключения винаги може да се намерят. Аз говоря за някаква масовост. Че според моите вкусове новите филми, новото поколение актьори повечето са по-зле. Което в никакъв случай не означава "всички".
Простете невежеството, но рядко припарвам до дистанционното-тези Синемакс са платени предполагам?
По принцип да, 2 евро е на месец (при Виваком, А1 и др.) двата канала на Синемакс. Дълги години таксата беше 2.99 лв, после стана 3.99. Сега е 2 евро.  Аз съм абониран само за тези 2 канала, не за НВО.  Но нали Виваком пуснаxa от  9 декември до 15 януари всички канали безплатно, като подарък  за абонатите (всяка година го правят) и гледаx някои филми и по НВО.

# 461
  • Галифрей
Има хубави бг продукции не всички са кофти. Може би не са толкова популярни,но съвременните бг артисти се раздават. Играят в няколко представления, пътуват  и снимат не е лесно. Може би тяхната най-голяма сила е в театъра. За съжаление се снимат по малко,някакси сега наблягат повече на сериалите.

# 462
БНТ2
17 януари 20:00 Подгряване на вчерашния обед - Филм, България, 2002.  Участват: Стефан Вълдобрев, Светлана Янчева, Биляна Казакова, Снежина Петрова, Руси Чанев, Атанас Атанасов, Галин Стоев, Досьо Досев, Вълчо Камарашев, Васил Банов, Камен Донев, Деян Донков

18 януари 16:30 Райна Княгиня - Филм, България, 1971. Призванието в съдбата на Райна Попгеоргиева, известна като Райна Княгиня Филмът Райна Княгиня запознава с една от ярките страници от освобождението на България от турско иго - подготовката на Априлското въстание. Революционният комитет в Панагюрище, начело с Георги Бенковски, възлага на младата учителка Райна Княгиня да ушие Знамето на свободата. Тя го ушива и става байрактарка на четата. Въстанието е потушено. Останалите живи са заловени. Паша Ефенди, чрез Райна Княгиня, иска да узнае имената на комитите. Предизвикват я да смени вярата си, измъчват я, заплашват я със смърт.

18 януари 17:10 Милионерът - България, 1988. Излъгани богато и примирени щастливо... Слухът за богатството на доктор-ерген му отваря вратата към дома на мечтаната жена. Последствията остават за нейните меркантилни и лековерни родители... Ветеринарният лекар Христо Кондев е влюбен в красива госпожица, чиито родители са грандомани, искат да я омъжат богато и докторчето не влиза в сметките. Тогава из градчето се понася слух, че Кондев е получил наследство от 3 милиона и всички майки се втурват да женят дъщерите си за него. Най-активна е госпожа Масларска, майка на неговата любима. Още същата вечер тя успява да ожени дъщеря си за Кондев.

ВИВАКОМ АРЕНА
17 януари 14:10 Завръщане - Романтична комедия, България, 2019 г., Реж. : Николай Илиев; С уч. на: Николай Илиев, Башар Рахал, Стефан Данаилов, Четирима...

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 13:09 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт