Термин Декември 2025 👶

• 40 481
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Да се похваля и аз. Днес ми излязоха резултатите от niptify. Всичко е наред и чакаме момиченце.
Не знам защо бях убедена, че ще е момченце.

# 286
Здравейте, записвам се и аз тихичко в темата в почти 10 гс съм. Миналата седмица бях на АБ заради бактерия в урината- ешерихиа коли. От днес обаче пак започна да ме боли при уриниране… Засега пия само Уринал, в понеделник ще се чуя с док. Дали ще ми изпише пак АБ? Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 287
Момичета, как се чувствате? Симптомите почнаха ли да ви отшумяват?
Аз съм 11+4 и чувствам все още една постоянна умора и ми се гади, даже вчера повръщах. И от няколко дена ме боли от ляво ниско около яйчника. Не постоянно и не знам дали е от разтягане. Имате ли такива болки?

# 288
При мен от 11 седмица стана значително по -добре. Е и днес повръщах, но като цяло се чувствам много по-добре. Вече съм 12 г.с. гърдите ме болят, умората си я има. Апетита ми е много по-добре вече и не я карам само на филии.

# 289
Аз съм почти 14 вече, и все още ми става лошо. Не ми се гади 24/7 като съвсем в началото (толкова силно ме удариха хормоните, че имах положителен тест и гадене и болки в гърдите още 6 дена преди датата за цикъл), но все още ден за ден решавам какво да ям и се чувствам доста изморена. Много, много се надявам да ми стане по-добре скоро. Ако не, ще си удължа болничния още (който ми дадоха заради прокървяванията).

# 290
Аз съм почти 14 вече, и все още ми става лошо. Не ми се гади 24/7 като съвсем в началото (толкова силно ме удариха хормоните, че имах положителен тест и гадене и болки в гърдите още 6 дена преди датата за цикъл), но все още ден за ден решавам какво да ям и се чувствам доста изморена. Много, много се надявам да ми стане по-добре скоро. Ако не, ще си удължа болничния още (който ми дадоха заради прокървяванията).

Пожелавам ти скоро да се почувстваш по-добре. То си е индивидуално за всеки, но пък аз като се почувствам зле, че пак ми е лошо, че само лежа и си повтарям, че все пак тялото ми върши нещо 24/7 и това си е голямо постижение.

Предполагам вече си си минала първата фетална морфология. Къде беше и как ти се стори? Моята предстои в четвъртък и въпреки, че пренаталния ми тест беше добре пак се притеснявам.

# 291

Пожелавам ти скоро да се почувстваш по-добре. То си е индивидуално за всеки, но пък аз като се почувствам зле, че пак ми е лошо, че само лежа и си повтарям, че все пак тялото ми върши нещо 24/7 и това си е голямо постижение.

Предполагам вече си си минала първата фетална морфология. Къде беше и как ти се стори? Моята предстои в четвъртък и въпреки, че пренаталния ми тест беше добре пак се притеснявам.

Моята е в сряда и много се притеснявам също дали всичко е наред.

# 292
  • Варна
Здравейте, бъдещи мами!
Присъединявам се към декемврийската група с термин  за 09.12.25
След дълга битка по ин витро клиниките и сега няколко спънки, като хематоми, хипер стимулации и съмнения за превия, го докарах до 13г.с.
Бих се радвала да се задържим до декември всички благополучно и да мине леко, бързо и успешно! 🍀

# 293
Моята мина, в София, миналата седмица. Казаха, че всичко изглежда наред, но все още чакам официалните резултати.

Риска за Даун ми го бяха сметнали 1 на 8000 хиляди и нещо.

# 294
Днес минахме ранна фетална морфология, 13+2.
Всичко е наред. И жена ми е с плацента превия, но то и аз бях, и после се вдигна. Май е често срещано на този етап. Тя няма никакви симптоми вече. Освен това не я свърта вкъщи. Днес доналепи плочките на верандата. Това включва носенето им (там ми дава да помагам), забъркване на лепило за плочки, рязането им с машината или флекса, къртене с къртача, и нещо чука с чук. Викам не трябваше ли да си почиваш, и тя "е нали лежах тука 2 дни, стига толкова".
Потрес направо Scream

# 295
Да се похваля и аз, днес ми излязоха резултатите от niptify. Всичко е наред и очакваме момиченце. 🩷 Мислех си пред цялото време, че е момче. Чакам се нетърпене и феталната другата седмица за да се успокоя малко, че всичко е наред.

# 296
Здравейте мина  и при нас Феталната Simple Smile Simple Smile
Добре е бебчо отговаря си за 12 г.с. + 2 дни ,не се видя нищо притеснително и отново остава мистерия от къде зацапвам .
Направихме НИПТ тест до 10 дена ще имам резултатите и полът,според доктора по скоро е момче Simple Smile

# 297
  • Варна
Тъй като ми забраниха да ставам, не ми позволяват дори седнала да седя в чакалнята при АГ ми казаха най-рано 20 г.с.  за фетална…
Имам НИПТ тест, всичко е наред там, но не е ли късно за първа фетална?

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 08:19 от Sunny_Bun

# 298
Тъй като ми забраниха да ставам, не ми дори седнала да седя в чакалнята при АГ ми казаха най-рано 20 г.с.  за фетална…
Имам НИПТ тест, всичко е наред там, но не е ли късно за първа фетална?

До колкото знам първата се прави до 13+6. Около 20 седмица е втора фетална. На мен ми е първа бременност и нека се включи някой с повече знания. Моето АГ каза че това че имам пренатален тест не зачерква ФМ, тъй като на ФМ се гледат органо, ръце, крака и т.н. което също е важно, но щом са ви казали 20 седмица, явно така трябва да бъде при Вас.

# 299
щом са ви казали 20 седмица, явно така трябва да бъде при Вас.
Аз бих отишла на ФМ въпреки това, при друг лекар в друга болница, ако трябва. Ако толкова жената не трябва дори да седи в чакалнята, а само да лежи без да мръдне за секунда, щяха да я вземат в болницата да лежи.
Ако детето се окаже с проблем, който не се засича от пренатален тест (например липсващ или увреден крайник, увредени органи, аномалии в сърцето, лош кръвопоток към сърцето и мозъка, и т.н.), е добре жената да има законово право да прекрати бременността, ако прецени. В 20-та седмица тепърва да разбереш, че нещо не е наред, е късно. Не съм сигурна, че някой би позволил "аборт" в дните след ФМ в 20-та седмица. Това отива към 21-ва седмица, ако родителите са бързи в решението. Тоест средата на пети месец. Детето теоретично може да оцелее, ако бъде извадено.

Общи условия

Активация на акаунт