Термин Декември 2025 👶

• 40 433
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Феталната морфология и пренаталния тест нямат нищо общо.
На фетална първа се гледат органи, крака, ръце, наличие на мозък, бъбреци, очи, пръсти,
Пренаталния тест е генетично изследване за изменения в ДНК

# 301
И аз съм съгласна с момичетата отгоре. Първата фетална е много важна точно за откриване на такива дефекти, които не могат да се видят от пренаталния тест.
Аз лично бих настоявала да отида при друг лекар и ще се побъркам, ако трябва да чакам до 20-та седмица като става въпрос за здравето на бебето.

# 302
  • Варна
Благодаря, дами! 🌻

# 303
щом са ви казали 20 седмица, явно така трябва да бъде при Вас.
Аз бих отишла на ФМ въпреки това, при друг лекар в друга болница, ако трябва. Ако толкова жената не трябва дори да седи в чакалнята, а само да лежи без да мръдне за секунда, щяха да я вземат в болницата да лежи.
Ако детето се окаже с проблем, който не се засича от пренатален тест (например липсващ или увреден крайник, увредени органи, аномалии в сърцето, лош кръвопоток към сърцето и мозъка, и т.н.), е добре жената да има законово право да прекрати бременността, ако прецени. В 20-та седмица тепърва да разбереш, че нещо не е наред, е късно. Не съм сигурна, че някой би позволил "аборт" в дните след ФМ в 20-та седмица. Това отива към 21-ва седмица, ако родителите са бързи в решението. Тоест средата на пети месец. Детето теоретично може да оцелее, ако бъде извадено.

Аборт по медицински причини се извършва в 20-25 г.с,когато е необходимо. В такива случаи не бива да се вменява вина,лекарите знаят най-добре какво е в интерес на пациента.

# 304
Момичета, тези от вас на които им мина първа фетална слушаха ли пулса по-дълго време или пуснаха само да ви го замерят?

# 305
Какво имаш предвид по дълго време ?При мен пуснаха да го замерят по скоро 2 пъти някакви секунди Simple Smile
Следващата Фетална ще я направя в Щерев ,за да сън спокойна най-накрая.
Момичета, тези от вас на които им мина първа фетална слушаха ли пулса по-дълго време или пуснаха само да ви го замерят?

# 306
И при нас 2-3 пъти за по 2-3 секунди.

# 307
Да, и при мен два пъти за няколко секунди. Благодаря Ви! Всичко е наред и при мен в 12+3. Чакам само изследванията

# 308
При нас излезе и пренаталният тест. Отрицателен за тестваните аномалии и чакаме момчета Blue Heart Blue Heart
Много съм щастлива, че преминахме и през тази стъпка успешно. Стискам палци на всички ни и за бъдеще всичко да се развива по най-добрият възможен начин!

# 309
Момичета, кога съобщите/ще съобщавате на близки? След ФМ мисля, че вече е доста сигурно и е удачно да се съобщи или чакате изцяло първия триместър да мине? Моята ФМ мина в 12+3

# 310
Момичета, кога съобщите/ще съобщавате на близки? След ФМ мисля, че вече е доста сигурно и е удачно да се съобщи или чакате изцяло първия триместър да мине? Моята ФМ мина в 12+3

Аз съм казала само на една приятелка (тя работи и в лабораторията в която ходя и щеше да разбере). На никой друг още не сме казали, родителите ми са в чужбина и искам да им кажем на тях първо, но още не съм решила как. Със сигурност ще е след фм и пренаталния тест

# 311
Дами, на ФМ дадоха ли ви прогноза за пола? Интересно ми е дали съвпадна с пола от пренаталния (за тези, които са си правили)?

# 312
Дами, на ФМ дадоха ли ви прогноза за пола? Интересно ми е дали съвпадна с пола от пренаталния (за тези, които са си правили)?

При мен съвпадна. Веднага го видя. В началото на прегледа ни попита правили ли сме тест, аз казах не, нарочно, защото исках да видя какво ще каже, а да не де отпуска 😅

# 313
При кого бяхте на ФМ?

При мен съвпадна. Веднага го видя. В началото на прегледа ни попита правили ли сме тест, аз казах не, нарочно, защото исках да видя какво ще каже, а да не де отпуска 😅

# 314
Ние вече сме казали на някои по-близки до нас хора. Даже моята най-добра приятелка знае още от 6та г.с. 😁
Вече искаме да кажем и на родителите ни, но чакаме среща на живо.

При мен на тази ФМ даже не са коментирали пол. С предната бременност си съвпаднаха.

Общи условия

Активация на акаунт