Термин Декември 2025 👶

• 40 134
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
И аз нямам болки, но съм със задна плацента. Надявам се да е бебето и просто да е застанало за малко по близо до стената и затова.
Какво точно усещаш, Violetka91? И аз май усещам, не всеки ден, но пък не е нещо, което мога да опиша и със сигурност не са газове, за да се объркам.
Ще чакам все пак в близките седмици да станат по-силни движенията, за да съм сигурна и аз.

# 466
От миналата седмица ги усещам, като мислих, че са черва, въпреки, че е доста различно, но не бях казала на мъжа ми. И една вечер просто се случи 3-4 пъти подред, вдигнах си блузата и видях, че корема ми се мести съвсем лекичко в областта даже направих клипче. А усещането е като съвсем леко потупване от вътршната страна. Някой път единично, някой път са 2-3 подред. Случва се най-вече вечер, когато си почивам. Вчера имаше и лека вибрация, което също четох, че е нормално.
Според мен усещаш бебчето.

# 467
Здравейте.Обръщам се към майките от Пловдив.Къде си направихте пренаталния тест?много благодаря

# 468
Здравейте.Обръщам се към майките от Пловдив.Къде си направихте пренаталния тест?много благодаря

Здрасти, аз съм в Пловдив. Следя се при Атмаджова, нейния кабинет по здравна каса и в частния, в който работи МЦ Амалиеви.

Чудех се за пренатален, но тя дори не го спомена, а когато го споменах аз, каза че според нея е излишен в случая. Така и не го направих, надявам се да не съжалявам, но за момента всичко е наред доколкото е възможно с киселини, гадене, вечна умора и смотаното ми настроение. В 16 г.с. съм, основната чуденка пред мен пък е къде да се ражда, като дойде момента…

# 469
Аз в момента съм 19+6. Не съм го усетила все още категорично. Имах болки тези дни в корема и ходих на прегледи. За щастие всичко е наред с бебето. Вече е над 300 грама и се гласи за съвсем в началото на декември.  Повече от всичко искам всичко да е наред с малкото ми момченце ❤

# 470
Аз имам такива втвърдявания за 30-60сек още от 15та седмица. Нормални са, стига да не се скъсява шийката от тях. Пия магнезий и но-шпа, определено намаляха като ги започнах, но ако се натоваря повече се случват и по няколко пъти за час-два.

Иначе и аз усещам бебетата от вече 2 седмици. Със задна плацента съм. Точно като леко потупване се усеща. Много любим момент.
Като станат по-силни ми действаха направо релаксиращо тия движения с предната бременност. Heart

# 471
Здравейте! Има ли някоя мама приемала Prolutex и да са и останали 2-3 ампули, които би искала да сподели? Благодаря!

# 472
Здравейте! Има ли някоя мама приемала Prolutex и да са и останали 2-3 ампули, които би искала да сподели? Благодаря!
Здравейте! Аз имам. Ако искате, пишете ми на лично.

# 473
Здравейте, не съм писала отдавна, но така ме завъртяха нещата, че все не оставаше време, но паралелно следя двете теми за ноември и декември. Ние чакаме момиченце, минах на фет. Морфология вчера и бебка върви със седмица напред и в 18 г.с я измериха около 350 гр. Та май официално ще съм ноемврийка живот и здраве. Малко ни поуплашиха защото се видя малък отвор между двете камери и ни изпрати на пренатален тест, който пуснахме вчера и ще правим и ехокардиография другата седмица, та сега съм притеснена и само в това мисля. Иначе аз съм добре, останалите показатели също, кръвните изследвания, шийката, води, всичко е ОК засега. Не съм купувала нищо, освен едни обувчици, чисто символично. Но и повечето неща ще си ползвам от каката.

# 474
Здравейте, не съм писала отдавна, но така ме завъртяха нещата, че все не оставаше време, но паралелно следя двете теми за ноември и декември. Ние чакаме момиченце, минах на фет. Морфология вчера и бебка върви със седмица напред и в 18 г.с я измериха около 350 гр. Та май официално ще съм ноемврийка живот и здраве. Малко ни поуплашиха защото се видя малък отвор между двете камери и ни изпрати на пренатален тест, който пуснахме вчера и ще правим и ехокардиография другата седмица, та сега съм притеснена и само в това мисля. Иначе аз съм добре, останалите показатели също, кръвните изследвания, шийката, води, всичко е ОК засега. Не съм купувала нищо, освен едни обувчици, чисто символично. Но и повечето неща ще си ползвам от каката.

Само като съвет с първата бременност правих пренатален тест още 11-12г.с. така на втората фетална също се видя отвор, но ни казаха че до 22г.с ще се затвори. Отидох обаче на фетална ехокардиография при Маринов и той потвърди същото. Наистина след това се беше затворил отвора. Пожелавам Ви същото добро развитие.

# 475
Здравейте и от мен,аз съм 17+1 днес бях на преглед бебка върви 17+5 официално и потвърдено ,че е момиче всичко е наред,но ми е изключително тежък корема вече,въпреки това се старая да спортувам, радвам се ,че имам  отново шанса да се движа наблягам на плодове и салати,защото друго не ми се яде и се надявам бебето да върви все така напред 🧿🤗

# 476

Само като съвет с първата бременност правих пренатален тест още 11-12г.с. така на втората фетална също се видя отвор, но ни казаха че до 22г.с ще се затвори. Отидох обаче на фетална ехокардиография при Маринов и той потвърди същото. Наистина след това се беше затворил отвора. Пожелавам Ви същото добро развитие.
Да, аз също си бях наумила да правя пренатален тест около 10-12 г.д., но минах на две фетални морфологии при двама от най-видните имена и двамата потвърдиха, че няма абсолютно никаква нужда. И сега в у8 г.с. баам излезе това. Просто се моля всичко да е наред и си чакам резултатите с най-голямата надежда. Иначе и аз съм се записала за д-р Маринов, защото съм водила дъщеря ми при него и останах много доволна от прегледите и отношението му.

# 477
Този отвор не се ли нарича “ехогенен фокус на сърцето”, представлява една малка точица на ултразвука. При нас го има това, но доктора ми каза изобщо да не се притеснявам и че обичайно изчезвало до раждането или малко след раждането, но по никакъв начин не влияело на развитието и живота на бебето.

# 478
От миналата седмица ги усещам, като мислих, че са черва, въпреки, че е доста различно, но не бях казала на мъжа ми. И една вечер просто се случи 3-4 пъти подред, вдигнах си блузата и видях, че корема ми се мести съвсем лекичко в областта даже направих клипче. А усещането е като съвсем леко потупване от вътршната страна. Някой път единично, някой път са 2-3 подред. Случва се най-вече вечер, когато си почивам. Вчера имаше и лека вибрация, което също четох, че е нормално.
Според мен усещаш бебчето.

В четвърти и началото на пети месец от бременността е възможно да се усещат леки движения на бебето, но не и да се виждат с просто око върху корема. На този етап движенията обикновено са слаби и не могат да бъдат дефинирани като ритници. Видими движения на корема се наблюдават на по-късен етап от бременността, когато плодът е по-голям и по-силен.

# 479
Здравейте! Извинявам се, ако вече е писано по тази тема.. Въпроса ми е къде правихте втората фетална морфология или къде мислите да я правите? За град София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт