Той иска да си делиме сметките

• 5 762
  • 96
  •   1
Отговори
Преди малко се скарахме жестоко.
Толкова силно се сдърпахме,че го замерих с годежния ми пръстен и му казах:”Взимай си го!”.
Не знам дали бих описала този сландал като най-грандиозният или обичайният,защото при нас преобладават караници,спорове,сърдения…Последните две седмици се разбирахме учудващо добре.Чак ми стана странно,че успяхме да запазим хармонията за такъв дълъг за нас период от време.
Той се опитва да ме убеди,че не ми е нужно на 100% образование,а че с работене също мога да постигна целите си.Поне тук,в Германия.Накрая му казах,че вече не знам какво да предприема,защото едните ми казват да уча,докато съм млада,а той-обратното.
Преди малко почна да ме обижда,че нищо нямам-нито образование,нито ясна цел,а той не ме подкрепя,даже той иска да решава вместо мене.Работя за 2-3 часа на ден от два месеца,а той пак не е доволен от мене.
“На тебе ти е най-лесно!Работиш си по 2 часа и цял ден вкъщи!”
Казва ми,че сега съм трябвала да работя на пълен работен ден,защото сметките вървяли,а синът ни ставал по-голям,съответно и разходите.
Значи,първо да си намеря работа за няколко часа,а сега изведнъж стана да съм ходела да работя на пълен работен ден..
Знам,че и на него му е трудно да мисли за бюджета,как да разпредели парите така,че да стигнат,защото сме се разбрали моята заплата да я спестяваме,но този месец се нложи за похарчим от нея,защото БАШ  сега почнаха перилните препарати да свършват,трябваше и на малкия дрешки да се купят.Направи ми голям проблем,че съм си поръчала парфюм,а аз последно преди една или две години си взех.Искаме да сменим квартирата,защото в нашата има мухъл,но трябва да спестиме за депозит,искаме и на почивка в България да идем…
Той се беше съгласил при започване на дуално обучение тази година да пропуснем прибирането в България,а преди малко точно обратното каза.
Не знам вече какво да правя,накрая ми каза,че ще си делим сметките и аз праснах вратата и почнах да го обиждам на глас.След това го замерих с годежния пръстен,отидох си в спалнята,където спя с малкия и почнах да плача.
Не ме интересува дали тук някой ще ме обижда,унижава или няма да ме разбере.Тук си споделям с вас,защото без това нямам доверие на никого.Така че споделяйте каквото си искате.

# 1
Разделете се.Това е моето мнение.

# 2
Олекна ли ти?

# 3
Разделете се.Това е моето мнение.
Не мога наистина да разбера защо е с мене….все е недоволен от мене,не вярва в мене,а имаме син на една годинка..вместо да се радва,ме имам желание да се записвам да уча,той мисли само и единствено за работа,работа…Да,работата дава стабилност,но успяваме да се справим с една заплата.Ако почна да уча,ще взимам пари.Няма да са много.Около 600-700€ на месец,но аз пак работя на пълен работен ден и уча!!Почна да ме упреква,че не съм учела преди това,а аз учех по време на нашата връзка,но ме тормозеха психически на работа и в училище…Преди това пък депресии…не искам да се оправдавам,по-емоционална и лабилна съм.
А той като цял живот се е друсал и е теглил кредити,дето още ги изплаща,не го споменава…

# 4
Какви са тези истерии, момиче? Като не стигат парите трябва да се работи.

# 5
Стигат си.

# 6
Прибери се в България, ако имаш къде - родители, баба, дядо. Детето на ясла или градина, ти - на работа. Няма да ти е лесно, тук се работи да пълен работен ден, ще ти е нужна помощ за детето, но поне ще си спокойна. Недостигът на средства води до напрежение и влошава отношенията, но неговото отношение не е правилно. Няма как с малко дете да работиш на пълен работен ден, при това в чужбина и да учиш, че да делите сметките. Като го е правил това дете не е ли знаел, че ще се наложи в течение на години основно той да издържа семейството?

# 7
На колко години е детето?

# 8
На колко години е детето?
На една и един месец.

# 9
Пише, че е на една. Тя психически по-лабилна, той - бивш наркоман. Като са под напрежение нищо чудно и Югендам да се намеси.

# 10
Прибери се в България, ако имаш къде - родители, баба, дядо. Детето на ясла или градина, ти - на работа. Няма да ти е лесно, тук се работи да пълен работен ден, ще ти е нужна помощ за детето, но поне ще си спокойна. Недостигът на средства води до напрежение и влошава отношенията, но неговото отношение не е правилно. Няма как с малко дете да работиш на пълен работен ден, при това в чужбина и да учиш, че да делите сметките. Като го е правил това дете не е ли знаел, че ще се наложи в течение на години основно той да издържа семейството?
Да,ама нали и той трябва да е съгласен с това?А той абсурд да остави мене с малкия да се приберем в България.
Като че ли ще е по-добре да съм си отделно с малия тук,в Германия.Да,няма да имам възможност да уча,защото ще трябва да ходя на работа,за да плащам аз сметки и тн,но в този случай ще съм сама с детето,а не да сме партньори,които трябва взаимно да се подкрепяме и помагаме,а в практиката това да не се случва.

# 11
Ти работиш на 2 часа, живеете в мизерия и мухъл, парите не стигат за перилни препарати и си купуваш парфюми и планирате почивки. Сбъркани са ви приоритетите според мен. Крясъците и замерванията с пръстени не искам и да коментирам. Явно вашата комуникация е на такова ниво.

На твое място бих започнала работа на пълен работен ден. Това ще ти даде някаква сигурност, ако той си тръгне или реши да те изхвърли от квартирата. После бих мислила за образование и повишаване на квалификацията си. В България не бих се върнала на твое място. Дали в Германия или България обаче бих се разделила с този мъж.

# 12
Стигат си.
друго си написала.

# 13
Аз започнах работа когато детето беше на девет месеца, само че нощни смени, ние също сме в чужбина и без никаква помощ отникъде.
Според мене не може просто така да се разделите и да му хвърляш пръстена в лицето. Дайте си време!

# 14
  • Sofia
Прибери се в България, ако имаш къде - родители, баба, дядо. Детето на ясла или градина, ти - на работа. Няма да ти е лесно, тук се работи да пълен работен ден, ще ти е нужна помощ за детето, но поне ще си спокойна.
И с нейното основно образование какво по-точно ще прави в Б-я? Доколкото си спомням от предишните й теми, имаше само една леля в Б-я, която я подкрепяла.  Ама дали я подкрепя достатъчно, че да й даде подслон и да й помага с детето?

Общи условия

Активация на акаунт