Той иска да си делиме сметките

• 5 768
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
При започване на работа на пълен работен ден е необходимо да запиша детето намово в яслата.За тази цел е важно да има свободни места и да изчакам с адаптацията на детето.Аз няма откъде да знам сина ни как ще реагира и колко време ще му трябва.Чак тогава мога да мисля за пълен работен ден.
Под “този” имаш предвид моя приятел или мене,че не разбрах? Аз за помивка даже и не мисля.Квартирата ми е по-важна.Плпс това е супер малка и нито в банята,нито в кухнята има поне едно малко прозорче,откъдето да излиза влагата или миризмата на манджа.

# 46
Щом още не сте подписали, не го прави. Първо стани финансово независима. Няма да е лесно, изобщо няма да е лесно, но записваш дуалното и пускаш детето на ясла/ градина. От там нататък се стремиш да отделяш всеки месец сума, за която той да не знае, твои пари за черни дни. И не сключвай брак, няма да го бъде, но ще затънеш още повече. Когато вече имаш възможност за работиш на пълен работен ден ще мислиш в посока отделяне. И с кой акъл си се хванала с бивш наркоман, че и дете си родител от него? Бивши наркомани и алкохолици няма, има такива, които временно не се друсат/ не пият. Колко ще продължи това временно, никой не знае.
Детето на градина, ти вземаш занаят в ръцете си (обучението), работа на пълен работен ден, изнасяне. И да не родиш второ междувременно.

# 47
Човек за да стигне до почивчици трябва доста да се потруди(освен ако не папка наследство). Като цяло повечето млади вече само искате по спа и удоволствия.
 Без образование, без умения, само с оправдания.
 Искаш почивки, парфюми.
Супер имаш най-голямото предимство, млада си. Ако си печеш питката ще стиска зъбки няколко години, после ще си живееш, плюс бонус като станеш на моите години ще си с пораснали дете(не тепърва да сменяш памперси). Детето не искало на ясла, нямало как да се учи. Почвайте едно по едно. Свийте си..... такъв е живота. Аз не знам как си мислите че живеят голяма част от хората с по едно, две деца.

# 48
Щом още не сте подписали, не го прави. Първо стани финансово независима. Няма да е лесно, изобщо няма да е лесно, но записваш дуалното и пускаш детето на ясла/ градина. От там нататък се стремиш да отделяш всеки месец сума, за която той да не знае, твои пари за черни дни. И не сключвай брак, няма да го бъде, но ще затънеш още повече. Когато вече имаш възможност за работиш на пълен работен ден ще мислиш в посока отделяне. И с кой акъл си се хванала с бивш наркоман, че и дете си родител от него? Бивши наркомани и алкохолици няма, има такива, които временно не се друсат/ не пият. Колко ще продължи това временно, никой не знае.
Детето на градина, ти вземаш занаят в ръцете си (обучението), работа на пълен работен ден, изнасяне. И да не родиш второ междувременно.
Не взима нелегални неща.Явно е станало нещо доста сериозно,което го е отказало напълно от тази среда.Може и да крие нещо от мене,но той си знае.Иначе е отговорен,не си харчи парите по казина или за боклуци.
Гледам да не му обръщам много внимание и се старая да не си хабя енергията в негативизъм,ама като почне да ми мрънка и да ми казва колко прекрасен живот съм водела,все на мене ми било лесно,живот съм си живеела…с такива изрази ме кара наистина да се чувствам ненужна,все едно наистина съм някаква глезла,която чака всичко наготово.
Човек за да стигне до почивчици трябва доста да се потруди(освен ако не папка наследство). Като цяло повечето млади вече само искате по спа и удоволствия.
 Без образование, без умения, само с оправдания.
 Искаш почивки, парфюми.
Супер имаш най-голямото предимство, млада си. Ако си печеш питката ще стиска зъбки няколко години, после ще си живееш, плюс бонус като станеш на моите години ще си с пораснали дете(не тепърва да сменяш памперси). Детето не искало на ясла, нямало как да се учи. Почвайте едно по едно. Свийте си..... такъв е живота. Аз не знам как си мислите че живеят голяма част от хората с по едно, две деца.
Ама аз даже не съм споменала,че ми е до почивки,тя пак си мърмори тази жена Grinning

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 20:24 от Анонимен

# 49
  • Somewhere far away
Зарязвай го - няма да се оправят нещата. Тези караници, скандали.. това само ще се натрупва , докато в един момент не гръмне бомбата.

# 50
Извинявай, но не случайно споменават почивката, защото това си написала:
Цитат
искаме и на почивка в България да идем…
Не звучи като само той да иска. Просто си противоречиш на места, явно си объркана като цяло и това също повлиява, но звучи неориентирано. Хем парите не стигат, хем стигат, но сте бръкнали в спестяванията заради битова химия?? Колко струва това, или се запасявате за дълго и е голям разход. Все не звучи резонно. И живеете в мухъл, вредно е за вас и за детето.  И да, при това положение ни парфюм ни почивка са приоритетни.
Трябва ви по-добър диалог и поне опит за единодушие за финансите за начало.

П.П. След тази разходка до БГ пак ще те завърти сигурно казусът как искаш да се прибереш, защото е по-хубаво от Германия /нищо, че е по време на почивка, нали.../. По-добре пропуснете БГ, защото явно и емоционално те тегли, но само ще се объркаш наново.

# 51
Помисли и от неговата страна. Вероятно му е трудно да ви осигури в момента по- добър живот и затова в такива моменти трябва и ти да се замислиш. Всяко семейство е имало такива периоди,но трябва и ти да стиснеш зъби и помогнеш. Ако трябва, отложи ученето, дай детето на ясла, почни работа на цяла длъжност.
В такива периоди е много важно да си подкрепа.
А когато парите не стигат, нещата много лесно ескалират.

# 52
  • Най-красивата страна
Той иска да си делите сметките,защото явно не смогва да покрива сам всички разходи.Но това не е възможно в този момент.
Не виждам как ще работиш на пълен работен ден.
Подреди си приоритетите.
Квартирата е най-важна в момента.Вредно е за детето,а и за вас също да живеете в жилище с мухъл.
Образованието ти също е много важно.Можеше да го завършиш преди да се роди детето.Да,късно си се сетила.Но по-добре късно,отколкото никога.И в Германия и в България е добре да имаш средно образование и някаква професия,иначе винаги ще си на дъното.В България сега и за камериерка и за продавачка искат средно..
Ако успееш да завършиш и започнеш работа,тогава и приноса ти към семейния бюджет ще е по-голям.
За парфюма е прав -при това положение,което описваш е излишно харчене на пари.Можеше да минеш и с един дезодорант.
Планирай си добре разходите.
Разходката до България -също не ви е толкова необходима.
Сменете квартирата,завърши си образованието,запиши детето на ясла ,започни работа и тогава ,като успявате да си покривате всички разходи и да спестявате някакви пари,купувай си парфюми,ходете на почивки...
С малко дете винаги трябва да имаш някакви спестени пари,защото   всичко се случва.

Не се учудвам,че сте се изпокарали.
Когато парите свършват,любовта излита през комина .
Но пък понякога трудностите сплотяват семейството.

# 53
Живях с е но семейство в чужбина. Жената мързелива на помощи, детето на 3.Мъжът работеше 5,6 дена.Само дето за 1 година не я видях да купува кой знае какво. 1 шампоан по-хубав и 5 парцала. Никъде не я е водил, стискаме зъби жената да си обзаведат жилище. Разходката до супермаркета да напазаруват или до мола, но само да зяпат. Седеше си на задника и се стискаше.Сега може и да си живеят вече. Изкукваше там, но си знаеше че тръгнат ли по удоволствия, няма да се устроят никога.

# 54
Малко встрани от темата, но винаги съм се чудила на хората, заминаващи в чужбина без професия, без ясна цел, какво  ще работят и как ще се издържат, дори без език. Има много такива.
Просто стягат куфара и се хвърлят в неизвестното, разчитайки на помощи, социал, без ясна перспектива.
А после виждат, че реалността е съвсем различна и никъде не са ни постлали червения килим.

# 55
Помисли и от неговата страна. Вероятно му е трудно да ви осигури в момента по- добър живот и затова в такива моменти трябва и ти да се замислиш. Всяко семейство е имало такива периоди,но трябва и ти да стиснеш зъби и помогнеш. Ако трябва, отложи ученето, дай детето на ясла, почни работа на цяла длъжност.
В такива периоди е много важно да си подкрепа.
А когато парите не стигат, нещата много лесно ескалират.
Здравей!
Да,определено си е голяма отговорност да изхранваш общо трима човека и всички сметки да са платени,за да няма неприятности.
Най-вече щом имаш и дете…но да обвинява постоянно мен и все да ми мрънка,как да реагирам аз?Значи,аз трябва да се поставям на негово място,а той на моето-не?И на следващия ден да се прави на ударен,все едно нищо не е станало.И това е всеки път.Ама аз съм си виновна,че му позволявам да се държи с мене по този начин.Той щом аз себе си не уважавам и давам на него да ми говори така,остава и той да ме взима насериозно.Видял е,че съм по-тъпа и че може да ме върти.Ама се оплаквам,де
Имам въпрос към живеещите в Германия:Ами ако започна на пълен работен ден,не ложе ли да изкарам някакви курсове за Büromanagement?Моят нали иска да работим заедно,ама при тях търсели и в бюрото и ми твърди,че биха ме взели.Чудя се как това ще стане без образование и опит,ама да речем,че ми дават шанс заради езика и успея да навлезна бързо в работния процес и след някоя година стаж реша да изларам някакъв курс в сферата на Büromanagement,който да потвърди моите теоретични знания?
За аусбилдунг трябва да чакам повече от една година,за да започна.Ама ако това с работата и сертификата не се получи,ще търся други варианти като намиране на още една работа,докато започна аусбилдунг.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 20:12 от Анонимен

# 56
Авторката не е искала да ходи. Родители и са заминали и са я взели с тях.

# 57
Извинявай, но не случайно споменават почивката, защото това си написала:
Цитат
искаме и на почивка в България да идем…
Не звучи като само той да иска. Просто си противоречиш на места, явно си объркана като цяло и това също повлиява, но звучи неориентирано. Хем парите не стигат, хем стигат, но сте бръкнали в спестяванията заради битова химия?? Колко струва това, или се запасявате за дълго и е голям разход. Все не звучи резонно. И живеете в мухъл, вредно е за вас и за детето.  И да, при това положение ни парфюм ни почивка са приоритетни.
Трябва ви по-добър диалог и поне опит за единодушие за финансите за начало.

П.П. След тази разходка до БГ пак ще те завърти сигурно казусът как искаш да се прибереш, защото е по-хубаво от Германия /нищо, че е по време на почивка, нали.../. По-добре пропуснете БГ, защото явно и емоционално те тегли, но само ще се объркаш наново.
Е,искам,но не е в листа с тазгодишните ми цели.
И май не съм се изразила ясно,щом повечето са разбрали,че ползваме спестените пари за битови продукти.
Тези неща ги купихме с моята заплата,а не от заделените пари.Разбрахме се колкото можем от моята да спестяваме,а не че цялата ще отива в спестовната касичка.Този месец просто се наложи да купим артикули,които се взимат на определен интервал от време-прах за пране,дрехи на малкия..

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 21:11 от Анонимен

# 58
  • Down south
Малко се губим в превода?
Щом ти работейки по два часа дневно, можеш да подсигуриш основни неща, като препарати, други за детето и пр. какъв точно е проблема?
Гледаш дете, печелиш достатъчно, осигуряваш уют на годеника.
Къде е драмата?
Помисли, каква ще е картинката, ако се сдобиеш със  заветното средно образование и някаква професия.
Ще бъдеш напълно независима.

# 59
Малко се губим в превода?
Щом ти работейки по два часа дневно, можеш да подсигуриш основни неща, като препарати, други за детето и пр. какъв точно е проблема?
Гледаш дете, печелиш достатъчно, осигуряваш уют на годеника.
Къде е драмата?
Помисли, каква ще е картинката, ако се сдобиеш със  заветното средно образование и някаква професия.
Ще бъдеш напълно независима.
Проблемът е,че все правя недостатъчно за него.Че гледам детето,че е чисто и подредено,ме и аз ходя на работа.
Миналия месец получих първата си заплата и мога да твърдя,че съм доволна от награждението си.

Общи условия

Активация на акаунт