Той иска да си делиме сметките

• 5 985
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Миналия месец си получила първа заплата, т.е. основно той ви е издържал. Явно не разбираш, че парите са важни.
Ако няма пари, започват караници за битовизми.
Ти си недоволна от поведението му но помисли би ли се справила с дете без него и изобщо непреодолими ли са караниците, че да се разделите.

# 61
Авторке и на мен ми се струва, че въобще не осъзнаваш положението, в което се намираш.
Нормално е мъжът ти да е изнервен, като не ви стигат парите.
Поразпитай за курсове, допълнителни обучения и т.н.
Аз не бих се зверила при положение, че няма къде да се прибера.
Къде ще ходиш с това дете?

# 62
Джанъм, тя може миналият месец да е получила първа заплата, но до тогава да е била майчинство.

# 63
Джанъм, тя може миналият месец да е получила първа заплата, но до тогава да е била майчинство.
може, но едва ли са се видяли в пари с ,,майчинските,,.

# 64
  • Mediterraneo

Майчинството е доста под 1 година в Германия, ако не бъркам.

На мен наистина ми е интересно колко е заплащането за 2 часа работа на ден. Последно работих по 5 часа дневно и като знам какво работих, и какво получих, ще се окаже, че една чистачка в Германия може би е добра опция да се преквалифицирам.

# 65
Имам въпрос към живеещите в Германия:Ами ако започна на пълен работен ден,не ложе ли да изкарам някакви курсове за Büromanagement?
Можеш да изкараш каквито си искаш курсове. Няма 100% гаранция, че ще ти помогнат в търсенето на работа, но нещо е по-добре от нищо. Но въпросът е, имаш ли афинитет към такава работа? Помисли с какво можеш да се справиш и търси развитие в тази посока, за да не си цял живот нещастна с бъдещата си работа.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 02:08 от Не се сърди, човече

# 66
  • София /Абсурдистан
Като чуя, че някой мъж отваря дума за делене на сметки в семейството… Я му калкулирай домакинската работа, гледане на бебе, безсъние, а и секс услуги и ще му се наместят чакрите за кое колко струва и кой колко да дава. Смотаняк. Той не е ли знаел, че щом е създал семейство и направил дете, трябва да се грижи и няма как жената да му е равностойна на доходите поне за някое време.
Щом си зависима от него, натисни си парцалките за момента и първо се стабилизирай. Образование, работа, такива неща.
Когато парите са кът, какви почивки и какви 5 лв.

# 67
Като чуя, че някой мъж отваря дума за делене на сметки в семейството… Я му калкулирай домакинската работа, гледане на бебе, безсъние, а и секс услуги и ще му се наместят чакрите за кое колко струва и кой колко да дава. Смотаняк. Той не е ли знаел, че щом е създал семейство и направил дете, трябва да се грижи и няма как жената да му е равностойна на доходите поне за някое време.
Щом си зависима от него, натисни си парцалките за момента и първо се стабилизирай. Образование, работа, такива неща.

Да, де ама тя не е принцеса Даяна и не е омъжена за принц Чарлз, а е Пенка сгодена за Иван от село Долно Уйно.
Тез филми за мъжете "провайдъри" минават само ако си принцеса.
В съвременния свят си трябват два дохода в семейството.
До колкото схващам от написаното, той поема голяма част от разходите и явно вече му идва много нагорно.

И между другото, ако се оженят ще плащат по-малко данъци.
Авторке, не се ослушвай а се жени по-бързо. От това също се пестят много пари.

# 68
Ееее, стига с тия глупости.. Перилни препарати, верно ли?!?? Перилните си ги купувам от Германия,защото са много по-евтини отБГ!  И вярно, че всяка седмица е тема за " лошият ти мъж"...

# 69
  • По света и у нас
Ако не си добра за него сега, никога няма да станеш такава, ще продължава да те слага да гониш неговите илюзорни непостижими стандарти, вместо да си седне на задника и той да започне да изкарва пари.
На мен ми звучи като лоша подредба за теб.
Бих отишла да уча, на твое място. Всяка инвестиция в теб самата стои добре за бъдеще. Всяко бачкерстване само те закопава в класата на бачкаторите.

# 70
Happymommy, не скачай срещу хората пишеши тук. Те не са виновни за твоето положение. Вместо да хвърляш пръстена помислете и ти и мъжът ти как да си подобрите нещата. На теб хем ти е скучно в къщи, хем не учиш, хем и на градина не пращаш, че да работиш. За всяко дете е трудна адаптацията, моя син до последно не харесваше яслата.
Сядате с мъжа ти гледате толкова разходи, толкова заплата на мъжа ти, моята. Толкова ако почна обучение със стаж, толкова ако почна еди коя си работа и т.н. до колкото съм те чела мъжът ти изглежда разумен.
Ако наистина обаче те тормози, то единствената ти опция е работа и повече образование. И естествено предпазване от нова бременност.

# 71
  • Sofia
Зарязвай го - няма да се оправят нещата. Тези караници, скандали.. това само ще се натрупва , докато в един момент не гръмне бомбата.
С основно образование, няма работа на пълен работен ден, с малко дете на ръце, което не ходи на ясла... какво ще прави като го зареже? Къде ще отиде? Как ще се издържа?

# 72
Зарязвай го - няма да се оправят нещата. Тези караници, скандали.. това само ще се натрупва , докато в един момент не гръмне бомбата.
С основно образование, няма работа на пълен работен ден, с малко дете на ръце, което не ходи на ясла... какво ще прави като го зареже? Къде ще отиде? Как ще се издържа?

И да не забравяме факта, че е скарана и с родителите си.
Ако са били в добри взаимоотношения да кажем да има къде да се прибере на първо време, тя и там е изгорила всички мостове.

# 73

1) Като му ги калкулира - какво? Ще спре да яде хляб и сол? Магически ще почне да получава заплата за 'дето чисти у тях си? На него магически заплатата му ще стане тройна?

2) Семейство се прави от двама. Нея също никой не я е карал да си отваря краката, щом още мисли за почивки, гримове, кариера и учене.

3) За пръв път чувам, че сексът се води под графа "услуги" в една връзка. 'Бах ви семействата. Ще чукна на дърво да не чувам такива изцепки у нас.

Като цяло... на теория много хубаво си приказвате, 'ма като нема пари - ще бачка.

# 74
  • Somewhere far away

И да не забравяме факта, че е скарана и с родителите си.
Ако са били в добри взаимоотношения да кажем да има къде да се прибере на първо време, тя и там е изгорила всички мостове.
Да се сдобрят. родителите в такъв случай са по- близките и хора и е по-вероятно от тях да получи помощ от колкото от онзи, с които само се карат.

Общи условия

Активация на акаунт