Той иска да си делиме сметките

• 5 989
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
  • Out of the Mix
Дух, съгласен съм с написаното, само една лека корекция, за да не се заблуждават читателките.

Как да не отварят крака?
Да не се бърка сексът, редовната интимност за заздравяване и смисъл, стълб в отношенията, удоволствието с бебеправенето и ставането родител.
Едното е следствие от другото, но не значи да стискат клъки цял живот, и чак когато решат да стават майки да се "прежалват", че така звучи написано, а след и подписа, в брака вече сексът изцяло да спре. Smile

Чуквай, чуквай на дърво. Joy

# 76
Не забравяйте наем + храна, не е само детето и перилните препарати.
Тарталета,
Минималното заплащане на час е 12,82 евро за 2025. По 2 часа на ден, максимум 6 работни дни е 12 часа на седмица. За наем, ясла, храна и т.н. няма да стигнат. Това е миниджоб.

# 77
А детето със затрудненията в адаптацията кой ще го гледа?

# 78
Авторке, направи ми впечаатление, че ти спиш в отделна стая с малкия, а мъжът ти - в друга стая. Това не е на добре, да ти кажа. Не знам за какво се карате - нали твърдиш, че само скандали са у вас, но самият факт, че спите отделно, вече е повод за скандали.

А за драмите от първия пост, малко ми се струва, че не си простираш краката според чергата. Работиш на 2 часа - нали така? Защото пишеш, че и на 2 часа работиш, и че си на пълен работен ден. Кое е вярно? Ако си в момента на пълен работен ден и пак нямате пари за нормална квартира, пък поограничи ги тези разходи! Не се дръж като малко дете или като обидена графиня, възрастен човек си, родител при това. Престанете да се карате заради детето поне, ако не заради вас самите. Едва ли е чак толкова невъзможно да свързвате двата края и да живеете в здравословна среда. Ще предизвикате алергия у това дете и ще си блъскате главите после как да го оправите. Това е задача номер едно - да се махнете от жилището с мухъла, на всяка цена. Хвани се на пълен работен ден, ако не си все още и действайте. И поетапно вече ще си се обучаваш, аусбилдваш и каквото там решиш.

# 79
  • София /Абсурдистан
Когато не можете да се понасяте с някого, но все пак правите секс, то това се превръща в “ услуга”. Няма чувства, няма емоция.  Защото иначе багажа и кой от къде е. Това е и по-правилното.

# 80
Е толкова ли няма някакво задочно обучение в тая Германия? Или вечерно? Барем да завърши средното, докато работи и/или гледа детето?

# 81
Е толкова ли няма някакво задочно обучение в тая Германия? Или вечерно? Барем да завърши средното, докато работи и/или гледа детето?

Има - назад в темата писа, че е започвала такова и го е прекъснала защото не са й издържали нервите (това преди да роди).
Имах колежка, която завърши като авторката с малко дете, ама имаше пълната подкрепа на мъжът си.
Не става по друг начин.

# 82
  • Поморие
Преди малко се скарахме жестоко.
Толкова силно се сдърпахме,че го замерих с годежния ми пръстен и му казах:”Взимай си го!”.
Не знам дали бих описала този сландал като най-грандиозният или обичайният,защото при нас преобладават караници,спорове,сърдения…Последните две седмици се разбирахме учудващо добре.Чак ми стана странно,че успяхме да запазим хармонията за такъв дълъг за нас период от време.
Той се опитва да ме убеди,че не ми е нужно на 100% образование,а че с работене също мога да постигна целите си.Поне тук,в Германия.Накрая му казах,че вече не знам какво да предприема,защото едните ми казват да уча,докато съм млада,а той-обратното.
Преди малко почна да ме обижда,че нищо нямам-нито образование,нито ясна цел,а той не ме подкрепя,даже той иска да решава вместо мене.Работя за 2-3 часа на ден от два месеца,а той пак не е доволен от мене.
“На тебе ти е най-лесно!Работиш си по 2 часа и цял ден вкъщи!”
Казва ми,че сега съм трябвала да работя на пълен работен ден,защото сметките вървяли,а синът ни ставал по-голям,съответно и разходите.
Значи,първо да си намеря работа за няколко часа,а сега изведнъж стана да съм ходела да работя на пълен работен ден..
Знам,че и на него му е трудно да мисли за бюджета,как да разпредели парите така,че да стигнат,защото сме се разбрали моята заплата да я спестяваме,но този месец се нложи за похарчим от нея,защото БАШ  сега почнаха перилните препарати да свършват,трябваше и на малкия дрешки да се купят.Направи ми голям проблем,че съм си поръчала парфюм,а аз последно преди една или две години си взех.Искаме да сменим квартирата,защото в нашата има мухъл,но трябва да спестиме за депозит,искаме и на почивка в България да идем…
Той се беше съгласил при започване на дуално обучение тази година да пропуснем прибирането в България,а преди малко точно обратното каза.
Не знам вече какво да правя,накрая ми каза,че ще си делим сметките и аз праснах вратата и почнах да го обиждам на глас.След това го замерих с годежния пръстен,отидох си в спалнята,където спя с малкия и почнах да плача.
Не ме интересува дали тук някой ще ме обижда,унижава или няма да ме разбере.Тук си споделям с вас,защото без това нямам доверие на никого.Така че споделяйте каквото си искате.
Тук любов не виждам, изхода е раздяла. Мъж, който обича не говори по този начин, но токсична персона - да.

# 83
Блонди, преди да се разделят тя трябва да задели сериозна сума пари и да си намери стабилна работа защото няма къде да иде. В картинката е замесено малко дете, тя няма никакви близки на които да разчита и е сама в Германия. За капак е и само със завършено основно образование, с което в Германия само може да чисти.
По-кротко със съветите за раздяла.

# 84
Чета коментарите на авторката и има нещо, което не ми дава мира. Мъжът седи и се чуди как ще изкарат месеца, разходите се увеличават, а авторката се чупи, плаче, хвърля пръстени, защото трябва да работи. За мен най важното е детето ми да е облечено, на топло, здраво, нахранено с добра храна и чисто. Храната може да не е био, но готвя често и разнообразно, дрехите са от пепко, но са подплатени и имам достатъчно за да е винаги чист и спретнат. Ако имам и най малкото съмнение, че може да не изкараме месеца /храна, сметки/ то веднага отварям джобса да търся работа, няма място за сърдене, плачене и т.н. Просто правиш каквото е необходимо.

# 85
Авторката няма място в никоя ясла. Първо трябва да получи детето място, после следва около 2 месеца адаптация - ходене и стоене там с детето заедно за 1-2 часа, после половин ден, след това детето е оставено само в едната стая с другите деца и учителката, а майката чака в коридора и така, докато се адаптира. По друг начин тук не става. Затова и трудно би намерила работа веднага. Нейният проблем, е че няма ясен план в главата, кое как да направи, а и след всеки по-сериозен скандал с мъжа, пише в БГ-мама за съвет, при положение, че реалностите в България и Германия не са съвсем еднакви.

# 86
Не само че пише след всеки скандал, а се сърди на дадените съвети. Времето и енергията вложени в пускането на тема всяка седмица може да ги вложи в почасова работа или в учене.

# 87
А как решихте, че мъжът е много притеснен?

# 88
  • Sofia
А как решихте, че мъжът е много притеснен?
Еми щом й е направил забележка за един парфюм, едва ли му е много широко около врата.

# 89
Сериозно? Пълно е с мъже, които правят забележки за парфюми на работещите си жени.
Като прави забележка, да гледа той детето, че булката да си доучи. Ама в различните теми по различен начин се казва, че не е доволен тя да учи. Ако само ще ходи на работа, колкото да се каже, героинята и сега го прави.

Общи условия

Активация на акаунт