Подлъга ме ,че имаме отношения и разбрах,че има много рибки на куката

• 7 449
  • 227
  •   1
Отговори
# 180
Ох, обаче Невена как живее в абсолютно различен свят от тук. Аз тук не знам за нито един мъж, който да си е направил вазектомия в тази възраст. И хората са сексуални, търсят си партньори, а не пълната асексуалност и инфантилизация, за която тя разказва, че наблюдава при младежите там.

# 181
  • София
Ганьо Балкански и след 3 деца ще кара партньорката си да се тъпче с хапове, вместо да си резне каналите.
Няма какво да сравняваме с България.

# 182
  • София
Невена, така е. Зависи колко време е минало от процедурата и от качествата на хирурга, който я е извършил, но не е непоправимо решение при изведнъж появило се желание за бащинство след 10-20 години.

# 183
Ганьо Балкански и след 3 деца ще кара партньорката си да се тъпче с хапове, вместо да си резне каналите.
Няма какво да сравняваме с България.
Да. Аз не виждам асексуализация и инфантилизация в случая (за други неща може би), а обратното - осъзнатост, отговорност, нежелание за създаване на нежелани деца, закони, които гарантират, че ще плащаш издръжка. Българските мъже не си правят вазектомия не защото правят секс само с презерватив или защото с радост ще поемат отговорността да бъдат присъстващ баща, а защото първо - не им пука, второ - не им пука, трето - не им пука, допълвам, четвърто - как ще им барат онази работа, те са истински мъже... и не им пука.

# 184
За асексуалността и инфантилизацията говоря спрямо други неща, които тя е споделяла в темите. Иначе вазектомията не е ли все пак операция - аз лично не бих си правила операция, която да ме спира да имам деца, особено, ако нямам. И хапчета не съм пила да си бутам хормоните. Има презервативи и все пак да не правиш секс с непознати, които да изчезнат лесно-лесно.
Това младежи да си правят вазектомия ми изглежда като да имат причина да убеждават момичетата да правят секс без презерватив, защото няма как да ги забременят, та не съм сигурна колко е отговорност от гледна точка на заболявания.

# 185
Жени, които не искат да пият хапове (като мен) си слагат спирала. Лично аз съм пробвала всички методи за предпазване и този е най-удачен за мен. Искаш дете – махаш спиралата.
Да карам или очаквам мъж, независимо дали ми е мъж, партньор или случаен да си прави вазектомия (освен, ако той изрично не го иска), ми граничи с фантастика. Да не казвам по-силна дума.

# 186
А защо Ганка не си резне нещо и този проблем да бъде решен веднъж за винаги?
Да не говорим за спиралите, където изобщо не става въпрос за такива интервенции.
По темата с вазектомията, по скоро става въпрос за чайлд фрий- неизменна част от неолиберализма, с който е промит мозъка на цялото поколение. И от там инфантилизация, консуматорство, егоизъм, егоцентризъм. Ако погледнем назад всички най могъщи империи,  най вече римската са били проядени отвътре по същите причини, след което просто няма кой да се изправи срещу външни врагове, които до тогава не са били проблем. Същото става и в момента,  в бъдеще не ми се мисли

# 187
  • Paris, France
Това младежи да си правят вазектомия ми изглежда като да имат причина да убеждават момичетата да правят секс без презерватив, защото няма как да ги забременят, та не съм сигурна колко е отговорност от гледна точка на заболявания.

Не, не убеждават момичета. Слагат си презерватив, разбира се. Аз съм с клъцнати тръби и ползваме презервативи, а на авторката случайният нехранимайко не щял още първия път, та не е до презерватив. Тъй де, ако авторката лепне нещо или забременее ще си е за нейна сметка.

Вазектомията е за де се чувстват спокойни. Повечето не понасят детска глъч.

# 188
  • София
А защо Ганка не си резне нещо и този проблем да бъде решен веднъж за винаги?
Да не говорим за спиралите, където изобщо не става въпрос за такива интервенции.
Защото е редно Ганьо да е загрижен за жена си, ако я обича, и да се подложи на по- лека интервенция, отколкото е за жената.
А от спиралите се получават сраствания, сепсис и други приятни неща.

Намирам за нормално дългогодишна двойка, която е приключила с децата, така да оперира.

# 189
Нищо не се получава, хипохондришки страхове.
Под наблюдение 15 години с прекъсвания за почивки от година или няколко месеца, съм носила. Избира се златна или сребърна спирала, по-скъпа и качествена, добър гинеколог да я постави и нямаш проблем. Нито го мислиш, нито има странични ефекти.
Да скопиш мъж не ми е много естествено и ок. Никак даже.

# 190
Ние ползваме презервативи. Не бих карала мъжа ми да си прави вазектомия, защото може да иска деца от следваща жена.

# 191
Е те като си слагат презерватива, а и повечето момичета са на хапчета там от млади, за какво им е вазектомията. Чак пък такъв страх от тези бебета, ама да правим секс с непознати нямат страх. И мъже, и жени.
Ама Catcher - Невена говори за младежи на 25-30 без деца и без сериозна партньорка, както и в темата се говори за непознати, а не за дългогодишни партньори - ти би ли очаквала от ново гадже на тази възраст да се е оперирал, за да не те забремени.
Пък и имало риск да не успее да стане обратима и да трябва инвитро - затова пак ви питам - вие бихте ли се подложили на процедура, заради която след години да не може да имате деца по естествен начин - при все, че пише, че обратимостта е по-трудна, по-скъпа и не винаги възможна.

# 192
  • София
Нищо не се получава, хипохондришки страхове.
Как да не се. Има си статистика и тя е доста по- представителна от един човек. Grinning

# 193
Е, жена да прави инвитро с всички последици за тялото ѝ, защото мъжът на 25 е бил дебил и се е кръцнал, е брутално. Frowning1

На 25 кой обича детска глъч? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194
Абе направо да реже топките барабар с инструмента, така автоматично се решават и други страхове- за изневяра. Тва сериозно ли го мислиш, че и изискваш, ако е така имаме сериозни проблеми на втория етаж

Общи условия

Активация на акаунт