Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 492
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
ДиаМиа, досега не ми беше хрумвало за подобни гадости, но тя сутрин излиза без такова"хематомче" , знам, защото я изпращам, а като се прибера вечерта от работа вече е "цъфнала", та безобидния вариант е само ако подпира брадичката с ръка... Дано е само напразно притеснение, но все пак ми е свито на душата. Утре сме при нейната лична, да видим какво ще каже тя, нищо че то ще е още повече избледняло.
Винаги на брадичката, никъде другаде.
Не виждам никакъв повод за притеснение само след това изречение. Прилича на хематомче от натиск. Според описаното от вас, така се и разнася съвсем типично за такъв вид хематом. Нещо неволно и несъзнателно го причинява. Може да се случва дори когато спи, ако гушка някаква играчка или подпира брадичката с ръка с продължителен в съня ѝ натиск. От къде изобщо ви хрумват такива неща като левкимия?! Моля ви се, хора, много сте черногледи! Не бива да мислите винаги най-лошото.

# 121
    Освен това забележи, че петното е симетрично с ясна форма. Това е изкуствено създаден хематом, а не петно, произтичащо от здравословен проблем. Притеснението е излишно и неоснователно.
    Подпира брадичката с нещо. Ръка, бутилка с вода, нещо... Нека помислите заедно какво е и ще се сети.

# 122
    • София
    Къде се виждаха резултати от кръвни изсл-я в Доверие?
    ПП: Как мога да разбера напр-е за специалист до кога важи /или издадено/?

# 123
    • Пловдив
    Разпитвам я, не помни нещо определено да е правила, а и миналото беше не толкова симетрично, леко встрани, но пак събрано, с малко по-голяма точка в средата, имам снимка, но да не спамя. Надявам се че сте права,
    Ще се радвам на още мнения, с благодарност за вашето! 🌹
    Освен това забележи, че петното е симетрично с ясна форма. Това е изкуствено създаден хематом, а не петно, произтичащо от здравословен проблем. Притеснението е излишно и неоснователно.
    Подпира брадичката с нещо. Ръка, бутилка с вода, нещо... Нека помислите заедно какво е и ще се сети.

# 124
    • София
    Ами един от най-популярните ортопеди в София е д-р Асьов. Аз съм доволна от отношението на д-р Гьорев от СофияМед, а колеги от д-р Захаринов пак от там.
    А от Вл.Стефанов? Аз ще ходя и на второ мнение, беше доста категоричен, но и някак по бързата процедура. И даже не разбрах колко време трябва да нося джаджата.

# 125
    • някъде другаде
    Въпросът ми е: има ли нещо което можем да му даваме друго в това състояние така, че да спи?
    Питам както за неща с рецепта, така и без.
    Съжалявам ако не е подходяща темата, но не откривам тема за лежащо болни Sad
    Когато баща ми беше така съм давала Атаракс.

# 126
    Детето ми е с варицела от днес. Оплаква се, че много го боли от една пъпка. Това някак не ми звучи нормално. Вие имате ли такива наблюдения?

# 127
    Ами един от най-популярните ортопеди в София е д-р Асьов. Аз съм доволна от отношението на д-р Гьорев от СофияМед, а колеги от д-р Захаринов пак от там.
    А от Вл.Стефанов? Аз ще ходя и на второ мнение, беше доста категоричен, но и някак по бързата процедура. И даже не разбрах колко време трябва да нося джаджата.
    Съжалявам, не познавам д-р Стефанов.

# 128
    • София
    Благодаря за другите имена, ще ги проуча.

# 129
    Mainatowngirl, никой тук не може да каже от какво е това петънце. Най-вероятно и лекарите биха се затруднили.
    Със сигурност ПКК не е някакво всеобхватно изследване - съвсем възможно е да се пропуснат много неща. На дъщеря ти никога ли не сте пускали някакви витамини / минерали? Ей-така, профилактично. Че защо не и хормони (например, тези на щитовидната). Това са си, един вид, рутинни изследвания, а ти говориш за "години", в които, доколкото разбирам, нищо не е правено. Детето никак не е малко - много е възможно да има отклонения в нивата на някои елементи. Но пак казвам, много е трудно да се коментира, без да има някаква основа, върху която да разсъждаваме.
    Ако тръгне по лекари, без да прави изследвания, едва ли ще има смисъл.
    Аз също смятам, че в случая не става въпрос за нещо сериозно, де.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 22:41 от Гърне без похлупак

# 130
    • Пловдив
    Гърне без похлупак , витамини и за щитовидната не съм й пускала, признавам, но и колко деца в нейна възраст могат да се похвалят с  правена ежегодни кръвни и урина , винаги съм мислела че нещата са ок. Тя като цяло беше доста болнава като малка, постоянно с бронхити, но последните години основно около грипните вълни, обичайното. Относно това появяващо се чудо на брадичката, винаги съм мислела, че е или алергична реакция или нещо се ударила, докато спи, наистина рядко се случваше, а са деца, чекнат се, отделно че моята е доста разсеяна и нерядко забравя даже какво е яла преди малко, за да е сигурна че никъде не се е ударила. 😳
    Всеки случай ще й направя каквото се налага като изследвания, дано не изскочи някоя страхотия, пу пу!🍀
    П. П. Да допълня, че в ПКК миналата седмица пуснах и СУЕ, и ЦРП - и двете в норма, което донякъде ме теши, но все пак...
    Благодаря за обратната връзка🌹

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 23:23 от Mainatowngirl

# 131
    За такива, от нищо излизащи синини, обикновено се проследяват тромбоцити, но тя има една синина на едно и също място, та не бих задълбавала, ама ей така за ваше успокоение.

# 132
    Не е изключено хормони да са намесени. Пък било то щитовидни. Или липса на някакви витамини.

Въпросът ми е: има ли нещо което можем да му даваме друго в това състояние така, че да спи?
    Питам както за неща с рецепта, така и без.
    Съжалявам ако не е подходяща темата, но не откривам тема за лежащо болни Sad
    Когато баща ми беше така съм давала Атаракс.
    При баща ми ксанакс беше дал доктор и последващо и диазепам. Но пак кратко спеше. Нямаше 2-3 часа вечер. Денем дремнеше 30 минути и това е.

# 133
    Не е изключено хормони да са намесени. Пък било то щитовидни. Или липса на някакви витамини.
    Да и това е добре да се погледне като ще се правят още изследвания. Предвид това, че Mainatowngirl каза, че дъщеря ѝ е много грацилна, може би не се храни пълноценно като повечето момичета на тази възраст, които са все на диети и е добре да се види нивото на вит.С и В.

# 134
    • Пловдив
    Дами, благодаря за мненията! 🌹

Щерката не че толкова е на диета, колкото буквално забравя да се храни пред тоя лаптоп или е все дъвчене солетки или от сорта 🙄, но не е чудно да има недостиг на витамини, особено в този сезон. Непременно ще й пусна каквото трябва като изследвания. Между другото да питам тези за щитовидна жлеза влияят ли се от цикъл, че тя още регулира нейния и този месец пропусна, и да трябва да чакам следващ месец. Витамини пие чат пат, но мисля скоро не е, въпреки че има в стаята, та няма да има някакво изкуствено натрупване.

Общи условия

Активация на акаунт