Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 639
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Респираторни вируси с болки в гърлото има целогодишно.

# 271
Привет! Имам следното притеснение - на двете подмишници имам леко надути лимфни възли. Ходих на мамолог и ми каза, че всичко е наред най-вероятно ще си спаднат сами. Правих си ПКК преди два месеца преди да установя подуването и всичко си беше в норма. Някой имал ли е такъв проблем? Възможно ли е да няма проблем и наистина да е временно?
Здравейте,
Аз имах подобен проблем преди години. Оказа се, че въпросното подуване се получава от рол-она против изпотяване, който използвах. След като го смених, проблемът изчезна. Успех!

# 272
  • Бургас
Дори се е случвало да ми слагат едновременно през два часа кръворазреждащо и кръвосъсирващо още през далечната 2000 г.

Това с каква цел?

# 273
Дори се е случвало да ми слагат едновременно през два часа кръворазреждащо и кръвосъсирващо още през далечната 2000 г.
Това с каква цел?
Против кръвоизлив.

# 274
Здравейте,има ми в момента вирус или грип с болки е гърлото? От 1 седмица съм с болки в гърлото ,(нямам други симптоми)имам бебче на 4 месеца и много се притеснявам да не я заразя.Баба също беше с болки в гърлото и  вече е с кашлица без температура
  Преди 2 седмици изкарах нещо с болки в гърлото и хрема само. Странно за мен нито температура вдигнах нито отпадналост, а иначе от години при всяко боледуване на 2-3 ден се случва. Също не стигнах до кашлица, доизчистих хремата и толкова, та сякаш беше по-безобидно. И за мен вируси има и въобще се променят или появяват нови и нови вариации.

# 275
Здравейте! Някой компетентен да ми обясни нарушено ли е съотношението на двата хормона LH и FSH? Направени са на 2ри ден от цикъла.
Благодаря на всеки, който се отзове!

# 276
Здравейте, моля за коментар, понеже никога не ми се е случвало подобно нещо: снощи докато се къпах и тази сутрин при лежане настрани, получих усещане (дразнение, лека болка) сякаш от някакъв предмет в ушния канал, а от време на време има дискомфорт при прегръщане! От както го има това дразнение, установих,че имам нов шум в двете уши (от 3г имам бучене и съскане). Понеже имам лека хрема от седмица насам, която не се повлия от едни конкретни капки, снощи реших да кипна вода, за да дишам парата. При прозяване, нещо в това ухо изпука, но нямах болка, заглъхване, изтичане на течност и промяна в слуха. Какво ли е това изпукване? Принципно като изпука, вече не трябва да те боли, не обратното. Снощи пих втора доза от предписан по-рано антибиотик Аугментин за инфекция на горните дихателни пътища, макар, че имам само хрема, да не би да е свързано?

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 12:04 от Beche

# 277
Не е от АБ. От хремата е. Не е нещо притеснително изпукването.
Този АБ само за хрема ли е?

# 278
Да, но няма антибиограма. Просто първа линия. Преди хремата имах главоболие, болка в гърлото и кашлица, сигурно за това се хвана- да не стане инфекция, не знам. Диккомфортът  в ухото ме притеснява, но щом е нормално, значи се успокоявам.

# 279
  • Бургас
И аз имам изкривена носна преграда. От години не мога да легна да спя без да съм си сложила капки за нос. Зная, че не могат да се ползват постоянно, но не мога без тях. Единственото решение е операция за изправяне на преградата. Всички лекари са на едно мнение. Аз още се ослушвам и събирам мнения къде да се оперирам. Мислила съм и за Турция като вариант.

# 280
И аз имам изкривена носна преграда. От години не мога да легна да спя без да съм си сложила капки за нос. Зная, че не могат да се ползват постоянно, но не мога без тях. Единственото решение е операция за изправяне на преградата. Всички лекари са на едно мнение. Аз още се ослушвам и събирам мнения къде да се оперирам. Мислила съм и за Турция като вариант.

Какви капки използваш? Сутрин с тази задна хрема и суха уста е нещо страшно…

# 281
От малка имам проблем със запек и лениви черва. Обаче напоследък имам чувство за непълно изхождане. Да се страхувам ли?

# 282
От малка имам проблем със запек и лениви черва. Обаче напоследък имам чувство за непълно изхождане. Да се страхувам ли?
Не мисля, че някой може да ти даде отговор на този въпрос. Ако имаш някакви притеснения може да посетиш лекар. Аз мога да ти кажа, че е период и ще мине, но може да не е период, както и обратното. Някакси тези въпроси са ми много странни. Все едно да питам вас - Болна ли съм от ... Ами само лекар може да каже.

# 283
  • Бургас
Какви капки използваш? Сутрин с тази задна хрема и суха уста е нещо страшно…

С ксилометазолин.

# 284
Никак не е добре да слагаш такива продължително, могат и те да ти направят трайни бели ако вече не са.
Съвсем нищо друго ли не помага?

Общи условия

Активация на акаунт