Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 023
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
В момента има ли някакъв вирус с диария?

# 391
  • някъде другаде
Мисля , че да. Вчера дъщерята повръща и имаше диария. Снощи , като се чу с приятелка и тя се оплака.

# 392
Мисля , че да. Вчера дъщерята повръща и имаше диария. Снощи , като се чу с приятелка и тя се оплака.

Има, преди седмица го изкарах.

# 393

Има, преди седмица го изкарах.
Такива вируси са целогодишни.

# 394
Здравейте!
В понеделник бях леко облечена и на течение, и във вторник вече ме болеше кръста в ляво. Реших, че са шипове или ДХ. Във вторник и корема ми не беше добре, но за това реших, че са дивертикулите, които имам и започнах Дуспаталин и Нексиум. В сряда, вчера,  свързах двете болки, в кръста  в ляво и корема в ляво и се усъмних в бъбреците. Започнах Уринал акут, Спазмалгон, Нурофен, Аулин- не едновремменно, а през целия ден го редувсх. Нощта се сетих за комбинацията Спазмалгон, Бусколизин и Но-шпа, но и това не ми помогна. Както и чай мечо грозде. Тази сутрин ходих на нефролог, прави ехография, може би имало песъчинки, които са тръгнали по уретъра. Направи ми система Спазмслгон и Но- шпа и мускулно Дексофен, и отново нямах никакво подобрение. Урея и креатинин в норма, антибиотик ми изписа. Кръвното ми е повишено, въпреки терапията ми, температура нямам, но и никакво подобрение нямам. Започвам да се съмнявам, че е нещо бъбречно, защото до сега не ми се е случвало от нищо да не се повлияе болката в кръста. Кожата ми там и в ляво на корема е като нечувствителна, странно е. Чудя се утре дали да търся друг нефролог или някакъв друг лекар. Може би не са бъбреци...Моля за коментар.

Здравейте! След още една безсънна нощ отидох на друг нефролог, който ме гледа много обстойно и според него нито камъни, нито пясъци имам. Пусна ми пак ПКК и СРП, всичко в норма. За всеки случай поиска скенер на корем, заради бъбреците и дивертикулите, но разчитенето чак след празниците, но щом ЦРП е 1,5 се надявам да няма нищо обезпокоително. Даже и антибиотика на вчерашната нефроложка не смятам да продължавам.
Сега като казах на лекарката, че сякаш имам нечувствителност на кръста и отпред на корема, каза да следя за обрив, да не би да е Херпес Зостер, което си го бях помислила също, но и тя като го каза, доста ме постресна. Реших да отида и на невролог, но попаднах на доста кисела докторка, и тя не знае какво ми е, защо ме боли и от нищо не минава. Тя пък иска ЯМР и то на две области, но за днес се изръсих достатъчно, в Токуда, и ще направя по- нататък. Направиха ми Флостерон е Спешното, от който също нямам подобрение и после 2 дена системи с Дексаметазон. До понеделник трябва да съм се оправила, че с ММ пътуваме за Будапеща и не ми се ще да тръгвам така. А пък като си нямам и диагноза...
П.С. Вечер ще слагам свещички Волтарен, поради липса на Профенид.

# 395
Понеже изкарах зостер преди година и половина - болките не се повлияват от ни-що! Ама от нищо, освен морфин, до който не стигнах, а вече имах нужда, защото беше непоносимо... Нямам много ясен спомен, но струва ми се, че болките започнаха преди да излезе обрива. И аз стигнах до ЯМР на кръста, защото решиха, че е дискова херния. Е, оказа се, че не е. Неврологът също не знаеше какво ми е. Да не говорим, че и в спешното се пулеха вече като се показаха първите мехури единия доктор каза, че не е виждал зостер и не е сигурен... Аз бях наясно още преди това, но си затраях, защото хич не обичат да отиваш с готова диагноза.

# 396
  • София
Възможно ли е от дезодорант да стане кожата суха и грапава? Купих мазило за гъбички, но сега се размислих дали е добре с това да третирам подмишницата. Дезодорант  на Лореал ползвам, ако това има значение

# 397
Трамадол имах аз изписан за болките от херпес зостер. И невролога каза да го пия, ако е наистина нетърпима болката. Не помня дали ми помогна, пих три-четири пъти, но пък бях много дзен. Колегите ми бяха доволни. Grinning Другите предписани лекарства не ги помня, че боледувах преди 7 години, но помня че нямаха кой знае какъв болкоуспокоителен ефект.

# 398
И аз щях да предложа херпес зостер, но той е и с обрив, не само силна болка.

м.м, от епилация може. От дезодорант не съм сигурна.

# 399
Обривът излиза на 6-7-ми ден, на нея болките ѝ са от 3 дни. Но, говорихме ... натам вървят нещата.

# 400
Значи сигурно е това. Не знаех, че обрива е на по-късен етап. Но то и с другия херпес е така, първо боли и сърби, после избиват мехурчета.

# 401
Възможно ли е от дезодорант да стане кожата суха и грапава? Купих мазило за гъбички, но сега се размислих дали е добре с това да третирам подмишницата. Дезодорант  на Лореал ползвам, ако това има значение
Да възможно е. Аз също съм имала проблем от дезодоранти. Беше на двете подмишници. Кожата ми потъмня и започна да се лющи. Спрете дезодоранта и ако е от него ще отшуми.

# 402
  • София
Тревожа се за дъщеря ми. На 20 е.От няколко месеца често и се подува корема, понякога я и боли. Не горе, а червата .
Личната и изписа Еманера, пи, но някак не усети подобрение. Не усеща подуване постоянно, но не може и да определи от каква храна.
Живее в друг град,студентка, адски беше напрегната тая година.  Не се храни добре, уж на стол, но прекалено много въглехидрати яде. И сладко.
Има тежък пмс, хормонални смущения също .
Има  ужасно нисък праг на болка.
Ту има подуване, ту няма. ..Случвало се е да има и слуз в изпражненията. Няма диария или запек.
Преди седмица много я заболя, даже  е ходила до спешното, не е хирургично са казали.
На другия ден на гастро, ултразвук, казал е че много газове има.
Понеже трябваше да замине за месец е чужбина, лекарят и е казал че като се прибере ще и направи повече изследвания, за гастрит,за непоносимости,за хеликобактер.
Изписал и е Еманера, Дуспаталин, пробиотик и Дегазин.
И диета Фодмап.
От няколко дни е на диетата и лечението и казва че е съвсем добре.
Но аз съм я диагностицирала вече с Цьолиакия и ще се пръсна от мисли.
Има ли хора с това заболяване или някой, който да ми каже....и аз не знам какво да ми каже. Исках да я накарам да си направи тест от аптеката, но и не ми се ще да я тревожа. А и дали са надеждни тия тестове?

# 403
Оооо, глупости, диагностицирала си я! Начина ѝ на хранене точно до това, дето ѝ се случва, води! Веднага има резултат от диетата и лекарствата и пак глупости мислиш. Бе, какви хора сте вие, тук все най-лошото се пише!

# 404
Цьолиакията си е сериозно нещо, чак това едва ли да е, макар че махане на пшеницата не знам да е навредило на някого де.
Ако искаш потърси информация в посока на SIBO, защото с такива симптоми може и това да е. Не е рядкост изобщо, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт