Как да научим дете да си прави сметката

• 10 293
  • 349
  •   1
Отговори
# 300
Зона Б 18, Люлин 1, има средна цена 70 К за двустаен. Това не Ботунец, нормални квартали са. Пак казвам, не настоявам някой нещо да си купува или нещо конкретно да работи. Говорим принципно, защото се каза, че хората работят за 1500 лв и един апартамент е 200 000, което не е вярно. Има заплати от 1500, има и апартаменти от 200К, но средното, масовото не е това.
Извинявай, но след като аз живея тук, много добре знам кое е масовото. Не те чакат под път и над път да ти предложат работа за много пари, а и не може всички да сме мениджъри нито пък ни се става чистачка, все пак. Работим нормална работа, която сме успели да си намерим. И изведнъж от предположенията за апартаменти по 40 000 скочихме на 70 000. Отново не е точно така. Има точно една обява в Люлин за 65 000, 44 квадрата. Следващата по цена е 89 000. Зона Б -18 изобщо не се и появява около тези цени в списъка. Първата най-евтина е 123 000 там. За двустаен говорим, нали. И това са конкретни обяви, не статистика от първата страница.

# 301
Сложи и една боза или айрян - 3,50-4 лева е закуската. А може да се носи и от вкъщи. Осмокласничката ми сподели, че в някои дни си носела кофичка кисело мляко на училище вместо да търчи с другите за закуска и й се смеели някое от съучениците. Поне е по-здравословно. Малкият като иска да спести пари или ги е изхарчил преди края на седмицата иска да му правя сандвич за училище. Понякога му вземам от Лидъл козуначета, от Кауфланд едни охлювчета със стафиди и яйчен крем и си взема от тях за училище.

# 302
Бояна, явно живееш в наследствен апартамент в София и имаш доста добри пасивни доходи.
Заплатите на масовите служители, бачкери и прочие не - меринджеи,  и такива, които не са в държавния сектор, са около 2 к чисто на месец. Плюс - минус 500 лева.
Прилично жилище под 2 к евро на квадрат няма.
И нещо бъркаш Люлин 1, което е точно до околовръстното, със Зона Б 18, което е почти на центъра.
Намери ми жилище, Зона Б 18, или наоколо, за около 1000 евро за квадрат, и веднага го купувам. Дори да е стар панел за ремонт.

# 303
  • София
Най- ниската цена на квадрат в София в момента е 1200-1300Е на първа копка в много краен новозилюпил се квартал. Първо
И второ, няма никакво значение дали говорим за Красно село или Яворов, тъй като казах да си направите съотношение заплата/цена на имот. Трендът за последните 20г. се вижда и говори едно и също, какъвто и апартамент да се сложи в знаменател.

# 304
Наистина ли някой в София купува апартамент 44 или 70 квадрата за постоянно живеене? Това са дупки.

# 305
Наистина ли някой в София купува апартамент 44 или 70 квадрата за постоянно живеене? Това са дупки.

😂😂😂😂
Така е. Всички в София живеят в 140 квадрата мезонет, затворен комплекс, с въоръжена охрана - бивше ченге😂

# 306
  • София
Цитирам статистика на имот бг, дадох линк. Беше просто вметка към потребител, който твърди, че апартаментите в София са по 200 000 евро, което не е вярно. Както не е вярно, че и заплатите са по 1500. Иначе има апартаменти и по милион, има и хора с 0 доходи.

Излишно е да ми пресмятате къде живея и какви доходи имам, защото просто отправих реплика към коментар със силно изкривена информация. Нито карам някой нещо да си купува, нито мисля нещо по-различно от това, че е супер трудно да се купи жилище и си е заробване, написала съм го. То скучен форума напоследък, но не се хващайте за всяка дума и после 20 страници драма. Темата явно дори не е за София, та който е от Пловдив да продължи по нея. Там не знам колко струва да се живее дори.

# 307
Бояна, вашата информация е силно изкривена!

# 308
В моя град наскоро се продаде жилище 10 квадратни метра обща площ заедно с банята, за 20к евро. Вярно перфектно обзаведено, с кухня и пералня и оползотворен всеки квадратен милиметър с мебели по поръчка до тавана. Не е печатна грешка - десет квадратни метра жилище.

# 309
Но то не става и за килер... явно вървим към жилищата и хотелите в Япония ли беше, където влизаш и падаш на едно легло и това е. Много ясно, че ще е с мебели по поръчка, стандартни няма къде да се поберат.

# 310
  • София
Бояна, вашата информация е силно изкривена!
Официалната статистика явно е силно изкривена. Не я водя аз. Средната заплата за София е 3400 лв официално. Като сметнем, че има доста хора, на които плащат на черно или ги осигуряват на минимална заплата някой, който е добър по математика може да сметне колко айтита са нужни, за да се изкриви статистиката до тази сума ако хората масово взимат по 1500 лв. Същото и с цените на имотите. Сделките често се изповядват на по-ниски суми, а сред обявите има сериозно завишени искания за нереалистични цени, та можем да си гадаем.
Факт, че има квартали и сгради с много по-ниски цени от тези в добрите квартали. Лично видях да се продават за минути 45 кв маломерен двустаен в Красно село за 120 000 евро, но това е стабилна стара тухла на хубаво място. Панелен апартамент в Надежда или Люлин със сигурност ще струва в пъти по-малко на квадратен метър.

# 311
Встрани от темата, учудена съм как се продават панелките. Израсла съм в такава в Младост 2, тя си беше на около поне 10 години, когато се нанесохме, значи сега е на 60 и нещо да речем, по колко им е живота, че някой ги купува?

Например аз по свои си причини не бих купила панел, нито на зелено. Като втория вариант поне го разбирам, но първото - съвсем не.

# 312
  • София
А медианната заплата е 2. Все пак трябва да има жилище и за касиерките, миячките и и чистачките.
Над "средната заплата" взимат около 20% от хората. Разпределението не е регулярно на човешки език. Когато се говори за данни и статистики, никой не ползва средноаритметично. А цитираните в имот.бг цени на кв метър не отговарят на сделките, които се включват.

Бианка, част от новото ще падне преди панелите. Не според мен - според инженерию

# 313
Попаднах на статия за една млада китайка, която спи в тоалетната на мебелния магазин, в който работи. Плаща си обаче и за този лукс. Дрехите ѝ в чували.
Ще става все по-невъзможно да се купува собствен имот и според мен ще е световна тенденция.
Жилища в големите европейски градове отсега са некупуваеми.
Добре, че в темата става въпрос за 1000 лв издръжка, а не купуват апартамент на “детето”.
Междудругото моя приятелка и мъжа и купиха апартамент в Люлин миналата година за 200к. Люлин!

# 314
Ние имаме и панелки и ново строителство, предпочитам панелката.

Общи условия

Активация на акаунт