Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 6 702
  • 311
  •   1
Отговори
# 285
Един малък урок, който направих - това е вторият вид хартия за картички, която получих този месец (първата беше Meeden, тази е Potentate):

# 286
  • София
Чудесни лампички!
Разлика в хартията?

# 287
На Meeden е по-хубава, при тази (Потентате) се получава нещо странно - опитвам се да добавям цветове, докато рисунката е още влажна и долният цвят се отмива (много - става светло петно).Така че трябва да изчакам да изсъхне и тогава да сложа горен пласт.

Но е здрава хартия, топла преса (има три вида, такава избрах), не се бръчка много и не е лоша като цяло.

# 288
  • София
Добавянето на  цвят сигурно трябва да е точково. Имала съм такава хартия - страшна мъка е за рисуване. Но при корекции е екстра Grinning

# 289
  • В градината...
Чудни, чудни лампички!

# 290
Много обичам да рисувам по празниците вместо да готвя 😁😁

# 291
Много е хубава! Малко тъмна ми изглежда, но май е от снимката (или отново от екрана ми - променях настройките на телефона).

# 292
Не е от екрана, тъмна и леко мрачна е 😁
Всъщност, има повече цвят в небето, тук сивее леко. Тук се вижда по-добре

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 16:02 от brumm

# 293
  • София
О! Таман реших, че нещо е тъжно това море и видях втората снимка. Харесва ми!

Ето разликата на таблета ми:

Нарочно снимах двете (колкото се събраха) заедно, че иначе таблетът ще ги “подобри” всяка по отделно.

# 294
Днес ми се рисуваше Simple Smile :

# 295
  • София
Чудесна мандаринка! Изглежда като жива върху щампована картонена подложка. Браво!

И аз рисувах:

# 296
Идиличен зимен пейзаж - харесва ми! Nature Snowflake

# 297
Привет и от мен Simple Smile за първи път се включвам тук.

Аз съм съвсем начинаеща - последните години “артистът” в мен се отключи. Рисувам с акрилни бои на платна, но преди месец си купих пастели за пръв път от детските ми години 😂 Прикачам ви за поздрав този нескопосан младеж - първия тест с пастелите.

ПП така и така явно съм навлезнала в някакъв арт период - имате ли предложения откъде да си купя картина на български художник - онлайн или галерия в София? Харесвам по-странни картини - кубизъм, сюрреализъм. Фен съм на Георги Петров

# 298
  • София
Добре дошли Simple Smile
За картини - от фейсбук съм си взимала. Доволна съм. Иначе от една галерия в уличките между Дондуков и Московска. Слиза се по стълбички надолу. Виждала съм разкошни работи там.

# 299
Аз имам 2-3 картини, които съм купувала от изложби - примерно когато плевенски художник прави изложба, няма цени, а трябва да се попита някой от уредниците дали картината се продава и дали има определена цена от автора (обикновено има списък с тази информация). Ето, сега например, на Коледната изложба на плевенските художници имаше много разнообразни стилове и жанрове - както традиционни картини, така и много абстрактни.
В Инстаграм също има страници на художници, включително български - там може да се разгледат много неща.

Общи условия

Активация на акаунт