Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 2 874
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
pppqqq, люлякът като цяло е станал чудесен!
На мен обаче малко еднакви нюанси ми идват люляка и стената. Но не съм сигурна какво точно да предложа.
По принцип аз лично обичам по-силните контрасти.

Аз рисувах рози с акрил.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 11:05 от utro77

# 106
  • София
Хубави са розите. Червените повече ми харесват заради разтечените капки отгоре им. Фонът на розовите има нужда от някаква корекция. Може би на тях пак такива стичания, но в бяло, ще изглеждат добре.  Ще стане очарователен диптих.

# 107
Хубави са розите. Червените повече ми харесват заради разтечените капки отгоре им. Фонът на розовите има нужда от някаква корекция. Може би на тях пак такива стичания, но в бяло, ще изглеждат добре.  Ще стане очарователен диптих.

И аз се чудих.
Ще пробвам да ги коригирам.

# 108
И на мен ми харесват 🌹😊 Фонът на червените наистина е много интересен!

Да, люлякът заприлича на стената, защото първоначално го бях направила по-лилав, а на снимката на места той изглежда почти бял, заради слънцето и започнах да го променям...

# 109
Скрит текст:
Продуктите на Sennelier са много добри, но да се пазарува от този магазин е мъка. Нали преди се оплаквах, че веднъж направих поръчка и не ми пратиха нищо - оказа се, че според тях ме били уведомили, защото ми писали съобщение в профила ми на сайта - профил, в който изобщо не съм влизала, защото го направих само за да поръчам.
Нямаше имейл, обаждане - нищо.
И понеже исках да купя нещо, водихме преговори по телефона (не стана от първия път), все едно извършвам някаква тайна сделка на черния пазар.

Щеше да е хубаво да направят като някои други и да предложат продуктите си в Озон, за да не се налага да се занимавам пряко с тях.

Вчера порисувах с тези от Тему, мисля, че са си пастели - едва ли ще изсъхнат някога (би трябвало - ако са маслени стикове, трябва да изсъхнат като маслени бои).

Точно вчера гледах видео, в което художничката обясняваше, че маслените пастели не съхнели сами по себе си, а трябвало да се напръскат с лак (Varnish).

# 110
Aз рисувам с маслени пастели, имам лак, но на тези пишеше маслени стикове, което е нещо съвсем различно - маслена боя, под формата на стик. По-горе бях дала линк с обяснение.
Продуктът от Тему е със заблуждаващ етикет, което може да е грешка от тяхна страна, а не умишлена измама.
Всъщност вместо маслени стикиве, те предлагат едни големи пастели, които не са лоши, но е разочароващо, когато очакваш нещо друго.

# 111
Тази кутия, според мен е завършена - направих някои промени по листата и като изсъхнат, ще я лакирам. Лилията е бледо розова, не е бяла - само на снимката изглежда така.

# 112
  • София
Изключително добре предаден обем! Браво! При мен лилията си е розова, а в най-тъмните сенки отива към червено. Много е красиво! Много!

# 113
Aз рисувам с маслени пастели, имам лак, но на тези пишеше маслени стикове, което е нещо съвсем различно - маслена боя, под формата на стик. По-горе бях дала линк с обяснение.

Ок, явно ме подведе това, за да посъветвам за лака:

Цитат
Вчера порисувах с тези от Тему, мисля, че са си пастели - едва ли ще изсъхнат някога (би трябвало - ако са маслени стикове, трябва да изсъхнат като маслени бои).

# 114
  • В градината...
Страхотна е лилията, особено листото в горния ляв ъгъл, супер!

# 115
Лилията много ми харесва и на мен. Направо е перфектна. Heart Exl

Рисувах рози отново аз.

А това пейзажче нарисува дъщеря ми /16г./ Много се надявам най-накрая и тя да започне да рисува, защото просто я мързи по тийнейджърски.

# 116
Красиви рози! Преливането на небето в пейзажа много ми харесва Nature Sunrise

# 117
  • София
Браво и на двете ви Simple Smile

# 118
Едно упражнение - прерисувано е от картина, която видях в социалните мрежи. Май обърках перспективата на влака - мисля, че на скицата беше по-добре, но нещо се случи при оцветяването. Хартията е от ролка Баохонг от Тему и за сега съм доволна от нея.

# 119
  • София
Май съм виждала подобен влак. Не мога да видя грешка в перспективата.

Общи условия

Активация на акаунт