Пролетта донесе най-добрата вест - най-сетне положителен е моят тест ! ~бебеправене 619~

• 33 218
  • 825
  •   1
Отговори
# 180
Ванила изчакай още два три дни й повтори теста .

# 181
  • Ст Загора
Това казвам Канди, че не ги правят на много места

# 182
Мерси, момичета.

Значи трябва да избера дали да се връщам при Калчев или да ходя в Надежда, защото не виждам смисъл да правя само хистероскопия в Доверие (Станулов май при Бангеева праща сега). Иска ми се да се съчетае с някаква биопсия поне.

При Калчев ходих преди 3 години и нищо от нещата, които ми наговори тогава, не излезе правилно, та към него имам резерви. Тогава ми прави микробиологична ендометриална биопсия и каза, че от друго нямам нужда. И до колкото се ориентирам той не прави за имплатационнен прозорец, нали?

Ако отида в Надежда ще мога да направя и двете изследвания, но не ми се местят ембрионите там. Дали мога да се направя че нямам останали ембриони и да направим само изследванията или ще искат да почнем със стимулацията. Тъпото е че вече съм в контакт за имунологията с Михайлова, а в Надежда и нея ще трябва да я сменя.

Загледах, че в Геника предлагат някакъв ERA тест за имплатационнен прозорец. Какво знаете за него?

ПС: Цикъла си почна при мен както си трябва. Утре ще мина да ме набодат и доктора ще трябва да признае този път теста на 8-ми ден.

ПСС: Писах си с доктора - ще приемем през уста утрогестана и отивам да ме боднат сега. В Токуда излизаха най-бързо резултатите нали?

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 15:39 от ВаНиЛа

# 183
  • Ст Загора
Нз Ванила, мисля че можеш да идеш в Надежда и да не правиш стимулация.
С Михайлова също мисля че не трябва да приключваш!
Нека момичетата в Надежда кажат.
Мен генетиците там ни натискаха за екзомно секвестиране .
Ванеса Май се чудеше на ера тест, или прави е неоеитро.
Мн е скъп в геника 2хил , в Надежда е доста евтин, имплантационен прозорец

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 15:39 от nasito8988

# 184
Ванила, съжалявам. Cry
В Токуда излизало за 2 часа, през сектора за спешна помощ май се влиза.

# 185
Оф Ванилка, съжалявам....Не знам как е в Надежда ... За Калчев също тепърва ще минавам през него, а ти си имаш опит там, не мога да съм полезна...Обаче те гушкам много❤️

# 186
За мен имунолозите в Надежда не са компетентни. Не обясняват, просто назначават пакет изследвания и някаква терапия, която според Михайлова е “за разкош”. Освен това имам имунологична биопсия там без отклонения и с материал от същия ден ИМПО+ биопсия (техния имунологичен патент) със сериозни отклонения.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 17:09 от Semirra

# 187
Момичета, следя ви и ви чета всеки ден, обаче не съм писала скоро. Преместих ембриони в Доверие при Станулов и в сряда ще правим ЗЕТ. Излезе ми на микробиологията candida lisitaniea - оскъдно, не ми отмениха трансфера и се надявам всичко да е ок. Слагам лактажин за 6 дни.

Откакто започнах естрогена и прогестерона на цялото ми лице и деколте избиха пъпки и зачервявания. Какво да предприема или каквото и да правя няма да се махне това акне … Помощ!

# 188
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз още чистя тежко акне от прогестерон приеман последно декември та… добре те разбирам.
Повлиява се при мен много добре от крема за пъпки Effaclar Duo+ Unfiant на La Roche Posay, измивна пяна на Biotrade Pure Skin (редувам с измивен гел на Skin 1004, Centella Poremizing), дневен крем Biotrade Pure Skin и когато много зазлее някоя - лепенките Madagascar Centella Tea-Trica Spot Cover Patch на Skin1004. Някоя вечер ползвам вместо Effaclar — The Ordinary серум Niacinamide + Zinc.

Засега борбата е балансирано успешна, предполагам че просто трябва да изчакам тялото да се изчисти само след още някой и друг месец… освен ако не го наблъскам пак с нещо междувременно.

# 189
Благодаря ти, Прего! Ще трябва да взимам мазила значи. Моята рутина се простира до измивна пяна и слънцезащита на Skin 1004

Jo Di, живо и здраво детенце! Аз бих се възползвала от утрогестана.

# 190
Ванила, съжалявам! Cry
То не пречи да се запишеш в Надежда, да си направиш изследванията и после да обмислиш къде да продължиш. То като обясниш, че имаш неуспешни трансфери, така или иначе вероятно ще ти ги назначат. А за стимулация може да си кажеш, че искаш първо да се намери причината за неуспехите. Аз нещо такова бих направила като че ли.
Имунолозите в Надежда също не знам дали бих препоръчала. При мен се презастраховат с терапия, заради абортите, и аз вероятно ще я направя, ама аз така или иначе нямам много други ходове останали. Иначе не виждам причина да сменяш Михайлова, репродуктивните в Надежда няма как да те накарат.
Скрит текст:
Аз мога да се оплача, че този месец съм със задържан фоликул, който освен всичко си върви и с висок естрадиол на 10ти ден, така че пак сме на скамейката. Дано поне сам се оправи, че такова пък за първи път хващаме и не знам какво да очаквам…

# 191
  • София
ех, Ванилка.... съжалявам, бях сигурна, че скоро ще се изнесеш от темата и ще ни ръсиш с розов прашец...

# 192
Привет, да аз правих Ера тест в Неовитро. Мисля, че минаваше през Геника и се пращаше за анализ в Турция в сертифицирана от създателите на теста лаборатория. Като цена беше 2000лв. + нещо за транспорт, но не помня точно (може би около 100/200лв.). Доколкото проучвах тогава, в Надежда правят някакъв подобен тест, но сами си го обработват.
Съжалявам, Ванила, знам какво ти е, но вярвам, че няма да е все така Heart

Аз май не съм писала скоро - в бокса съм за 1 месец с ужасни хормони. За първи път имам притеснително повишени Лх и Фсх на фона за задържано/неабсорбирано жълто тяло. Доста се сдухах, че рязко съм тръгнала към менопауза на 40. После малко поразмислих, попрочетох и явно на тези години се случва. Пак се притеснявам де, но се надявам да си има и месеци с прилични хормони.
Та така или иначе чакам и по-зле няма накъде да станат нещата в момента, та започнах да правя някакви чайове на Айдън Мустафов за качество и количество на яйцеклетки (от лук и смокини) 🤭
Не ме съдете строго, но знаете, че като човек просто чака, трябва да прави нещо, че да не откачи 🤷‍♀️ А и в мрежата срещнах доста невероятни истории за успех, та и това ще опитам Simple Smile
Аа, и започнах работа с нутриционистка, която ни назначи изследване на доста витамини, минерали и хормони, утре ги пускаме и предполагам ни предстои хранителен режим (добре, че си хапнах тези дни козунак🤣).

# 193
Ванеса ,също можеш да ограничиш бяла захар ,бяло брашно ,тежки меса , кофеин и ако пушиш цигарите . Мен това ми препоръча д-р Матеева за ПКЯ и качествена овулация . Иначе и аз задържам фоликули заради ИР , на 32 съм . Антралните ми фоликули според нея били “перфектни “ и “щяло да имам яйцеклетки до по-късна възраст “ . Явно дори при този синдром на поликистоза има някакъв плюс като повече яйцеклетки ,дано само повечето да не са със скапано качество и за това да не става бременност. Мен ми даде Инофолик 2*1 и при фоликул 18 мм ще сложим Овитрел . Познавам жени на 50 от витро имат здрави близнаци . Успех ти желая . .

# 194
  • Be realistic - plan for a miracle.
Минах и аз през това. Приготви се за пасищно месо и див улов риба, по две яйца на ден, био зелении и зеленчуци на корем, хубави мазнини, бавни въглехидрати, рядко плодове, нула млечни, нула захар, нула мед, нула подсладители, нула алкохол, минимум кафе и... киснене на ядки/бобови Grinning
Поне това или вариация на това дават всички във фертилното хранене.
Като цяло не е труден режима, но моят съвет е да си позволяваш тук-таме забежки (рядко, разбира се), че иначе малко се изперква от всичките ограничения и непрекъснато обмисляне на следващото хранене.

Аа, и започнах работа с нутриционистка, която ни назначи изследване на доста витамини, минерали и хормони, утре ги пускаме и предполагам ни предстои хранителен режим (добре, че си хапнах тези дни козунак🤣).

Общи условия

Активация на акаунт