Пролетта донесе най-добрата вест - най-сетне положителен е моят тест ! ~бебеправене 619~

• 33 225
  • 825
  •   1
Отговори
# 165
Христос Воскресе , момичета .
Бъдете живи и здрави и нека каквото ви е на сърце , това да ви е в ръце! Пу Пу!

# 166
Здравейте Simple Smile Преди дни разбрах, че съм бременна и си записах час за преглед за след  2 седмици. До тогава, обаче, се чудя дали не трябва да започна да приемам фолиева киселина, тъй като чета в много статии, че в важна. Или първо е хубаво да изчакам прегледа? Много ще се радвам на съвет, тъй като ми е за пръв път и съм все още объркана.

# 167
  • Ст Загора
Здравейте Simple Smile Преди дни разбрах, че съм бременна и си записах час за преглед за след  2 седмици. До тогава, обаче, се чудя дали не трябва да започна да приемам фолиева киселина, тъй като чета в много статии, че в важна. Или първо е хубаво да изчакам прегледа? Много ще се радвам на съвет, тъй като ми е за пръв път и съм все още объркана.
почвай я , метилирана . Даже при бебеправене се пие още

# 168
До тогава, обаче, се чудя дали не трябва да започна да приемам фолиева киселина, тъй като чета в много статии, че в важна.
Да, започнете прием. Може и изследвания да пуснете, но тя фолиевата киселина си е разтворима във вода и неметаболизирана си се изхвърля от организма с урината и аз не бих се притеснявала.
Аз сега започвам отново с моята след А и се надявам на опити юни месец.

# 169
При мен нещата не отиват на добре. От събота съм със зацапване, което постепенно се засилва. Днес правих един ранен тест и е напълно отрицателен (7 дни след трансфера на 5 дневно). Та явно зацапването е цикъла, който си идва както стандартно 11-12 дни след О, въпреки утрогестан 3х2…
На трансфера доктора каза, че е станало трудно и сигурно има някакви сраствания в матката, но не били проблем. Все пак мисля да говоря с него за някаква хистероскопия и евентуално имунологична биопсия или имплатанционнен прозорец. Дано признава някое от тези изследвания, защото няма как да продължим да правим същото и да се надяваме на друг резултат. Ще се видя и с Михайлова да ми разясни терапията и да правя вливките и така. Много ми е тъжно. Трансфера беше точно една година след А и така се надявах душичката да се върне при нас.

А и сега ще трябва да издържа поне до сряда за тест, защото знам че доктора няма да приеме по-рано. Дано се размина с менструалните болки и повръщането в задръстване този път…

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 08:36 от ВаНиЛа

# 170
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ванила, съжалявам Sad При мен също винаги така става тая проклета точност… ни от прогестерон се влияе, ни от други добавени помощни средства. 12-13 дни и пристига гордо на датата си, ако няма бременност.
Сигурно ти е много мъчно… изчакай все пак датата на теста. Никога не знаеш. ❤

# 171
  • Ст Загора
Ванила Disappointed Relieved съжалявам!

# 172
Ванила, съжалявам! Надявам се все пак това зацапване да е имплантационно. Heart

По повод тази трудност при трансфера, може да не са използвали правилния катетър. На мен още на първия преглед ми правиха т.нар сондиране, т.е с катетър се прониква през цервикалния канал, за да проверят, че е пропусклив и няма да има проблеми в последствие при трансфера на ембрионите.

# 173
Съжалявам, Ванила!

# 174
Ех, Ванила Heart
Направете една хистероскопия ако този опит е неуспешен.

# 175
  • Ст Загора
Хистероскопия поне ще е съгласен Станулов. Имунологичната биопсия бавно излиза . Калчев прави на съфотумка, още не е готова на 23 март я прави.
Имплантационен прозорец аз например правих в Надежда, сякаш и Сенкова прави

# 176
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мисля, че само при Калчев излиза бавно имунологичната - просто там са много претоварени в центъра.

# 177
Аз до колкото знам не можеш в Надежда да идеш и да си я поръчаш тая биопсия ей така.
Трябват консултации с техните имунолози и репрота, съответно и тяхната преценка.
При Калчев не знам как става.. освен, че чакаш двеста години за час за консултация.

# 178
  • Ст Загора
Е биопсиите са от идея на док в Надежда.
Но не съм говорила с имунолог въобще.
Аз имам имунологична биопсия, имплантационен прозорец и микробиогична.
При прозореца нямам отношение, при имунологичната имам леко завишени НК клетки, имам тяхната терапия Pbmc.

# 179
Така де, конкретно там не искат репродуктивният успех да ходи другаде, тъй като са си техни разработки за техните пациенти.
Пък алтернативи няма много (поне моят рисърч стигна до това) - Калчев и Тутракан, като вторите мисля също си съдействат по някаква линия с Надежда. Като звънях да питам дали мога да я направя там като насочена от външен лекар, меко казано се обидиха и ми затвориха.

Общи условия

Активация на акаунт