Живот на кантар - тема 5

• 38 198
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Дали ще си пълен или не се определя още от ранна детска възраст.В периода на образуване на мастни клетки.Ако тогава детето е пълно,образува по-голям брой мастни клетки.Ако тогава детето е с нормално тегло,образува по-малък брой.Като възрастен тези клетки се пълнят или изпразват,и ако са повече,естествено че ще имаш проблеми с теглото.За това е важно децата да са с нормално тегло,когато се образуват мастните клетки.Някои от нас може да са опуснали “влака”,но за децата ни трябва да внимаваме ако не искаме да вървят по нашия път с килограмите.И не говоря за онези мижави два пъти седмично спорт от частните уроци.Ежедневно  децата имат нужда от активно движение и тичане.Не само два пъти седмично по час.Почивните дни се прекарват в семейни активности,което предполага смяна на цялостния модел на живот на родителите и начините на прекарване на почивните дни.Дали ще е семейна дълга разходка в парка с включване на игра на тенис на маса,топка или федербал,дали ще бъде каране на колело или семейно посещение на близък град с еко пътека,си е единствено ваш избора.

Моята лична история доказва, че не е така.
Всичко е в храната. Емоциите също са важни. Гена също има значение, но храната винаги е била и ще бъде на първо място.
На 7 години в продължение на месец след развода на родителите ми бях бита по няколко пъти на ден за да поемам 3-4 пъти повече храна.
Бях нормално и слабо дете.
И тормоза продължи и след това. Физически се отрази логично, да не говоря пък и психически как се отрази.

# 301
И аз като дете съм ревала върху чинията, защото ми казваха, че няма да стана от масата, докато не си изям обяда Smiley До 30-та година бях дори кльощава, след това обаче ходенето по репродуктивни клиники и злоупотребяване с всякакви хормони и какви ли не химии ми видяха сметката на фигурата, че и на здравето, и сега е мъка с апетита и теглото... Така че за съжаление не е важно само образуването на мастните клетки през детстовото.

# 302
Елора
Скрит текст:
респект,че си се съхранила и намерила своя път в живота,че си загърбила и продължила,тежко детство си имала,за съжаление никой не си избира родителите,но малцина имат смелостта да говорят за това 🤗.
Аз залагам,че Миглена е качила,навънка сигурно е гладувала или ползвала нещо очистващо/оводняващо за да сваля повече и като се върне да е уа,да има шанс за допълнителната награда и сега една седмица  вътре на нормално хранене и ще е качила очаквано.Надявам се да не е Марияна,прекалено нагласено ще е след като тя спечели допълнителния глас.
Аз се замислих,ако някой е качил директно ли си отива или пак ще има гласуване?Не разбрах и за какво шоу ще ги снимат/интервюират че така ги нагласиха,и защо не бяха всички.Ще е интересно довечера,сигурно чак края ще успея да хвана обаче.Ще ви чета с интерес 😊.

# 303
И аз като дете съм ревала върху чинията, защото ми казваха, че няма да стана от масата, докато не си изям обяда Smiley До 30-та година бях дори кльощава, след това обаче ходенето по репродуктивни клиники и злоупотребяване с всякакви хормони и какви ли не химии ми видяха сметката на фигурата, че и на здравето, и сега е мъка с апетита и теглото... Така че за съжаление не е важно само образуването на мастните клетки през детстовото.
Това е различно. При теб насилие не е имало физическо.
Скрит текст:
Друго е да те удрят по главата, да ти бият шамари, да те размятат наляво и надясно.
И ревах и предпочетох да ям, че да се спре боя.
И така всеки ден през този месец. Майка ми се хвана за главата като ме видя на какво приличам. От слабо дете към много затлъстяло.
И развих навик като ходя при тази бабичка да ям до пръсване. За да не ме удря. После и на други места. Навсякъде После всеки ден всъщност.
Случвало се е същата бабичка която ме направи дебела да има наглостта да ми прави забележка след време за килата и след 10 секунди  ме кара да ям още. Психопат си беше.

# 304
Елора,
Скрит текст:
Много съжалявам, не разбрах, че ситуацията е била толкова тежка, наистина е било психопатско. Не са редки случаите да се карат децата да ядат повече, защото уж когато е дебеличко е здраво. След това борбата е в главата, защото ядем и когато съвсем не сме гладни, но изпитваме чувство за глад. Трудна работа е да се овладее всичко това...

# 305
Забравих да кажа,че се радвам че ще има нов сезон,с удоволствие ще го гледам.Мен рейтинг не ме интересува,едва ли и бюджета им е голям,повечето игри са навънка с малки конструкции,наема за вилата и хонорарите сигурно са най-голямото перо и разбира се наградата.

# 306
  • София
И аз се зарадвах, че ще има втори сезон Simple Smile Аз съм си направо за там, дебела и дружелюбна Joy Ама няма как да не ходя на работа 3 месеца.
Дано запазят Ванко. Нанси и Деря също ми харесват, но за втори треньор да опитат с някой друг.

# 307
Всъщност клетките нямат ли свой жизнен цикъл и след определено време на режим и правилно хранене да се подменят и тяхната памет да се изчисти?

# 308
Относно мастните клетки - проблемът е че веднъж образнувани, те си остават. Създаването на мастни клетки отнема много повече енергия отколкото запълването на вече създадени.
Т.е един слаб човек за да надебелее ще трябва да яде много повече, отколкото един вече бил дебел и отслабнал да надебелее.
При отслабването мастните клетки се изпразват, но си остават и чакат един ден да бъдат запълнени отново.
Не знам (все още не съм се интересувал подробно) дали при дълъг фастинг, когато има автофагия (т.е организма започва да яде от себе си) се унищожават мастните клетки.

# 309
Всъщност разбирам, че само Сонай смени треньора.
Изненадах се от Тодор. Мислех, че на харесва Рори.
Това Барби егати и мрънкалото бе.
Абе никой не ти е длъжен да ти я пази Данчето.
И Меги. Боже и тя преди ми беше неприятна, ама сега съвсем.
Ама такъв рев,  такава мъка...
Почвам да си мисля дали някаква любовна връзка не е имало между трите Joy
И Барби гледаше тъжно като разбра, че няма вече отбори.
После вика обаче, че се радвала.
Лицемерка.

# 310
  • Бургас
И аз не вярвам за това за детските години, в ученическа възраст се сещам, че познавах само няколко по-пълни деца, а сега вече на възраст 50+ повечето ми познати се борят с наднормено тегло, почти всички са постоянно на режими и спорт, рядкост са тези, дето хапват, пийват и си угаждат, а са слаби, просто калорийните нужди намалят с годините, обратно пропорционално на   нуждата да си доставяме положителни емоции чрез алкохол и храна

# 311
Изумена съм неприятно. Може ли да не знаят това за картофите и мазнината. За бой са.
Толкова много време там и Дерия на нищо не ги е научила.
Браво на Марианка.
Ани и Марто как я душеха милите Joy
Гледам ги все още се мислят за червени  и сини.
Няма начин.
Всъщност повече ми харесва да няма отбори от началото и който е с най-ниско да напуска.

Май някой ще е качил на следващия кантар.
Абе някой може тортата да е изял Joy

# 312
Май някой ще е качил на следващия кантар.
Абе някой може тортата да е изял Joy
видя се, че някоЙ качват мускули, затова винаги са под жълтата линия Wink

# 313
Това наистина ще е много яка идея. Да влизат без отбор и всяка седмица на случаен принцип да се въртят при треньори и на игрите.

# 314
Ето им идея за следващия сезон: в началото на всяка седмица се тегли чоп за отбор и треньор, така постоянно ще е мешавица и по трудно ще се оформят коалиции

Общи условия

Активация на акаунт