Живот на кантар - тема 5

• 37 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Наблизо
И на вафли се сваля.Като студентка имах моменти на безпаричие и тогава си купувах възможно най-евтините бисквити с идеята,че са много калорични и ще имам сила.Е въпреки яденето на това,бях станала доста слабичка.

# 676
То и от краставици се отслабва,ама без протеин и полезни фибри ще заприличаш на анорексик и ще си докараш не само метаболитни проблеми,но и хормонални.Всеки е имал такива моменти,въпросът е да са единични инцидентни случай,не постоянен режим.
Лично аз помня преди бала бях спряла да ям вечер,след 5 следобяда.Реално имаше ефект,но пък аз нямах голяма нужда 43 кг си бях все ми висеше костюма,ама тогава беше мода и аз да не остана по назад.

# 677
Освен това малък обем имат висококалоричните храни, бързо се изяждат, не напълват стомаха, мозъкът дава команда за ситост след поне 20 минути хранене и поради това много хора винаги усещат глад.

# 678
  • София
Точно така е, а и рязко вдигнатата кръвна захар също създава чувството за "вълчи глад", което е много много неприятно, то не е нормалният човешки глад, който се изпитва, а е чак болезнен.

# 679
Преди няколко години изживях много стресов период. Нямах никакъв апетит следователно и отслабнах от неядене. Едно , че въобще не изглеждах добре, второ след това си върнах повече от отлабването и отгоре на всичко имах ужасен косопад.

Дори и да е много ефективно калорийният дефицит, ако е с кофти храни, крие доста рискове. Най-добре е балансиран хранителен режим от специалист, а не просто глад.

# 680
Да, и косопадът, чудя се дали жените в предаването имат този страничен ефект на отслабването (а може би и мъжете, не знам за тях).

Винаги, когато съм в период на сваляне, дори да е по здравословен начин, косопадът почва и ме сдухва много.

# 681
На мен никога не ми е капала косата заради отслабване. Аз диети не съм пазила кой знае какви, даже никакви,  с изключение на периоди с намаляване на хляба (не повече от 2 филии на ядене, защото по принцип обичам хляб и ям по 4) и на пропускането на вечерята, ама с мисълта, че като стана сутринта, ще се наям както и колкото си искам. При мен беше ефективно, отслабвах до нужното. Но сега ям много късно и наистина ми влияе зле, сутрин нямам апетит и си обърквам режима..

# 682
  • На морето!
Записите са приключили, Ненка кани всички да бягат с нея 5км, естествено както подобава за звезда от нейния ранг, говори да себе си в 3л. ед. ч.

# 683
Да не е цанила чехльото Ненчо да ѝ менажира профила?

# 684
Аз ,ако я видя ще бягам.
Ама в обратна посока Grinning

# 685
Точно така е, а и рязко вдигнатата кръвна захар също създава чувството за "вълчи глад", което е много много неприятно, то не е нормалният човешки глад, който се изпитва, а е чак болезнен.

И ако човек почне да яде само вафли или шоколад за да отслабне, какво ще стане след време.
Имам такава позната с такъв уж дефицит. 30 кила за месец. Викам браво, но като ми каза как се ужасих.
След време почна да пълнее отново. После и откриха диабет. Влачи го години, тогава не се знаеше за нв и кето нищо.
Години не може да се оправи. Нввмх и помага сега, ама и нещо друго и се случило на панкреаса.
Акъл требе, акъл. И четене.
Друга също за няколко дни реши подобна глупост да направи, но явно вече е имала драма с хормони  и се появи зверски апетит, неконтролируем.
Та не мерси на такова отслабване, ако ще доведе до освинване и болести.

# 686
  • София
Да, абсолютно, ще се разболее, това казвам и аз. Качеството на това, което ядем, е ключово за здравето.

# 687
Аз не видях някой по-горе да е отрекъл, че ще си навлече други проблеми от консумацията на вафли. Просто казаха, че при консумация само на вафли, но в калориен дефицит, то човек ще отслабне.
Пример
Абе на 900кал на ден се сваля, пък ако ще вафли да са. Ще се разболее човек от непрекъснато високата захар, но като килограми, ще си сваля.
Втори пример
И само на вафли ще сваляш, да. Стига да си в дефицит.
И още няколко дами написаха същото...
Просто се иска четене с разбиране.

# 688
Май някой други не четат.
Има хора им дреме за здравето им.
Има хора освен слаби искат и да са здрави.
Ядене на вафли ще ти свали някакви си кила и после пак ще се освиниш. Да не говорим за останалите драми.
Това не е отслабване.
С вафли не се отслабва.
Иска се четене с разбиране.

Както и с плодове не се отслабва, защото съм практикувала в тийнски години плодов глад дни наред.
Малко се отслабва, уж калориен дефицит, няколко плодчета.
Резултата е години болести и затлъстяване.
Четене с разбиране, пак да повторя.

# 689
Надявам се правиш разлика между  по-малко и прекалено малко?

Аз цял живот ям прекалено малко според много хора, но за мен си е съвсем в норма. Не говоря изобщо за гладуване. Не мога да изям цяла пица или цял сладолед boss, просто не мога. Повечето хора не осъзнават какво количество храна поемат. Аз нищо не ям, но съм пълен....няма такъв филм.

Общи условия

Активация на акаунт