Живот на кантар - тема 5

• 37 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Когато навън животът ти е театър, какъв се очаква да бъде вътре Simple Smile

А извън личните квалификации забелязах, че само един от участниците изпитва удоволствие и му харесва да тренира...
... на всички други е тормоз.
Ето защо нищо няма да им се получи след време...

# 436
  • Наблизо

А извън личните квалификации забелязах, че само един от участниците изпитва удоволствие и му харесва да тренира...
А пък защото всички слаби умират да тренират и обожават да се потят във фитнеса.
Движението може да има много форми.Ани например иска да катери планините.Може да е плуване,разходки,с куче,копаене на домати.

# 437
Здравейте! Знаете ли коя е хижата/хотелът, където живеят участниците?

# 438
Всяка физическа активност, направена правилно и както трябва като част от здравословния живот, който се предполага че водиш, предизвиква отделяне на ендорфин Simple Smile серотонин, допамин и още един имаше Simple Smile ама го забравих Simple Smile

Ето за това си умираме и лично аз ако си пропусна графика за разтоварване и малко разтягане... се чувствам не-ща-стеееен Simple Smile

хе хе хе... майтапа на страна, но истината е такава... спорта те прави щастлив, енергичен и те пристрастява...
... ако ти тежи и то след 2-3 месеца с инструктор... проблема ти е много голям Simple Smile

# 439
  • Плевен

А пък защото всички слаби умират да тренират и обожават да се потят във фитнеса.
Движението може да има много форми.Ани например иска да катери планините.Може да е плуване,разходки,с куче,копаене на домати.
С последното не мога да се съглася.Слаба съм и от дете обожавам да се движа,да тичам и да съм навън.Ако можех и нямах къщна работа,по цял ден бих могла да съм навън.И не ми омръзва,И тренирам ежедневно,не защото трябва,а защото обичам и обожавам да тренирам.Ако щете ми вярвайте.Обожавам усещането за свобода и приятната умора,след 8 км бягане в парка...Такава лекота и свобода усещам след бягане.Всяка вечер си отварям приложението на телефона измерващо изминатите километри и крачките-не по-малко от 15 км изминати всеки ден.Просто обичам да съм навън и да се движа .

# 440
  • Наблизо
И това с какво противоречи на казаното от мен?Тренираш ли двуразово като участниците?Ходиш ли всеки ден на фитнес?

Движението може да има много форми и фитнес с инструктор съвсем не се харесва на всички.

И не,далеч не всички слаби са супер спортни хора.И обратното.Не всички дебели не се мърдат от дивана.

# 441
Защо да е само един, който се кефи на тренировките? На Мартин му светват очите като се затича, вчера се изкефи на макс на баскетбола, казва, че обожава да играе футбол и няма търпение да се върне в залата по борба. Виолета и Ани също си правят тренировките с удоволствие, може да се види и в профила на Ванко. Меги казва, че е преоткрила колелото и отделно със Сонай навън са тренирали с онлайн тренировките на Ванко. Добро начало е за всички. После ще си видят кое ги кефи и какво могат да поместят в ежедневието си.

# 442
Е, това че си слаб какво предиство ти дава?
Има толкова слаби и с диабет, с лошо телосложение, с мазнини и нездравословен живот, смачкани едни такива...
А има и по пълни, но добре разпределени, стегнати и здрави Simple Smile
Това килограмите...

П.П.
Мартин е бивш спортист Simple Smile Веднъж спортист - цял живот спортист Wink

# 443

Не знам за всички слаби, мога да говоря само за себе си. Да си слаб и да искаш да си във форма, а трудно да качваш килограми, също не е лесно. Аз съм от тях и доста труд хвърлям в залата. Но вече се справям доста добре и резултатът е налице. За много добра форма разходка с куче (който има), копаене на домати (който има) и любителско плуване (който може) не са съвсем достатъчни, макар, че наистина са движение и е по-добре от нищо. За тези хора всяко движение е важно извън залата, да.
Обаче, опъни пеша едни 10 км. на ден, тичай поне 5-10 км., карай колело няколко часа и то всеки ден и ефект ще има и ще е видим дори след месец. Иначе е малко отбиване на номера, ако има поставен цел. Така го разбирам аз.

# 444
  • Наблизо

.
Обаче, опъни пеша едни 10 км. на ден, тичай поне 5-10 км., карай колело няколко часа и то всеки ден и ефект ще има и ще е видим дори след месец. Иначе е малко отбиване на номера, ако има поставен цел. Така го разбирам аз.
Говорим за обезни хора.Те и затова са се записали в предаването.Целта е да свалят килограмите и да го запазят колкото могат.
Вече всеки си знае дали иска да прави мускули,плочки и тн,но като била слаба-дебела-слаба и сега пак дебела след раждане,мога да кажа ,че не искам изобщо тяло като от списание и не го търся.Искам да съм здрава,доколкото може,да съм в нормата за килограми и да правя неща,които са ми приятни.Имам малко дете и излизаме в природата,колкото се може повече.Като цяло гледам движението да ми е приятно -колело,разходки,плуване.Само че хора с работа и деца не ги виждам да карат колело всеки ден по няколко часа,да ходят по 10+ километра и т.н.И е абсолютно нереалистично да се иска.Активност през деня,леки упражнения и активен уикенд са напълно достатъчни,ако и храненето е балансирано.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 17:07 от BeautifulM

# 445
Кралско село, с. Стефаново, Радомирско.

# 446
Формулата се нарича "Здравословни навици" и за всеки е различна Simple Smile

Едни искат да могат да си връзват обувките без пъшкане, други да могат да тичат с внуците си...

Всеки си има различни цели и стандарти на живот Simple Smile Както и възприятия за "нормалност".

Е те това последното мога да кажа, че все повече се изражда...
До нива, в които дори роднини те обвиняват за това как живееш, при положение че изобщо не им пречиш Simple Smile

# 447
Кралско село, с. Стефаново, Радомирско.

Много благодаря!

# 448
Navy , точно, те някои ще намалят тренировките определено.
Иначе ако нещо те прави нещастен, не бива да се прави.
Но тогава ще си седят дебели.
И ако не тренират, трябва да си преценяват добре какво да ядат.
Ама няма смисъл да сваляш толкова кила и да не спортуваш. На нищо ще приличаш. Обезформен отвсякъде.

Копане на домати не е спорт. А за някой е път към болницата.
Нито пък разходка с куче.

Мускулите са важни. Силовите тренировки са важни и то много.
Мускула гори калории дори  като седиш на стола. Сланината това не го прави.
Мускула смъква кръвна захар без участие на инсулин.

А това че Ани нямала ир ми е смешно. Като свали още да ги приказват тия работи.
Сега дали си спазва точно режима не знам.
Дали не  е лапнала нещо допълнително режимно и да е покачила калориите малко.
Или просто около мц така е станало.
Но дано не се демотивира.

# 449
... и да продължа в този дух Simple Smile

Ако обърнете внимание в каква среда живеят и работят повечето участници, ще разберете до колко успешно ще могат да продължат и да запазят дори на 50% здравословното темпо.

То е невъзможно да се изолираш и физически, и ментално, ако тези около теб готвят неправилно, поръчват фаст фууд, пият алкохол, нямат нормален режим, късно си лягат, създават напрежение и не знаят как да ти помогнат, най малкото няма как да не ти пречат Simple Smile най-малкото хладилника е общ Simple Smile

Тошето според мен за прогресира в правилна посока, може би тази дама, която и преди е правила такова отслабване... но другите са с много слаба воля и нямат изградени навици и ще бъде "всяко чудо за три дена"

Ама аз тука само негатив пророкувам Simple Smile Simple Smile Simple Smile дано да греша за повечето... но например Ани, като виждам колко лесно манипулируема е и емоционално нестабилна... на нея и трябва нова работа като част от това предаване, за да се държи изкъсо Wink

Общи условия

Активация на акаунт