Прекратяване на връзка

• 2 619
  • 76
  •   1
Отговори
# 75
Първите 3 г. от отглеждането на детето са най-трудни и това рефлектира в/у отношенията.
И в семейството, като при войните, има причина и повод. Ако сте изпуснали момента и сте изстинали един към друг, може да се стигне до раздяла и заради една вилица, но не тя стои в основата на разрива.
Ако не сте го изпуснали и няма трети човек, има надежда.

Говорете (в удобен момент, в който и двамата сте готови). Дотогава всеки да си помисли за собствените приоритети и характер. Има неща, за които човек може да махне с ръка, други, за които да осъзнае, че са поправими и трети, с които компромис не се прави. И това не е защото тя или ти сте лоши и виновни, просто сте различни. И с времето това се показва. Ако видите, че сте наистина прекалено далеч във вижданията си, няма смисъл да се мъчите...

Скрит текст:
Ще дам пример с нас. Аз съм мудна, човек на детайла, правя всичко бавно, докато не стане перфектно. Мъжът ми е деен, енергичен, гледа да се свърши работата, без да изпипва нещата. Оцеляхме заедно, защото имаше любов и защото сме реалисти. Ако ставаше дума за някой, когото не обичам толкова силно, въобще нямаше да правя усилия... Но след почти 30 г. смятам, че си повлияхме доста добре един на друг. Аз вече се справям доста по-бързо, с почти същия резултат и оценявам времето, което не съм загубила в ненужно старание. Той пък видя, че да позабавиш темпото не е фатално, особено предвид крайния, по-добър, резултат.
Но има неща, с които не бих направила комромис, например работа, която не позволява аз или той да отделяме време един за друг и да си изпълняваме отговорностите към дома и детето. Нещо временно, докато се намери подходяща работа, да. Но за постоянно - никога.

# 76
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт