Има друг на хоризонта

• 18 570
  • 663
  •   1
Отговори
# 30
Никога не е "изведнъж", винаги има опити за разговори, търпят се простотии, и финално, нещо дребно слага точката. Мъжете много често имат избирателна чуваемост, правят се на ударени, скатават и после, изведнъж било. Ами не е. Просто заради децата, и финансовата несигурност с малки такива, обикновено се опитваме да закрепим ситуацията, изчакваме някакъв период, ама като не става, адиос. Мъжът на моя колежка с години се държа като г@з, накрая тя не издържа и го натири, но той е убеден, че тя има друг и заради това. А тя просто не можа повече да го понесе.

# 31
Имам пример с две приятелки и двете са с малки деца. Винаги проблематични отношения и мисля, че се решиха да имат деца с въпросните дълги връзки, защото просто прецениха, че им е време за това, а не защото са срещнали правилния човек. Вече с деца даста често споделят, че искат да прекъснат тези отношения, защото не искат децата им да растат в токсична среда с лош пример като баща. Никоя от тях нито има някой на хоризонта, нито го е затърсила. Фокусът им изцяло са децата и кариерата в момента.

# 32
  • София
Е същата история е и при мен лично. БМ беше твърдо убеден, че има друг. Той ми късаше нервите със скандали и ревност Х години, "другият" му бил виновен.
Даже преди около два месеца, една вечер/сигурно се е напил/ избухна онлайн, за да ми държи сметка защо не съм била се събрала с другия. Пере го тока яко!!

# 33
Е същата история е и при мен лично. БМ беше твърдо убеден, че има друг. Той ми късаше нервите със скандали и ревност Х години, "другият" му бил виновен.
Даже преди около два месеца, една вечер/сигурно се е напил/ избухна онлайн, за да ми държи сметка защо не съм била се събрала с другия. Пере го тока яко!!

Събери се пък и ти. Как може така да го разочароваш.

# 34
Повечето мъже много се променят след брака и децата. И то не в положителен смисъл. Успокояват се,направили са деца,жените им са вързани, бягат между децата,работата и дома и така се влиза в един коловоз. Мъжете са просто устроени, не им трябва кой знае колко да спрат да се стараят и да пуснат шкембетата Simple Smile
На моя мъж няколко пъти съм му казвала,че аз съм същия човек от преди детето,да,то ми е приоритет, но това не означава, че се превръщам в бавачка и домашна прислужница. А и достатъчно не ме слуша главата,като нищо ще си намери куфарите пред вратата. Нямам такива проблеми с него,но да си знае. А и повечето двойки около нас,мъжете стана супер зле след децата.

# 35
Като е за примери - в моя кръг пък няма пример, жена да е напуснала семейството си и да е останала сама поне за седмица. Всички разводи и раздели са били защото е намерила, според нея, по-добър. За съжаление после пък (2-3 месеца до около година максимум) споделят, че той този, новия не бил баш такъв, какъвто очаквали..... Но поне в началото има въодушевление, нови емоции и т.н.

# 36
Ама, толкова ли ви е важно да доказвате, че нямате сестра и тя не е *урва?

И да има и да няма някой, щом съм рекла баста, нямам потребност да си доказвам причините.
Тя темата всъщност не е за такива като тебе (и мене, и другите, които споделят това виждане).
Интересно ми е какво печелят другите, когато къде завоалирано, къде директно бързат да нарекат жената *урва, преди да са стигнали даже края на изречението. И особено като е срещу непозната жена. И особено от мъже, дето и до днес не са сигурни секс ли им се прави, или им се яде мусака.

# 37
  • Out of the Mix
Повечето мъже много се променят след брака и децата. И то не в положителен смисъл. Успокояват се,направили са деца,жените им са вързани, бягат между децата,работата и дома и така се влиза в един коловоз. Мъжете са просто устроени, не им трябва кой знае колко да спрат да се стараят и да пуснат шкембетата Simple Smile
На моя мъж няколко пъти съм му казвала,че аз съм същия човек от преди детето,да,то ми е приоритет, но това не означава, че се превръщам в бавачка и домашна прислужница. А и достатъчно не ме слуша главата,като нищо ще си намери куфарите пред вратата. Нямам такива проблеми с него,но да си знае. А и повечето двойки около нас,мъжете стана супер зле след децата.
Навярно е така.
Според мен е до човек.
Мен с шкембе, жив и здрав да съм, няма да ме види никоя, никога не съм и бил, за мен е важно, аз се чувствам добре така, няма отпускане, предпочитам си пресичката фитната. Винаги бих намирал начини за качествена храна и упражнения, спорт. Като свикнеш на такъв режим, после не се чувстваш добре, и си го търсиш.

Браво на теб иначе, но защо да си намира куфарите, ако "не слуша", разплуе се и т.н., промени поведение, в твое жилище ли живеете? Щото нещата може да са фифти-фифти. Ами, ако имотът е на мъжа на 100%? Stuck Out Tongue Winking Eye Ако се живее в голяма къща, и т.н., ще "търпи" ли жената? Thinking

# 38
  • София
Карина да си знае - ако мъжът ѝ не слуша, Revoker е насреща, без шкембе и с прекрасен ген, за който целият форум знае.
Ще има ли една тема, в която не ги четем тия неща.

# 39
Не съм съгласен, някой който очевидно е ставал години, праснали са си едно две деца и изведнъж рязко да стане най-черният, най-калпавият и не-ставащ, тогава причината в много голям процент от случаите е друг. При мъжете го има същото, но такива истории съм срещал по-често от страна на жени.

Откъде е очевидно, че е ставал с години? Че не си е взела някоя багажа и няколкомесечното бебе при първия проблем? При повечето жени, хеле пък с малки деца, нещата трябва да се натрупат, дават се шансове, има някакъв оптимизъм за промяна към по-добро, и това може да отнеме няколко години, докато се увери, че положението е неспасяемо.
Освен това при дългогодишна връзка имаме и дълги години, в които хората са расли, развивали са се, променяли са се и 20 години по-късно като се обърнеш назад, установяваш, че тоя човек не е оня човек Grinning Ти също си се променил и воала, несъвместимост.

Аз пък смятам, че когато един човек си тръгне от дългогодишна връзка никога не е друг/ата виновен, дори и да се появи на хоризонта. Никой нормален човек, със стабилни ценности, който държи на семейството, няма да си тръгне просто е така, щото нещо му се е доиграло. Тръгват си поради тоталната невъзможност вече да живееш с тоя човек. Иначе семейството, децата, общите спомени, общия живот и всичко, което сте преживели заедно, те дърпат толкова силно, че няма шанс друг/а да да скъса тая връзка, ако партньорът ти не се е постарал достатъчно.
Иначе естествено, че ще кажеш друг/а се появи. Това снема всякаква отговорност от теб и необходимостта да седнеш и да си помислиш, че вие двамата сте довели връзката ви до този край. Доста по-лесно е и щадящо психиката ти. Другият е говедо, оплезил език по нов обект и си бил камшика. А ти си невинна като момина сълза.

# 40
В едно семейство плочките може да са по-вредни от шкембето. Времето не е неограничен ресурс, за парите да не говорим. Има достатъчно много мъже, които докато си ергенуват и нямат разходи на време и пари за семейство, успяват да отделят много часове в грижа за себе си, стигат им парите за скъпа карта за фитнес, други скъпи спортове и добавки, въпреки че са с невисок доход, все пак гледат само себе си, а често и някой родител ги доотглежда. И идва един момент, семейство, дете, и мъжът трябва да избира в свободното си от работа време дали да го посвети на себе си, или да го прекара с детето и жената, а парите, които ще даде за себе си, трябва да спести от някое семейно перо разходи.

# 41
Навярно е така.
Според мен е до човек.
Мен с шкембе, жив и здрав да съм, няма да ме види никоя, никога не съм и бил, за мен е важно, аз се чувствам добре така, няма отпускане, предпочитам си пресичката фитната. Винаги бих намирал начини за качествена храна и упражнения, спорт. Като свикнеш на такъв режим, после не се чувстваш добре, и си го търсиш.

Браво на теб иначе, но защо да си намира куфарите, ако "не слуша", разплуе се и т.н., промени поведение, в твое жилище ли живеете? Щото нещата може да са фифти-фифти. Ами, ако имотът е на мъжа на 100%? Stuck Out Tongue Winking Eye Ако се живее в голяма къща, и т.н., ще "търпи" ли жената? Thinking

Много буквално ги прие нещата. Малко отгоре ги погледни и осмисли.

# 42
Изглежда страшно много хора, предимно мъже, смятат, че когато една жена оцени някой мъж......

Много точно наблюдение. Това явление – да се поставя под съмнение способността на една жена да вземе самостоятелно и критично решение относно партньора си – е дълбоко вкоренено в културни стереотипи и патриархални нагласи. Идеята, че една жена не може просто така да си тръгне, защото е направила трезва преценка, а задължително има "друг", е не само редукционистка, но и показва липса на уважение към нейния вътрешен свят, интелект и лична автономия.

Това е класически пример за проекция – често човек, който не би напуснал връзка без алтернатива, не може да си представи, че друг би го направил. В този смисъл, жената не е субект с воля, а просто пионка в някаква схема на "търговия с мъже", където един се сменя с друг по икономическа или емоционална логика.

А всъщност, да осъзнаеш, че човекът до теб е "загубеняк" (в какъвто и смисъл да влагаме това) и да избереш да се оттеглиш без план Б, е акт на самоуважение и лична сила. Проблемът е, че подобно действие разклаща комфортната илюзия на онези, които искат да вярват, че контролират ситуацията – и тогава се включват защитните механизми: ирония, омаловажаване, приписване на фалшиви мотиви.

В крайна сметка, идеята, че една жена може да си тръгне просто защото така е преценила, е много по-радикална и плашеща, отколкото изглежда на пръв поглед. Защото предполага, че тя има избор. А това – за някои – е трудно за преглъщане.

# 43
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Изглежда страшно много хора, предимно мъже, смятат, че когато една жена оцени някой мъж като кофти материал, то има друг на хоризонта. Особено ако кофти материалът се явява вид партньор.
Защо е така ужасно неприемлива мисълта, че този човек в действителност за чеп не става? Някаква проекция на говорещия ли е? Нещо друго?
Защо не може една жена да погледне мъжа до себе си и да си каже - е тоя е егати загубеняка, я да ми се маха от главата?

По-интересен е въпроса как, въпреки безпогрешната женска интуиция и феноменалната женска прозорливост, този индивид е станал неин партньор ? Wink

# 44
Интересен въпрос! Може би женската интуиция не се състои само в избора на партньор по 'очевидните' критерии, като идеалните качества, които някои хора очакват да виждат в него, а по-скоро в нещо по-дълбоко – като например способността да оцениш потенциала на другия човек. Но наистина, ако женската интуиция беше толкова 'безпогрешна', може би нямаше да имаме нужда от толкова много съвети от наблюдатели, които очевидно са открили всичко по темата. 😉

Общи условия

Активация на акаунт