Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 26 411
  • 610
  •   1
Отговори
# 120
Да, извинете имам грешка в изчислението на дните. И при мен е била на 12 ден.

# 121
Здравейте, понеже не намирам скорошни мнения исках да отворя въпроса за ембриотрансфера. На мен ми предстои след няколко дни и навсякъде чета, че е безболезнено и няма нищо притеснително, но ще се радвам да чуя мнение от първа ръка, който го е преживял. Има ли нещо, за което да се подготвим или да го имаме предвид след това.
Другият въпрос ми е, докторът ми каза, че за първи трансфер може само един ембрион да се трансферира и това било по закон, не можем да решим ние. При вас така ли е било?
Здравей и на мен ми предстои трансфер след две седмици, сега съм във подготовка на лигавицата на матката. И моята акушерка ми каза че първият път се връща по един ембрион ,чак на третия път ако се наложи се връщат по два малко е тъпо и аз исках първият път да върнат по 2

# 122
Не е тъпо предвид какви рискове крие двуплодната бременност. По-голям шанс 2 ембриона да се превърнат в 2 деца е ако ги трансферирате отделно.

Иначе не е болезнен въобще трансферът, не се притеснявайте. Ако сте правили инсеминация, усещането е съвсем същото.

# 123
Прочетох, че някои от вас са на естрофем и бързам да попитам - само аз ли пълнея от естрофема ? ( направо се надувам като балон )

Бях на менопур декември и се подух с 10 кг, все още си ги поддържам... На мен се натрупаха главно в корема. Ако намерите рецепта как да се свалят, моля пишете.

Бихте ли споделили в деня на трансфера прави ли се тест за прогестерон, бях чела във форума, че се прави, не разбрах защо. Какви са референтните стойности?

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:51 от dragon.fly

# 124
Прочетох, че някои от вас са на естрофем и бързам да попитам - само аз ли пълнея от естрофема ? ( направо се надувам като балон )

Бихте ли споделили в деня на трансфера прави ли се тест за прогестерон, бях чела във форума, че се прави, не разбрах защо. Какви са референтните стойности?
На мен не ми пуснаха никакви изследвания. До колкото знам е хубаво да е около 10-15 ng/ml.
Outtaspacewoman
Моят трансфер беше вчера. Честно казано, беше доста болезнено това притискане на мехура с ехографа и това човъркане отдолу. При мен обаче има много сраствания, мехура и матката са залепени за предната коремна стена и предполагам, че заради това беше толкова гадно.
Самото поставяне на катетъра не се усеща изобщо и като цяло много бързо приключва всичко. Мехура трябва да има течност, но да не е пълен максимално. Абе много неприятно беше всичко, дано си е заслужавало 🙏

# 125
Здравейте, прогестерон над 42.5 нг.мл не е ли много високо за свеж трансфер?

В деня на последния  ни замразен  трансфер прогестеронът ми беше над 40 и нямаше дори имплантация, но това беше ембрион, който не беше с особено качество .

# 126

В деня на последния  ни замразен  трансфер прогестеронът ми беше над 40 и нямаше дори имплантация, но това беше ембрион, който не беше с особено качество .

Свеж трансфер се прави с прогестерон до 1.5 нг. Да не говорите за замразен трансфер?

# 127

Свеж трансфер се прави с прогестерон до 1.5 нг. Да не говорите за замразен трансфер?
В деня на тригера беше 1.51 а в деня натрансфера 42.5 . Казаха ми че даже е малко ниско …

# 128
Зависи от мерната единица, забравих да уточня.
Мерните единици за прогестерон в кръвта обикновено са:
ng/mL – нанограми на милилитър и
 nmol/L – наномоли на литър

Преобразуване между мерни единици:
   •   1 ng/mL = 3.18 nmol/L
   •   1 nmol/L = 0.314 ng/mL

# 129

1,5 НГ/мл е изискване за пункция, не за трансфер. При трансфер трябва да е 10-15 нг/мл

# 130
Имам въпрос, момичета - какво правите с медикаментите, които остават - от писалка Gonal F 900 ми останаха 300 единици, защото смениха схемата с Мериоферт. Съхранява се в хладилник, има още 24 дни до изтичане на срока след отваряне.

# 131
Аз ги връщам на лекаря/сестрата и те ги унищожават.
Имам въпрос, момичета - какво правите с медикаментите, които остават - от писалка Gonal F 900 ми останаха 300 единици, защото смениха схемата с Мериоферт. Съхранява се в хладилник, има още 24 дни до изтичане на срока след отваряне.

# 132
Здравей, и на мен ми останаха 100 единици от гонала Акушерка ми каза да й ги върна 🙂

# 133
Здравей, и на мен ми останаха 100 единици от гонала Акушерка ми каза да й ги върна 🙂
Не си ги искат в моя случай и сега се чудя.

# 134
Oбяви ги в някоя група, някои хора са на по-ниски единици и ще им свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт