Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 385
  • 610
  •   1
Отговори
# 180
На 2ри, 3ти ден се пускат хормони и ако всичко е наред се назначава стимулация. Ако имате задържан фоликул или нещо не е ок с хормоните, могат да отложат, да.

# 181
Аз съм при доктор Савова и ако нещо Ви интересува, може да ме питате.

При моята стимулация имах прегледи на 3-6-9-11 ден и на 13-ти ден ми беше пункцията.

На мен ми каза че на 2ри или 3ти ден като отида ще стане ясно дали ще продължим. Какво ще рече това? Има ли някакъв шанс да си изгубя цялата отпуска и да дам сумати пари за апартамент само и само да се отложи?

За съжаление при всеки един етап от инвитрото има шанс да се отложи при неблагоприятни условия.

Конкретно за започване на стимулация ли сте говорили? Защото тя понякога изписва в предходния цикъл един курс с Регулон, за да се “нулират” фоликулите с цел в следващия Ц, когато е стимулацията, всичк Ф да са със сравнително еднакъв размер.

Иначе, ако е конкретно за започване на стимулация, вика на 2/3 ден, за да провери дали има задържан фоликул. Ако има - в такъв случай няма как да се започне стимулация.

Ако всичко е наред, ще ви изписва лекарства и схеми за 3 дни и ще ви проследява на всеки 3 дни с УЗ и кръвни изследвания.

# 182
Мен Савова винаги ме вика след 20тия ден на предходния цикъл, за да провери имам ли задържани фоликули.

# 183
Да, и мен ме е викала и на 20-тия ден на предходния цикъл. Но моите предположения, че това е имала предвид, когато е казала на провери дали всичко е наред за започване.

# 184
Здравейте, след посредната стимулация, аз също имах фиброаденоми и то и в двете гърди.
Изписаха ми един крем с прогестерон. Гърдите ми бяха много възпалени, болезнени и с температура на кожата над 37,5°C. Може би бях така около месец след стимулацията, после всичко отшумя. Но това е моят опит и само го споделям. Фиброаденомите са хормонално зависими (най-вече от естрогена) и тяхната големина и болезненост се променят при промяна на нивата на хормона.
Потърсете второ мнение на мамолог, обяснете подробно, че Ви предстои стимулация за инвитро.
Не се притеснявайте, ще се наредят нещата! Аз също бях много уплашена, болката беше ужасна, до степен дори да не мога да спя.
Стискам палци и желая успех! ❤
Здравейте!
Имам сериозен проблем и се чудя какво да правя. Откриха ми фиброаденом на гърдата около 3см. Мамологът казва, че задължително трябва да се оперира. Репродуктивния специалист (след като видя снимки и амбулаторен лист) казва, че не е задължително, защото стимулацията ще бъде щадяща по къс протокол.
Може ли съвет какво да правя - да се оперирам ли или не? Някоя от вас имала ли е такъв проблем и как сте процедирали? Притеснява ме и това, че ще изпусна един месец стимулация, ако се оперирам...
Благодаря за отговорите!

Здравейте, дали може да кажете какъв е този крем, който са ви предписали и за кое помага? Аз имам фиброаденом 1см от преди да започна процедурите и мамолога ми каза, че след като ще правя инвитро трябва да се махне задължително, ако пък забременея трябва да ходя да ми го следи. Репродуктивният специалист каза, че по време и на естествена бременност нивата на хормоните ще ми се покачат още повече от колкото по време на стимулацията.. Аз реших, че ще изчакам с приключването на всичко и ако е пораснал евентуално тогава да го махна, но ако има някакъв крем, с който да се мажа и евентуално да помогне - бих.

# 185
Здравей, Outtaspacewoman,
Честно казано, не бих искала да споделям крема не заради друго, а за да не Ви навреди. Кремът е с естествени хормони (предимно прогестерон), извлечени от растения, който успокоява тъканта на фиброаденомите. Продава се с рецепта, така че не е безобиден. Доколкото ми обясни мамологът и доколкото аз прочетох по-късно, фиброаденомите са удебелявания на тъканта. Понякога доста болезнени в зависимост от разположението им. Съветвам ви да посетите мамолог и да попитате какво може да изпише, ако засега за Вас операцията не е вариант.
Здравейте, след посредната стимулация, аз също имах фиброаденоми и то и в двете гърди.
Изписаха ми един крем с прогестерон. Гърдите ми бяха много възпалени, болезнени и с температура на кожата над 37,5°C. Може би бях така около месец след стимулацията, после всичко отшумя. Но това е моят опит и само го споделям. Фиброаденомите са хормонално зависими (най-вече от естрогена) и тяхната големина и болезненост се променят при промяна на нивата на хормона.
Потърсете второ мнение на мамолог, обяснете подробно, че Ви предстои стимулация за инвитро.
Не се притеснявайте, ще се наредят нещата! Аз също бях много уплашена, болката беше ужасна, до степен дори да не мога да спя.
Стискам палци и желая успех! ❤
Здравейте!
Имам сериозен проблем и се чудя какво да правя. Откриха ми фиброаденом на гърдата около 3см. Мамологът казва, че задължително трябва да се оперира. Репродуктивния специалист (след като видя снимки и амбулаторен лист) казва, че не е задължително, защото стимулацията ще бъде щадяща по къс протокол.
Може ли съвет какво да правя - да се оперирам ли или не? Някоя от вас имала ли е такъв проблем и как сте процедирали? Притеснява ме и това, че ще изпусна един месец стимулация, ако се оперирам...
Благодаря за отговорите!

Здравейте, дали може да кажете какъв е този крем, който са ви предписали и за кое помага? Аз имам фиброаденом 1см от преди да започна процедурите и мамолога ми каза, че след като ще правя инвитро трябва да се махне задължително, ако пък забременея трябва да ходя да ми го следи. Репродуктивният специалист каза, че по време и на естествена бременност нивата на хормоните ще ми се покачат още повече от колкото по време на стимулацията.. Аз реших, че ще изчакам с приключването на всичко и ако е пораснал евентуално тогава да го махна, но ако има някакъв крем, с който да се мажа и евентуално да помогне - бих.

# 186
Имам въпрос към момичетата минали хистероскопия.
Моята беше преди 12 дена, премахнаха полипи, но все още имам кафеникаво зацапване с подобни на ПМС болки. Знам, че е уж нормално, но се чудя при вас така ли беше? Трябва да ида на преглед на 2-ри ден от МЦ за подготовка за ЗЕТ и се притеснявам как ще различа зацапването от процедурата с това на започването на МЦ. Винаги се обаждам за час при първото леко зацапване, понеже пътувам от друг град за преглед.

# 187
Имам въпрос към момичетата минали хистероскопия.
Моята беше преди 12 дена, премахнаха полипи, но все още имам кафеникаво зацапване с подобни на ПМС болки. Знам, че е уж нормално, но се чудя при вас така ли беше? Трябва да ида на преглед на 2-ри ден от МЦ за подготовка за ЗЕТ и се притеснявам как ще различа зацапването от процедурата с това на започването на МЦ. Винаги се обаждам за час при първото леко зацапване, понеже пътувам от друг град за преглед.
Аз имах зацапване 2-3 дни. Но друга ми е мисълта. По принцип трябва да имате право на 2 безплатни прегледа след хистероскопията. На мен лекаря ми каза, да си запиша час за около 10 дни след процедурата, за да ме прегледа и дали всичко е наред. Така че най-добре се обадете и се възползвайте от това си право и не чакайте месечния цикъл.

# 188
Странно, в нито един етап не са ми предлагали преглед. Може би не е практика във всички клиники. Казаха ми, че е нормално да има кървене до цикъла. Док. ми изписа антибиотик и каза, че ме чака на 2-ри ден. Тези дни очаквам така или иначе да ми дойде. Може би ще пусна един прогестерон ако кървенето се увеличи.

# 189
Започна се и моята първа стимулация. Всичко си бях улучила като дати. От утре почвам с боцкането (ако някоя дама ходи при Щерев ще съм благодарна ако можете да ми кажете къде по точно трябва да отида да ми ги бият).

Ся пък следващия проблем с партньора че е полицай и почна да се изнервя че никой не му казва кога трябва да дойде той конкретно. Не стига че сме с мъжки фактор ами и претенции има кога да бил идвал.

Иначе ще ме стимулират с Мериоферт, ако някой има някакво мнение за него ще съм ви благодарна.

# 190
ВиРи Не са ми махали полипи, но имах корекция на истмоцеле февруари месец. Може би 5-6 дена имах кървене, като първоначално беше ярка, червена кръв и после премина в кафеникава до изчезването. Един ден чист и на следващия жестока болка в матката, ниско долу и хоп ново кървене - ярка червена кръв. Изплаших се, че се е разкъсало мястото, където правиха корекцията и звъннах в болницата. Там дежурната лекарка се опита да ме убеди, че това е цикъл. Не беше, до няколко часа стана пак кафеникаво и аз се успокоих, че не е прясна кръв. Продължи си почти до датата за цикъл, спря за два дена и вече си започна нормалния цикъл. Следващите месеци, всичко си влезе в нормалния ритъм.

# 191
Благодаря, Буболина, аз успях да разпозная промяната, защото кръвта стана червена и болката се промени на типично менструалната ми болка. Единствено ме притеснява, че не знам с абсолютна точност кога е настъпил цикъла, имам съмнение за един ден -/+ (или неделя или понеделник ми е първи ден) и сега следим овулация.

# 192
Започна се и моята първа стимулация. Всичко си бях улучила като дати. От утре почвам с боцкането (ако някоя дама ходи при Щерев ще съм благодарна ако можете да ми кажете къде по точно трябва да отида да ми ги бият).

Ся пък следващия проблем с партньора че е полицай и почна да се изнервя че никой не му казва кога трябва да дойде той конкретно. Не стига че сме с мъжки фактор ами и претенции има кога да бил идвал.

Иначе ще ме стимулират с Мериоферт, ако някой има някакво мнение за него ще съм ви благодарна.
Аз бях с Мериоферт и Пурегон. Нямах оплаквания от тях. Слагах си сама инжекциите сутрин до 8:00. Честно казано аз си ги слагах много бавно и по-безболезнено отколкото в болницата ми ги слагаха.
Нямах никакви синини и реакции.. После този Фраксипарин ми разказа играта . .

# 193
Аз бях с Мериоферт и Пурегон. Нямах оплаквания от тях. Слагах си сама инжекциите сутрин до 8:00. Честно казано аз си ги слагах много бавно и по-безболезнено отколкото в болницата ми ги слагаха.
Нямах никакви синини и реакции.. После този Фраксипарин ми разказа играта . .

Мен ме сложи на 150 Мериоферт за първите три дни, после на 225 Мериоферт и Цетротиде 0.25 за ден. Не знам, нищо никое не ми говори, ще си ходя обаче при клиниката да ми ги бият че изпитвам някакъв ужас само да си помисля аз да си ги слагам (въпреки че първоначално си виках че изкам аз, все пак си ми е моето тяло ама бързо ми се развали тая мисъл). Знам че не трябва да гледам другите, ама качели малко ми изписва. Очаквах повече препарати. На прегледа каза че вижда по 10 фоликула от ляво и от дясно което също ми звучи адски много. Абе.. квот такова. Пуснала съм се вече.

# 194
Здравейте, момичета, знам, че въпроса ми може би е глупав.. в 7 г.с съм, всичко върви наред към момента, но постоянно чета, че при някои жени плода спира развитие точно в тези ранни седмици и ме е обзела някаква параноя.. та има ли някакво кръвно изследване, което може да се направи и да се види, че всичко все още е наред, имам час за преглед чак за 02.06, но не мога да издържа до тогава.. благодаря ❤️

Общи условия

Активация на акаунт