Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 148
  • 610
  •   1
Отговори
# 480
Надужда за щастие, преди 4 месеца бях в същата ситуация. Знам колко е тежко!
На първата стимулация имах 8 фоликула, в тях само 2 яйцеклетки, едната незряла, а другата не се оплоди! Не се отчайвай! Това е първи опит, опознавателен. Да, има късметлийки, които забременяват и раждат от първи опит, но ние просто не сме от тях. Тежко, но това е.
Наскоро мина втората ми стимулация - 4 фоликула, 4 яйцеклетки, 2 зрели, едно ембрионче, кратка имплантация, няма бебче. Знам, че това не е прекрасен пример за цветя и рози, но за мен си е огромен напредък. Така че, не се отчайвай! Поплачи си мъничко, изживей си го, но не оставай в мъката, продължавай напред! Аз също като теб не знаех как ще продължа. Изобщо не бях помисляла сценарий, в който няма да има ембрионче. Напротив, бях вътрешно убедена, че ще има и за свеж трансфер, и за замразяване... Е, нямаше.
Почини си лятото, съберай слънчеви лъчи и скоро пак, с вяра и надежда в сърцето! ❤
Здравейте, бях писала преди няколко дена, стигнахме до пункция и извадиха две яйцеклетки, но за жалост няма ембрион. съкрушена съм

# 481
  • София
Сега, не знам детайли за вашият конкретен случай, затова стрелям на сляпо:

За него - ДНК фрагментация, оксидативен стрес

За теб - със сигурност сте правили цветна снимка на тръбите, иначе не би трябвало да сте правили инвитро.

- тромбофилия (вродени)
- полово предавани болести (PCR и кръвни, в случай на прекарано заболяване, за което не сте знаели ще трябва и двамата да минете един курс антибиотици)
- фемофлор бих пуснала на твое място да видя дали няма някакви други бактерии, на които не им е там мястото и не излизат на микробиологията (такава със сигурност също сте правили преди инвитрото, както и актуална цитонамазка)
- пролактин, ако не е изследван
- АМХ, инхибин и полови - по принцип е хубаво да следиш, но след стимулация няма смисъл докато организма не си е починал
-щитовидни хормони пълен панел, но не знам дали след стимулация ще са обективни резултатите, вероятно не
- витамин Д, витамин Б12

Можеш да пиеш и добавки за подобряване качеството на яйцеклетките - фолиева киселина, омега 3, витамин Д, убиквинол, мио-инозитол…
Какво е "оксадативен стрес"? И защо миоинозитол? Аз пия обикновен.

# 482
Съжалявам, че така се е получило и при теб. Колко време след първата стимулацията беше втората.
quote author=Leda* сlink=topic=1766790.msg49907801#msg49907801 date=1751207467]
Надужда за щастие, преди 4 месеца бях в същата ситуация. Знам колко е тежко!
На първата стимулация имах 8 фоликула, в тях само 2 яйцеклетки, едната незряла, а другата не се оплоди! Не се отчайвай! Това е първи опит, опознавателен. Да, има късметлийки, които забременяват и раждат от първи опит, но ние просто не сме от тях. Тежко, но това е.
Наскоро мина втората ми стимулация - 4 фоликула, 4 яйцеклетки, 2 зрели, едно ембрионче, кратка имплантация, няма бебче. Знам, че това не е прекрасен пример за цветя и рози, но за мен си е огромен напредък. Така че, не се отчайвай! Поплачи си мъничко, изживей си го, но не оставай в мъката, продължавай напред! Аз също като теб не знаех как ще продължа. Изобщо не бях помисляла сценарий, в който няма да има ембрионче. Напротив, бях вътрешно убедена, че ще има и за свеж трансфер, и за замразяване... Е, нямаше.
Почини си лятото, съберай слънчеви лъчи и скоро пак, с вяра и надежда в сърцето! ❤
Здравейте, бях писала преди няколко дена, стигнахме до пункция и извадиха две яйцеклетки, но за жалост няма ембрион. съкрушена съм
[/quote]

# 483
Момичета , като човек с опит над 16 години в Родилна зала,искам да ви кажа, че съм виждала всякакви чудеса и трагедии.От жени претърпели 16-17 опита инвитро ,без бременност - идващи бременни след края на всички опити,жени забременили в цикъл, жени забременели с една слабо пропусклива тръба , жени забременели от мъже с подвижност под 3% до жени губещи бебетата си докато чакат за планово секцио или такива идващи на термин без сърдечни пулсации, бебета умрели минути преди входа на болницата. Истината е че няма “верен ход” и “правилна и точна стимулация” Всичко се случва в точния момент или не се случва и никой за съжаление не може да избяга от съдбата си! Колкото и клиширано да звучи - просто се оставете на съдбата си и на доктора който сте избрали!Не чететете, не се обременявайте с ненужна информация , ако за една важи правилото Х за друга ще е У !  И това го казвам като една от вас стояща на прага на първата си стимулация и инвитро в живота… и да , не е хубаво да си от другата страна , но изцяло ще се оставя в ръцете на съдбата.

# 484
Надежда за щастие,
След първия опит починах 4 месеца. Лекарите са на различно мнение за нужната почивка, може би да попиташ вашия. Аз така усетих нещата и така действах. През това време приемах доста добавки 🍀

# 485
  • Sofia
Надежда за щастие,
След първия опит починах 4 месеца. Лекарите са на различно мнение за нужната почивка, може би да попиташ вашия. Аз така усетих нещата и така действах. През това време приемах доста добавки 🍀
Може ли да споделиш повече за добавките? Имаше ли резултат от тях?

# 486
Надежда за щастие,
Може ли да споделиш повече за добавките? Имаше ли резултат от тях?
Аз мога да споделя добавките, които с мъжа ми приемаме. Дали има резултати от тях, ще проверим надявам се скоро.
Преди приема им имам изследвания на Б12, вит. Д, и необходимите изследвания за DHEA. Всички добавки са от книгата на Ребека Фет "Всичко започва с яйцето ". Общата им стойност е около 450/500 лв.
Аз съм с НЯР(0,57 АМХ) , мъжа ми с лоша морфология (2,5 %), но пък с добра ДНК фрагментация (9%).

# 487
Здравейте момичета, днес съм 5ден от стимулация по къс протокл с гонал 200 единици, още от сутринта като станах усещам тежест в корема, измарям  се лесно при ходене, това нормално ли е, случвало ли ви се е ? Утре съм на преглед и ще питам лекаря също, но ми е интересно при вас как е Simple Smile

# 488
Възможно е да усещаш тежест, когато фоликулите нарастват, да. Според зависи колко са може да ти стане и доста дискомфортно към края.

# 489
След 300 последни единици Гонал вчера (5-ти ден), днес съм готова да подпиша информирано съгласие и да се метна от някъде. Споко, нормално е, ненапразно се казва стимулация - тоест тялото прави много повече от това, с което му се занимава.

# 490
Момичета записала съм се при д-р Сашо Райков МЦ Афродита и д-р Георги Станулов МБАЛ Доверие. Става въпрос за инвитро поради тубарен фактор. Може ли да споделите мнения?

# 491
Възможно е да усещаш тежест, когато фоликулите нарастват, да. Според зависи колко са може да ти стане и доста дискомфортно към края.

Притеснявам се да не е симптом на хиперстимулация и да стане някое усложнение

# 492
И без хиперстимулация се усеща тежест. Колко на брой и с какви размери фоликули имаш ще ти кажат на прегледите и на пункцията. То ще си проличи ако отиваш към хиперстимулация.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:00 от Firebird26

# 493
  • Sofia

Притеснявам се да не е симптом на хиперстимулация и да стане някое усложнение
Не се притеснявай - тежест и дискомфорт се усеща и при малко фоликули. Имах само 4 и пак не е приятно усещането. Зависи от много неща. Самите хормони и инжекции също допринасят към общият дискомфорт. Колкото по-висок е едтрадиола до колкото знам, толкова по-голяма опасност от хиперстимулация. Моя си беше висок за фоликулите, които имах, а също така и много бързо беше нарастнал само от петък до понеделник (през уикенда) с около над 900 единици за този период.

# 494
Здравейте и от мен и успех на всички.
Август като ми дойде, ще пускам АМХ за подготовка на документи за фонда. Ще следя темата, понеже доста се откъснах и ще ми трябва актуална информация.

Имате ли отзиви за "Геника" за изследване на АМХ?

Общи условия

Активация на акаунт