Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 43 652
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
Diziler, на есенния панаир на мен така едно издателство ми окръгли намалението и реално се оказа с 2% по-малко от обявеното. Вместо целия процент да се приложи, закръглиха цената нагоре до цяло число в лева, малко странно ми се видя, но явно не е прецедент, някой беше преди това сякаш писал някъде, ама не съм се разправяла за петдесетте стотинки разлика, нито съм писала тук тогава, сега реших да споделя, че и на мен се е случвало.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 10:51 от fenyx

# 316
Няма някакво всеобщо правило за намаленията и даже издатели са изразявали недоволство от читателите, че възприемат панаирите като начин да си напазаруват книги с отстъпка, защото идеята на панаирите била нещо съсвем различно.
Така че всеки издател определя с колко и дали въобще ще намали цените.
Като клиент очаквам намаление, най-малкото защото купувам директно, а не през разпространител, но също така ми е ясно, че ако искам книги с по-голямо намаление, по-скоро трябва да изчакам онлайн промоциите, които също не са малко през годината.

# 317
Така че всеки издател определя с колко и дали въобще ще намали цените.
То това е ясно. Ама в случая се чувстваш като на арабския пазар, няма етикети, няма нищо, по външна преценка ти решават каква цена да ти кажат и се чувстваш супер тъпо като плащаш. Чувството е точно такова.
ЕСТЕСТЕСТВЕНО, че те си определят. Ама на едни шатри виждаш с големи цифри процентът намаление, на други... понеже имат различни намаления, са насложили етикети с конкретните цени на всяка книга, например на Вакон, Еднорог....  А трети, като гореспоменатите няма нищо и трябва да питаш изрично. Конкретната продавачка си сметна нещо наум, закръгли ми и ми казва една цена. Те бяха 5 женички в шатрата + Захари Карабашлиев до тях.
Тоест, ако друга жена ме е обслужила, друга цена щеше да каже, с такова чувство оставам като клиент. Естествено, че никой от нас не е за 20-те или 50-те стотинки, говоря принципно. И като така и така плащам с карта, не им пречи да напишат точната цена на ПОС терминала, никой не ги кара да търсят стотинки и да ровят за ресто.
Ето "Индекс" например нямат намаления, всичко си е на коричната цена. И не ги обвинявам за това. Ама това с питането и отговарянето на каквато цена ти хрумне ми е точно като в Египет. Казват ти каквото им хрумне на момента.

# 318
  • Mostly in my mind
Началото на юни месец щяла да е налична вече
Но я няма и преордър...

# 319
  • Варна
Издателство Ибис бяха бързи с доставката. Поръчах на 26 май и на 28 май поръчката дойде. При положение че едната книга излизаше на 27 май.

# 320
Dizlier, разбирам те, по същия начин съм се чувствала и аз (при намаление от 20,80 корична цена на 20 😀)и не ти опонирам, просто се включвам вдискусията.
Някои пък нямат фиксирана отстъпка, а картончета с намалената цена, написана с флумастер, което ми напомня на бакалия.

# 321
Лично за мен се губи смисъла от намаленията на панаира, когато онлайн има по-големи промоции. (Не коментирам емоцията от самия панаир, като събитие)

Моята логика е, че Панаира е събитие, на което може да се привлекат нови читатели, случайни минувачи, а тези, които си знаем всички промоции онлайн и пазаруваме редовни - то е ясно, че ще продължим да го правим.

# 322
  • Варна

Всеки ден в Bookspace.bg добавяме нови и нови заглавия, които искаме да споделим с теб! Някои ще те разсмеят, други ще те разплачат и всички ще те развълнуват, карайки те да четеш до късно вечер.

Грабни ги сега с -10% отстъпка с промокод НОВИКНИГИ

# 323
Ох, тия букспейс страшно ме дразнят вече - атакуват суперагресивно с реклами в социалните мрежи, във фвйсбук и инстаграм съм ги блокирала, че не се издържа! Не знам за другите, но аз съм сравнително консервативен потребител и поръчвам все от едни и същи.

# 324
  • Варна
Ох, тия букспейс страшно ме дразнят вече - атакуват суперагресивно с реклами в социалните мрежи, във фвйсбук и инстаграм съм ги блокирала, че не се издържа! Не знам за другите, но аз съм сравнително консервативен потребител и поръчвам все от едни и същи.
Аз веднъж съм поръчвала от тях. Бяха бързи и ми бяха пратили книгоразделители. Тогава имаше кампания за засаждане на дървета. Не знам дали я има още.

# 325
Pirin, пиши после колко точки взе от кампанията след тоя спам.

И по темата : поръчката от стор е при мен. Бързи, опаковано безупречно и ваучери за намаление на маратонки и вино.

# 326
"Стълбата на Яков" на Людмила Улицка видях, че е само 10 лева, доста добро намаление на панаира, нормалната й цена е 29 лв и е сравнително нова.

# 327
Да не е конкретна дефектна бройка?

# 328
Началото на юни месец щяла да е налична вече
Но я няма и преордър...
Пусках търсене за  информация излезе, че чакали допечатка, само за панаира имат бройки. Началото на юни на мен ми изглежда ориентировъчен.

От Колибри без никакъв хабер днес си получих с други пратки поръчката

# 329
Това е единствената книга (тази на Паринуш Сании), която исках. Взех я без отстъпка за подарък и щях да я взема от Orange с 24% отстъпка (с кода "благодарим"), ама се замотах. Май само в Orange имаше толкова намаление за нея.
Вчера бях на панаира. Цялата шатра на Сиела беше с 20% (включително и новата на Бакман), на съседната шатра Колибри … всичко с 30%, включително и новите заглавия. И  до тях, шатра на Жанет 45, уж знам за 20% намаление, купувам новата книга на Паринуш Сании “Тези, които заминаха…”,  22 лв корична цена,  жената зад щанда я обърна да види цената и ми вика “20 лв”,  аз си викам: “абе аз ли е мога да смятам”, плащайки казах: “нали 20%”?  Тя ми казва: “за новите заглавия 10%”. Ми хубаво, обявете го, напишете го някъде.  То няма и 10% в случая, ама хайде… закръгля си жената.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 23:06 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт