Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 43 562
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Аз винаги се впечатлявам от Лемур. Имат лично послание всеки път, добре са опаковани, нямам фалове със срокове и т.н.
Бениториал също са ми в списъка с добрите впечатления.

# 571
Забелязвам трайна тенденция към повишаване на цените на книгите, ама това е положението. 25лв. вече си е ниска цена. Ще си чакам ноември, сякаш тогава е най-изгодно.
И аз това виждам, имам чувство, че с всеки ден се вдигат цените на книжните изделия. Освен книгите, оня ден и едно помагало по литература гледам - зимата беше 10лв, вече е 15 Rolling Eyes
Сега виждам поредно издателство (Грамма) тихомълком вдигнало цените, но този път цените в евро са закръглени (на кръгло число), а тези в лева са някакви странни.

Всички разговорници на това издателство бяха по 9 лв, сега са вдигнати на 6 евро.
https://www.gramma-bg.com/razgovornitsi?page=2

Самоучителите със СД бяха всичките 22 лв, сега са 12 евро
https://www.gramma-bg.com/samouchiteli-i-cd

И мн. др. примери

# 572
бързат всички да е преди началната дата 8,08,2025 мисля беше. после ще ги гледат под лупа: нап, кзп и др. за всяко необосновано вдигане на цените

# 573
Забелязвам трайна тенденция към повишаване на цените на книгите, ама това е положението. 25лв. вече си е ниска цена. Ще си чакам ноември, сякаш тогава е най-изгодно.
И аз това виждам, имам чувство, че с всеки ден се вдигат цените на книжните изделия. Освен книгите, оня ден и едно помагало по литература гледам - зимата беше 10лв, вече е 15 Rolling Eyes
Сега виждам поредно издателство (Грамма) тихомълком вдигнало цените, но този път цените в евро са закръглени (на кръгло число), а тези в лева са някакви странни.

Всички разговорници на това издателство бяха по 9 лв, сега са вдигнати на 6 евро.
https://www.gramma-bg.com/razgovornitsi?page=2

Самоучителите със СД бяха всичките 22 лв, сега са 12 евро
https://www.gramma-bg.com/samouchiteli-i-cd

И мн. др. примери
И в Сиела вече е така с някои нови книги ми направи впечатление (цените в евро, в лева странни). Дали има повишение не знам, техните са си доста високи и принципно.

# 574
Сега гледах, че и на Сторител са скочили цените.
бързат всички да е преди началната дата 8,08,2025 мисля беше. после ще ги гледат под лупа: нап, кзп и др. за всяко необосновано вдигане на цените

# 575
то няма да е само при книгите. доста търговци ще използват седмицата за да направят цените малко по-нагоре и след това по-добре закръглени в евро. от 8.08.2025 влиза в сила закона, ако няма забавяне

# 576
Надявам се поне с вдигането на цените да направят нещо и по въпроса с качеството. Чета предимно електронни книги, но напоследък и доста хартиени - еми, досега съм попаднала само на 1, в която не открих правописни грешки, такива при пренасяне на дума и т.н. /и не, не съм супер критична!/. В една доста нашумяла книга, която има претенциите да е донякъде научна литература през цялото време се говореше за "естествен ОТБОР"...преглътнах го, защото беше интересна книга, а и като качество ми хареса.
Аз си пазя книгите, ценя си ги и искам когато  давам пари, насреща да видя някаква реципрочност. Не може да се пести от всичко.

# 577
Естествен отбор не е грешен израз, може да го проверите.
Иначе съм съгласна за правописни и технически грешки.

# 578
За любителите на Стивън Кинг, от издателство Bookspace

# 579
AMG имат -30% и безплатна доставка.

# 580
Изток запад със стандартно намаление от 20 процента.

# 581
AMG имат -30% и безплатна доставка.

Засилих се да си поръчам една книга като видях, че пишете безплатна доставка.
Обаче тя е за поръчки над 50лв. В крайна сметка си поръчах две книги, за да не плащам доставка само за една.

# 582
Ох, извинявам се, мисля че само до офис е безплатна, поне моята до там е (13 лева е поръчката), когато натиснах до кутия май ми излезе някаква такса. Разцъкайте всички опции за доставка.

# 583
Аз си поръчах вече, но още преди да избера опция за доставка ми даваше каква сума остава до безплатната. Няма проблем иначе, все пак си поръчах книга, която исках, с голямо намаление Wink

# 584
20 процента за целия август, изд. Изток Запад само онлайн

Някои книги са скъпи, повечето са с твърди корици и се спестява немалко.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 13:24 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт