💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 700
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Наистина е много тихичко тук, може би като почнат 45 дневните болнични ще се раздвижи темата.
С покупките почти привърших(като имам доста неща от преди), но се чудя на каква козметика да се спра.Не съм заредила и памперси(отказах една поръчка от емаг) ,но смятам да ги купя от гален, би фит или кауфланд.Често има изгодни цени и с тоя е емаг мн се ядосах и не мога да се занимавам.
Sun_and_moon , пожелавам бебчо да дочака подреждането на новия дом и заедно да го усетите като такъв!
Течение и аз имам , много е дразнещо,но не се паникьосвам, защото знам какво е да ми изтекат водите и не вярвам да го объркам , а и предстои още една микробиология ако не се лъжа и съответно някакво лечение ако е бактерия.
Относно контракциите, макар и вечр раждала наистина не съм сигурна дали имам .Имам болка , която е временна и може да св каже , че корема е по - твърд, но обикновено е едностранна и го усещам като мускулна крампа в корема.Съответно се появява и при рязко ставане от легнало или седнало положение и понякога ако вървя бързо.Аз моите контракции като започнах да раждам първия път ги усещах като менструални болки, а после вече не помня как точно ме е боляло, само че беше много силно 😀
Утре съм на преглед, стискайте палци бебчо да е наваксал с растежа и да се успокоим.

# 541
Да се отчета и аз с преглед днес. Момата вече е 1.550кг (29г.с. + 6) и всичко е наред. 🥰 Все още си е разположена главично, за което много се радвам, а шансовете й да промени позицията си все повече намаляват. 😄 Много ми е странно, че ми остават само два прегледа при проследяващия АГ и след това започвам с прегледите при израждащия. Не знам при вас как е, но на мен много бързо ми лети времето тази бременност.

Относно покупките, уикенда разгледах дрешките, за да се ориентирам какво имам да запълвам като липси. Като размери имам няколко неща от 50ти, повечето са ми 56, 62 и 68. За изписването ще взема някакво ново комплектче, но ще го оставя за по-нататък. Имам също кошара (сгъваема, на две нива), повивалник, органайзер за памперси и козметика, които ще ползвам до повивалника, раница за бебеносене, wifi камера, спално бельо, протектор за матрака, космонавт, одеалца, гнездо, кошче за кола, стерилизатор, възглавница за кърмене, муселинови и бархетни пелени, активна гимнастика, помпа за кърма, две шишета, вана със стойка и анатомична поставка за новородено, нокторезачка, почистващи и перилни препарати, безконтактен термометър.

Остават ми да взема:
- За бебето - 1-2 залъгалки, чувалче за сън, козметика (шампоан+душ гел, крем против подсичане, олио и хидратиращ лосион), хавлийка за баня, памперси, марлички за почистване на пъпчето, спирт 70% пак за пъпния остатък и за аптечката каквото друго имам да запълвам като липси.
- За мен - превръзки за след раждането, крем за зърна, дълбоко бельо за след раждането, бюстиета за кърмене.

Изброявам в случай, че някой има нужда от идеи. 😄 Ще се радвам да видя и вашите списъци.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 07:57 от zoya.

# 542
Отчитам се и аз - миналата седмица в 30+5 и нашият младеж го измериха 1.550 Simple Smile

Може ли да препоръчате нещо при болки в гърлото, че от 2 дни червенее и ме мъчи?

Ние вече сме купили основните неща. Козметиката съм я оставила таткото да я купи докато сме в болницата, за да може като се роди бебето да му се прецени типа кожа и да ни препоръчат продукти.

Изгледах доста клипове и лекции за бебета, но някак си в главата ми продължава да е пълна каша всичко… предполагам, че като се роди нещата ще се подредят естествено 😅

# 543
Аз съм в 30.1 г. Но вече сън не ме лови, по цяла нощ се въртя и никак,  не ми е удобно да спя. До тоалетна, непрекъснато на преглед съм след два дена, изглеждам доста едричка предимно във корем, съм качила да видим малкият колко е голям.

# 544
Аз съм в 30.1 г. Но вече сън не ме лови, по цяла нощ се въртя и никак,  не ми е удобно да спя. До тоалетна, непрекъснато на преглед съм след два дена, изглеждам доста едричка предимно във корем, съм качила да видим малкият колко е голям.
Аз миналата седмица бях на преглед и бебока върви по-голям от седмиците, в които е. 31 г.с. 2000 гр., но док каза, че е ок. Малко по-голямо му е коремчето. За втора бременност и то с момче, било ок да е по-голямо детето. Каза ми да огранича въглехидратите след 14 часа - трудна работа. Апетита ми от 2 седмици е като на ламя …. Нямам наяждане. 😆

# 545
Аз миналата седмица бях на преглед и бебока върви по-голям от седмиците, в които е. 31 г.с. 2000 гр., но док каза, че е ок. Малко по-голямо му е коремчето. За втора бременност и то с момче, било ок да е по-голямо детето. Каза ми да огранича въглехидратите след 14 часа - трудна работа. Апетита ми от 2 седмици е като на ламя …. Нямам наяждане. 😆

Аз какво да кажа 😄, миналата седмица в 33 г.с я измериха 2700 и аз ограничавам въглехидратите....

# 546
И моето бебе го измериха доста големичко за седмицата си и също ми казаха да огранича въглехидратите. А мислех, че предимно расте от протеин 😮

# 547
Да ви споделя при мен какво се случи - нямам ИР, нито диабет, роднините ми също не са имали. На всички кръвни изследвания глюкозата ми е около 4 и малко, в урината също не е увеличена. Бебето си е нормално, дори може би дребничко, коремчето му също е в норма, дори идея по-малко.
На 3тата фетална околоплодните ми води излязоха в норма,  но към горна граница. Лекарят ме посъветва да си направя обременяване с глюкоза. Направих си и стойностите на 1ви и 2ри час излязоха по-високи… Съответно ендокринолог разтълкува резултатите като развит гестационен диабет и ми предписа да си взема глюкомер. От две седмици съм ограничила сладкото, намалила въглехидратите и следя кръвната захар вкъщи, за да видя коя храна как ми понася и да поддържам приемливи нива.
Та в заключение - абсолютна изненада беше, че съм го развила и се разбра чак след обременяването с глюкоза.

# 548
Да и аз правих обременяване с глюкоза в 28 г.с. и нямам Гестационен диабет, но дали е възможно да съм го развила за този период досега?!?

# 549
Много тишина в тази група! Къде сте по-активни, че аз малко започнах да надничам в Септемврийската група?
Как сте, как се чувствате?
Аз от днес съм си вкъщи и си пуснах отпуска 2 седмици преди болничния (45 дни).
Тъй като сме новодомци и все още нямаме основни неща за да се пренесем официално, имам някакво постоянно притеснение да не се появи човечето по-рано (преди средата на Септември, няма да можем да се пренесем).
С покупките как се движите?
Аз взех креватче от дърво Next to me, шезлонг и кошарка малка за дневната. Имам и почти всички необходими дрехи 0-3 м. поетапно ще взимам за по-голямо.
Вълнувам се, когато ги гледам, но и супер много се притеснявам от суеверие.
Какви симптоми имате?
Аз си продължавам с контракциите, както и с по-обилното течение, което на моменти ужасно много ме паникьосва.
Бебенцето е доста буйно и на моменти направо ми разказва играта и доста хълца 😀
При мен тези дни повръщане и стомашен вирус,Слава Богу мина.Правим ремонт вкъщи и сме до средата.Чакам да доиде спалня на 27 август.Бебешко легло съм поръчала чакам го до 5 септември със скрин за дрешки. След като дойдат по магазините за коритце, обиколник,шишета и др.Дрешки имам приготвени от други мами чакам да свършим с ремонта за да ги прегледам.Баба ми е взела одеяла и т.н.Общо взето работа си има и все имам чувството,че сме до никъде.

# 550
Много тишина в тази група! Къде сте по-активни, че аз малко започнах да надничам в Септемврийската група?
Как сте, как се чувствате?
Аз от днес съм си вкъщи и си пуснах отпуска 2 седмици преди болничния (45 дни).
Тъй като сме новодомци и все още нямаме основни неща за да се пренесем официално, имам някакво постоянно притеснение да не се появи човечето по-рано (преди средата на Септември, няма да можем да се пренесем).
С покупките как се движите?
Аз взех креватче от дърво Next to me, шезлонг и кошарка малка за дневната. Имам и почти всички необходими дрехи 0-3 м. поетапно ще взимам за по-голямо.
Вълнувам се, когато ги гледам, но и супер много се притеснявам от суеверие.
Какви симптоми имате?
Аз си продължавам с контракциите, както и с по-обилното течение, което на моменти ужасно много ме паникьосва.
Бебенцето е доста буйно и на моменти направо ми разказва играта и доста хълца 😀
При мен тези дни повръщане и стомашен вирус,Слава Богу мина.Правим ремонт вкъщи и сме до средата.Чакам да доиде спалня на 27 август.Бебешко легло съм поръчала чакам го до 5 септември със скрин за дрешки. След като дойдат по магазините за коритце, обиколник,шишета и др.Дрешки имам приготвени от други мами чакам да свършим с ремонта за да ги прегледам.Баба ми е взела одеяла и т.н.Общо взето работа си има и все имам чувството,че сме до никъде.
Да, с ремонт и в очакване на бебе е много изнервящо … поплаквам си почти всеки ден… 🥺

# 551
Здравейте и от мен. Вече съм в 32+2 г.с. и предстои преглед в петък при следящият ми АГ. На последния преглед преди малко повече от две седмици бебето беше 1440 гр и беше вече седалищно разположено. Надявам се да си запази позицията до края така😅Смятам да попитам на предтсоящия преглед въпроси относно раждането.
Около 10 дни бяхме на море в Албена и след микробиология съм напълно чиста, ако някой се чуди за морето през бремеността.
С покупките аз вече почти привърших. Заредих памперси, мокри кърпи и памучни тампони. Имаме легло, което се преобразува на Лорели, количка 3в1, козметика (спрях се изцяло на Мустела), дрешки, чувалчета за спане и космонавтчета за разходки, спални комплекти, одеала. За мен имам помпа за кърма, нощници за кърмене, крем за зърна, стягаш колан и превръзки. Останаха ми само дребни неща: активна гимнастика, лампа за бял шум и матрак за леглото. От рая тойс бяха дали списък за пазаруване като купихме количката от там и списъкът беше доста полезен, придържах се към него. Не съм взимала нищо от приятели и познати, защото е първо дете и исках да изпитам емоциите от пазаруването за него. Единствено помпата за кърма е втора употреба, тъй като не знам колко ще се използва и поради тази причина ме исках да инвестирам много в нея. Взех филипс авент, електрическа.

# 552
Здравейте мами, аз съм от ноемрийската тема, но като по-опитни се обръщам към вас. Какво мислите за коланите за придържане на корема.
Благодаря ви предварително.

# 553
Привет и от мен, момичета! Вчера бях на третата ФМ (31+2) и най-накрая успяхме да видим нашето момче. Като цяло всичко е добре, но малко се притесних – коремчето изостава с една седмица, а главичката върви една седмица напред. Тежи 1680 г и докторът каза, че няма повод за притеснение, но аз, естествено, си го мисля… При някоя от вас имало ли е такова разминаване?

При мен сънят нощем е почти мираж – въртя се, ставам по няколко пъти до тоалетна и после през деня гледам да подремвам, колкото мога. Подготвителни контракции си имам, но на ФМ казаха, че шийката е с добра дължина, така че засега всичко е ок.

За покупките – вече имаме количка и ваничка, поръчах гнездо и тази седмица ще ходим за кошара. Взели сме и някои дрешки, пелени, шишета, пиличка за нокти и още разни дреболии. Надявам се до 2 седмици да довършим целия списък. Козметика ще вземем, когато се роди, за да видим каква кожа ще има.

# 554
Здравейте и от мен. Радвам се, че де раздвижи темата.
Аз съм в 32+4
Честно казано се надявам да рода в края на септември, ама когато тогава.
В 30та седмица беше 1515 кг момата.
Чак на 10.09 започвам тонове и тогава е и 3фм
Казяхя ми до 36та седмица да пия магнезия.

Коланите за карим много жени използват. Знам, че не е хубява да е дълго, защото отслабва коремните мускули.
Аз досега не съм носила

Все още хадя на работя и се опитвам да съм активна, но ударите стават силни и понякога много неприятни.
И аз като повечето имач течение, но нищо не са ми казали за микробиология.
Бях май в 4тия месец последно на такава.
Ако се сетя ще питам другата седмица.

Големите неща купихме отдавна, дрехи взех малко само за началото. После имам под ръка и магазини и онлайн а и някои пригодни от батко то, та не съм се затрупани
Взех шишета и нагревател, че не знам как ще е с кърмата. Ще видим .

Общи условия

Активация на акаунт