С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 946
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Скрит текст:
Зо мен е важно и дали мъжът е живял сам в другия град преди да се оженят или е бил при майка си.
Защото ако е живял сам, ми е много странно това негово предложение да живеят с тъстовете. Човек като е свикнал да е сам, земята ще изоре, но ще си осигури спокойствие и собствен дом, та ако ще и под наем да е или в неремонтиран апартамент.
Но ако между първия и втория брак е живял с майка си, вече на Фокси ще и бъде доста трудно да го накара да се отделят.
Не знам, не знам, много ми е странно цялото му поведение.
Сам да се навре при тъстовете без да има нужда, не го разбирам.
Ще гледат детето му вместо него. За да може той да дундурка майка си.

# 496
Според мен и двамата са еднакво виновни за създалата се ситуация.
И на двамата им е удобно да са "разкрачени" между две домакинства и да ги дундуркат, ама се дебнат, кой пръв ще пусне кокала, за да стане на "неговата".
Така не се гради семейство.

# 497
Има пример за строител,  бъхти по обекти из цялата страна. Иска , ама не става да е в къщи. Може би това е причина да  се съгласи при тъстовете, да е спокоен  и хем дете , хем семеен, хем отсъства. Тези от примера ми се разделиха, тя не иска да ходи с него по морето ,там бяха  обектите и   е търсена професията и,  стоя в апартамента му, па  се върна тук.
 Няма човек да не иска взаимност, но не  се случва на всеки.

# 498
Вие не четете, само пишете.
Момичето отдавна си проведе разговорите.
Ремонта ще се почва и двамата ще се местят.
Голям зор да проектирате собствения си живот и да развивате теории.

# 499
Четем, но не вярваме в такива бързи развръзки. Ако  е далеч , ще са спокойни и двамата  в близост до някого. За всеки случай.

# 500
  • France
Аз пак да си задам въпроса
Стана ми любопитно от колко време са заедно и кога са решили да имат дете? Явно е отнело известно време, след като са минали през процедури?

# 501
Е това е силата на темата. Пишат тук момичетата и след това с магическа пръчка всичко се нарежда. Не с дни, а с часове. Почти всеки път като вината е в мъжа.
И един мармот завива шоколад...

# 502
  • София
Аз не видях съвет" Събирай му багажа и го прати при мама, а ти ще се оправиш с детето"
Ако има такъв, моля да ми препратите поста да го видя.
Просто разни по-опитни и минали през това жени дадоха становища как изглежда отстрани. Защото, когато човек е вътре в ситуацията понякога е много трудно да видиш цялата картина. И да, разбира се, че може да има промяна, но тя става най-вече с желание на този, в когото е основният проблем и то, обикновено трябва да прозре картинката. А това с 1-2 разговора едва ли ще стане.
Както и да е, на мен ми е все тая дали Фокси ще живее с мъжа си, дали сама, дали с майка си и баща си, дали със свекървата, дали с комшията Пенчо или с Джейсън Момоа. Това си е нейният живот. Обаче наистина се създава впечатлението, че този мъж иска да е несемеен, с мама на село, отколкото с жена си и бъдещето си дете.
Ама аз съм разведена и моето мнение е некачествено Simple Smile

# 503
То твоето не знам, но аз смятам, че пишат и   дечица, младички момичета,  дето семейство не са помирисвали и дават акъл./не смятам само тази тема, общо в семейни отношения/
 Едно време на работа  нов работник се изказах  на събрание, лелките ми казаха само да си седна. Та ми е обеца.
 Но не смятам и опита за  много точен, една се прегъва,  друга рита,  за трета е друг подхода.

# 504
Точно в тази тема пишем основно жени с опит в съвместния живот и гледането на деца.
А непрекъснатото оправдание, че мъжът пътува по обекти, не знам от къде го измислихте, след като авторката каза, че той всеки ден ходи при майка си. Очевидно е бил планирал и след раждането на детето това да продължи. Сега, след проведения разговор, можем само да се надяваме, че нещата ще се променят в дългосрочен план. Изобщо не разбирам защо нападате Фокси, жената се е съгласявала и се е надявала, съобразявала се е с желанията на мъжа си, че ще направят ремонт и ще се съберат да живеят заедно. Сега остава стриктно да следи какво се върши по апартамента и да настоява той да приключи преди раждането, защото ако остане за след това - пиши го бегало. Така или иначе, или ще заживеят заедно, или не.

# 505
Не питай старило, питай патило.
Някои "момичета" имат повече опит от жени, които са се омъжили преди доста години, имали са само един мъж, а и времената са били други.
Не визирам някого в темата конкретно, по принцип говоря.

# 506
Абе то и аз не визирах, ама много се припознаха Joy Въобще не смятам, че хора, които по една или друга причина са прекратили брака си или не са във връзка нямат право на мнение и че то по дефиниция е неправилно. Прекалено лесно обаче се раздават съвети на килограм за прекратяване на отношения със съпруга. За мен това е проблем, защото в темата разказват и задават въпроси основно жени, които в момента на писане са афектирани от конкретна случка, а на някои им е достатъчно къс фитилът, за да намерят на момента номера на някой познат бракоразводен адвокат. А когато човек е ядосан лесно забравя хубавите моменти. После като се направи някоя глупост обаче ще трябва да се носят последствията от действията. Тук не се познаваме и не съм далеч от мисълта, че някоя скучаеща бгмама със съпруг е 4 деца пише "зарязвай го тоя и го пращай на майка му", а самата тя с години да търпи далеч по-лоши неща, като домашно насилие, алкохолизъм или хазартна зависимост например.

Сигурна съм, че някои имат семейства като по филмите. Някои имат и нормални семейства, в които от време на време възниква по някое неразбирателство. Някои са прекратили нефункционални семейства и си гледат децата сами. Всеки сам си избира живота. Не приемам обаче, криейки се зад някаква анонимност да натикваме непознати хора в калта, защото така се издигаме в собствените си очи. Няма нужда да се лъжем, че мъжете ни са съвършено перфектни, свекървите ни са умрели, децата са лауреати на всички възможни олимпиади, всяка от нас е станала поне по веднъж Мис Свят и т.н. Аз също имам от какво да се оплача, но смятам, че на този етап обичта и подкрепата  в семейството ми надделяват над неприятните битовизми, а и съдейки по тона тук, нито ще получа успокоение и морална подкрепа, нито адекватен за ситуацията съвет. За мен "напускай го щом не ти е взел 500 рози за 8ми март" не е адекватен съвет. Нито пък "изпокарай се с майка му само и само да стане на твоята и да и покажеш ти на тая дърта вещица кой командва вече".

# 507
Явно не сте чела добре темата, в нея нямаше съвети авторката да се разделя със съпруга си, тъкмо обратното. Тя самата каза, че ако усилията и разговорите не дадат резултат и не заживеят като семейство, ще помисли какво да прави. И това е съвсем нормално, когато има голямо разминаване във възгледите за живота и приоритетите.
То и много ценния брак, в който всеки живее с неговите си родители, нали.

За мен "напускай го щом не ти е взел 500 рози за 8ми март" не е адекватен съвет. Нито пък "изпокарай се с майка му само и само да стане на твоята и да и покажеш ти на тая дърта вещица кой командва вече".

Явно наистина четем различни форуми, аз такива съвети не съм виждала тук.
Това не значи, че трябва да се търпи намеса от външни за семейството хора, пък били те и родители.

# 508
Прекалено лесно обаче се раздават съвети на килограм за прекратяване на отношения със съпруга. За мен това е проблем, защото в темата разказват и задават въпроси основно жени, които в момента на писане са афектирани от конкретна случка, а на някои им е достатъчно къс фитилът, за да намерят на момента номера на някой познат бракоразводен адвокат. А когато човек е ядосан лесно забравя хубавите моменти. После като се направи някоя глупост обаче ще трябва да се носят последствията от действията.
Някой ако тръгне да се развежда след съвет от непознати във форум, или вече си го е бил решил, или съвсем няма никой на горния етаж.

# 509
  • София
Скрит текст:
Zimo02, Фокси е написала, че жилището им не е зле, но е за ремонт. Състоянието му обаче се оценявала различно в зависимост от критериите на човека - в случая мъжът и се занимава със строителство и може би вижда неща, които не и е споделил (например, ако жилището и е наследствено и не желая да я обиди нещо, знам ли).

На пръв поглед звучи разумно и логично двамата да са на квартира, но същевременно за тяхното семейство това не е опция. Явно случаят им не е "двама млади в София, с корени в дълбоката провинция" - родителите и на двамата живеят в близост. Фокси щеше ли да се чувства по-добре, ако по цял ден седеше сам-сама в чуждо жилище? Мъжът щеше ли по-рядко да ходи при майка си? За мен не е невероятно да иска да оправи всякакви неотложни битови тъпотии преди да се роди бебето. Това, за което са се скарали с Фокси по повод въпроса на баща и какво и се яде, също не ми е повод за развод - случва се човек да каже нещо непремислено.
Съпругът и обаче е работещ човек, няма индикации за зависимости или странични връзки.
Скрит текст:
И както някой по-рано спомена, има по-прилепчиви хора, но има и такива, които в цялост си запазват малко по-голяма дистанция. Момичето си е избрало този мъж и знае какво е харесало и обикнало в него. В цялост се разбират, имат неразбирателства по определени теми, но явно ги изглаждат помежду си. Именно заради това съветите за раздяла ми идват в повече - тяхната връзка все още е много далеч от скъсване. Фокси измрънка срещу свекървата, но обективно не е разказала за някаква конкретна лоша проява - каза, че последно не се е чувствала добре дошла, ама не е като да и е в къщата и да и преподрежда шкафовете. С времето иска-не иска така или иначе ще установят някаква дистанция.
Всъщност има:
Скрит текст:
Фокси, тук всеки коментира от собствената си камбанария. Моят съпруг също работи много, включително събота и неделя. Това е неговият начин на живот, беше и моят преди да забременея. За него животът продължава, а за мен първите месеци от майчинството бяха кошмар, защото животът ми буквално се блъсна със 100 в бетонна стена. Трябваше ми време да приема, че от тук нататък за неизвестно колко дълго време и аз ще съм част от армията спрели майки. Когато един ден (дали ще го доживея?) детето стане по-самостоятелно и тръгне на ясла/градина, аз с огромно удоволствие ще се върна към нормалното си работно ежедневие. Ремонтът на жилището ни го спряхме буквално наникъде, защото такива бяха обстоятелствата. Сега живея в нещо полуремонтирано и основна цел в живота ми е да опазя бебето да не се натика в стаята, в която сме събрали строителните материали.

Колкото и груби да са някои от горните коментари, за едно са прави форумките: когато веднъж приемеш, че никой не ти е длъжен, животът изведнъж става много по-лесен. Е... сърдят се малко околните като разберат, че и ти не си им длъжна, ама бързо им минава Simple Smile Съветвам те на този етап от живота ти да не се поддаваш на провокациите да заплашваш мъжа си, че и втората му жена ще го напусне по същите причини като първата. Едно, че той вече има опит и би приел идеята много лесно, и второ: дори да запазите семейството си, отношенията ще са непоправимо счупени. Приеми, че в момента си по-чувствителна. Надявам се родителите ти да не наливат масло в огъня с подхвърлянки как нищо не се случва в апартамента. Ако има такива приказки от тях, събирай си багажа и се отделяй от тях, ако искаш да съхраниш себе си и брака си. Казвам ти го с най-добри чувства и се надявам животът ти да се развие по най-добрия начин.
Благодаря!
Да, за работата съм разбрана, в крайна сметка още преди да заживеем заедно съм видяла колко интензивна е и понякога не разполага с времето си. За ремонта също разбирам.
Това, което не разбирам е, че
когато има свободно време, той е приел, че трябва да се погрижи за дома на майка си и нашите неща физически остават на заден план,
Скрит текст:
точно в момент, в който на нас ни е наистина нужно да се подредим. И за капак да ми се насажда вина от него, че ние трябва да сме си отделно, все едно това е мое желание.
Извини ми се и за тези неща в крайна сметка, надявам се наистина да е разбира вече.
В крайна сметка седнах и си казах нещата в прав текст. Колко правилно, колко грешно, беше време да ги кажа.
Въпросът е дали тази зависимост/странична връзка ще влезе в нормални рамки след разговора или не. Не вярвам в смяната на нрава, само на козината временно, но...

Общи условия

Активация на акаунт