С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 934
  • 755
  •   1
Отговори
# 510

Въпросът е дали тази зависимост/странична връзка ще влезе в нормални рамки след разговора или не. Не вярвам в смяната на нрава, само на козината временно, но...

Винаги има шанс този мъж да си преподреди приоритетите, не е невъзможно. А най-хубавото в цялата тази работа, е че авторката не е зависима от този човек и не е необходимо да търпи, повече от колкото сама иска.

# 511
  • Пловдив
Тук не се познаваме и не съм далеч от мисълта, че някоя скучаеща бгмама със съпруг е 4 деца пише "зарязвай го тоя и го пращай на майка му", а самата тя с години да търпи далеч по-лоши неща, като домашно насилие, алкохолизъм или хазартна зависимост например.
Ще ти се да е така. Но аз например имам съпруг, който след като се прибереше от работа, аз не работех и отиваше да си погледа децата, да поиграе с тях, да простре, да поподреди, изобщо да помогне.

# 512
Все по-рядко ме дразни свекито, научих се да казвам НЕ, и НЕ ИСКАМ.
Днес донесе чинии, ще имаме утре гости. Което е добре, 6 чисто нови са, съвременни чинии, комплект. Освен тях, обаче, още количества гювечета, гювеч, чаши, някакви други съдове и съдинки. Казах й, че искам единствено чиниите, тя почна да спори как не било така, Ами друго било. Тогава казах, че в този случай, не желая абсолютно нищо от нейната помощ, да си вземе всичко сега, веднага.
Спря да нахалства. Щото и без нейните 6 чинии мога да мина, ама с нейните още 20 работи, различни, разнообразни и ненужни, само ще се ядосвам.
Та, така сме.
После се обади да ми каже, че нищо не умея по изпращането на абитуриент, и не съм обръщала внимание на детето си, и че тя щяла да ми поръча луксозна кола, да го вземела и да го заведяла до мястото на сбирката. Само дето ние живеем на 4 минути пеша до мястото на сбирката на класа. Казах й, че сега веднага ще питам абитуриента дали желае. Не желаеше. Казах й повече да не ми се меси и да не ми казва колко съм неспособна. Затворихме си телефона. Не е звъняла след това.

# 513
Фокси, след като прочетох останалите отговори след моя, пак те апелирам: не се поддавай на съвети да напускаш мъжа си за глупости. Немалка част от бгмамите са жени с провалени връзки и бракове. Напълно нормално е мъжа ти да не желае да се натиска в апартамента на родителите ти. Всяко прясно семейство има своето време на напасване и поводи за скарване. Категорична съм, че в момента емоционално възприемаш нещата много по-зле отколкото са в действителност.
Аз съм с 20 години брак. Като не желае да се натиска в апартамент на родителите и, не желае да живее в друг заедно с родителите и , ЗАЩО не е купил друг? Правиш каквото можеш с каквото имаш или си налягаш парцалите и не се правиш на мъж, като не можеш друго.

Не и казваме да си напуска съпруга, а да му стегне редиците. Щото... добряк, бил на какъв бил, той много си обичал мама, защото само той и бил останал - на практика към жена си е смотльо.

Дойде ми нещо друго на ум. Понеже наскоро четох за тип на привързаност,има няколко,може мъжа и да е отбягващ, т.е. хора  с такъв тип привързаност нямат нужда да са скачени съдове с половинката. И най-вероятно,може би,той е такъв . Може би за това предпочита да си човърка нещо по двора .. отколкото да бъде със Фокуси. Моят мъж е такъв тип. Аз съм тревожен тип . Искам все да сме заедно. Всъщност исках. Свикнах,че той си предпочита да си е на работа.
Това е пък е такава глупост. Той много ме обича, ама не желае да прекарва никакво време с мен. На практика е никакво. Е, за къв дявол ми е този мъж?!? Аз по-добре да съм си сама. Ама ти си се примирявай, то от теб зависи. Ето, намерила си начин да приемеш, че мъжът ти не те харесва.
  Ами вземи прочети малко,вече има куп информация .

# 514
То тази информация, за т. нар. отбягващи е точно за успокоение на отбягваните. Един човек като иска да е с някой друг, го прави - демек, иска да е с майка си, седи с майка си. Ако иска да си има жена и семейство, седи при тях.
Елементарно е.

# 515
  • София
На мъжът като не му се седи със семейството може и вкъщи да седи и пак да не е с тях. Маса мъже се прибират и се забиват в телефона, компютъра, плейстейшъна и стоят като мебел. Осигурил си е топла храна, чиста къща и сигурен секс, възпроизвел си е безценните гени и не му се занимава повече. Толкова е просто.

# 516
  • France
Фокси вече не пише тук, но аз да си дам моите 5 стотинки.
Шокира ме как мъж, на когото ще се роди планувано и желано дете, не се е организирал по-рано да направи жилището обитаемо. Нали целта е да бъде до жена си и бъдещето им бебче? Но не, той я праща при родителите ù, да се грижели за нея. Вместо да си организира да бъде до жена си в дните и дори седмиците след раждането, за да бъде до нея и бебчо, той пак я оставя на родителите ù, да се грижели за тях. И явно не са от вчера заедно, и бременността не ги е изненадала, а напротив, имало е процедури.
Не знам, не знам... Фокси сигурно е млада за да тези неща да не ù направят впечатление преди да забременее.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 15:00 от Philomena

# 517
Единственото, което ме издразни е, че той не е дръпнат тип човек или отбягващ, как там го написа по-нагоре някой. Ама, не отбягва мама. 🤣 При нея няма проблем да стои и да пие кафенце. 🤣 Хем сам е пожелал да живеят при тъстовете, хем претенции, че я питат какво ѝ се яде. Е, комшията ли да питата или бременната си дъщеря, която живее при тях все още… и то по настояване на същия тоя отбягващ тип, който се завира при мама във всеки свободен момент.

Изказването, че ако жената не била къщовница, има достатъчно к*рви ме остави без думи. 🤣 Жената или е чистачка и готвачка, или к*рва. Не може да е умна жена с хобита, интереси и приятели? 🤣🤣🤣 И после, мъжа ѝ ходи при майка си да суче, пък тя му пече белите чорапи на ръка… щото нали да е къщовница. Абсурдно е! 🤣

Аз, имах същия проблем с моята свекърва. Всяка събота си измисляше за какво да ходи да ѝ помага сина ѝ. И тук говорим не за нещо неотложно, а за “Трябва да събера килимите, за да ги изперем”, “Поръчах еди си какво, да го сложим”. Това си е абсолютно целенасочено. Ако някой ми каже, че не е обмислено и с цел - просто лъже себе си, защото не иска да признае истината. Просто на третия път, седнах поговорих с мъжа ми - без да се караме и да се заплашваме, че някой ще изгони някой, или че ще има разводи. Просто нормален разговор, обсъждане. За мен един брак е обсъждане, разговори, консенсуси. Вече, според това, той как ще реагира - реагира и жената.

# 518
  • В полите на Пирин планина
Естествено, че е целенасочено. Ако не иде при мама, то значи, че жената го командори и той е мъж под чехъл. Чувала съм го от реална свекърва за реална снаха.
За мен моята казваше, че съм била много учена и все всичко съм си знаела и не съм искала да я слушам тя какво казва. Пък, видите ли, едно време тя слушала нейните свекъри. Е, как пък да не ги слушала, като първо е било преди повече от 60 години, а и тя се е омъжила на 17... Нормално си е било да си я гледат като дете - и нея, и мъжа ѝ.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 14:14 от Lady Brinne

# 519
Румка, честит ти абитуриент! Пожелавам му попътен вятър! Да си изкара чудесно !  Скоро да се похвалиш, че е станал студент!  Хубав семеен празник !

# 520
  • France
Изказването, че ако жената не била къщовница, има достатъчно к*рви ме остави без думи. 🤣 Жената или е чистачка и готвачка, или к*рва. Не може да е умна жена с хобита, интереси и приятели? 🤣🤣🤣
Аз не просто не съм къщовница, а съм обратното на къщовница. И?! Мъже колкото си искаш. Joy

# 521
  • В полите на Пирин планина
Че това да си къщовница някакъв комплимент ли ще да е?!? Или задължително качество? Пък защо мъжът да не е къщовник?
Тая къщна работа не съм си я припознала за моя лична. На който не му харесва, да хваща парцала.

# 522
  • София
Че това да си къщовница някакъв комплимент ли ще да е?!? Или задължително качество? Пък защо мъжът да не е къщовник?
Тая къщна работа не съм си я припознала за моя лична. На който не му харесва, да хваща парцала.
Точно. За мен това не е комплимент. Въобще. Нито някога ми е било цел. Има важни неща, които гледам в даден човек. Дали е къщовник или къщовница ме интересува точно толкова, колкото дали е закусвал/а примерно.

# 523
Може ли да попитам, кое точно ви дразни, това ,че свекървата търси сина за помощ или това,че е без предварителна уговорка  и напасване с вашия график ? Питам защото и моите родители постоянно искаха помощ  , особено като живеем в къща , непрекъснато има работа , а и идва един момент в който сами не могат да се справят, или пък ако е вдовица свекървата е още по- трудно  все едно си имате още едно дете .

# 524
Ау, каква бомба хвърли, milenaka. Представям си каква драма ще е, жената да не се интересува закусвал ли е мъжът и. Направо, не знам как си я представяте тая работа. Ето, за това ходят при мама, горкичките.

Да отговоря на въпроса над моя пост. Приоритет са задълженията към семейството и след това към родителите. Отделно, че много често се искат неща които не са належащи и могат да изчакат удобен момент. Това, че някой иска да си прекопае лозето, но не може, например, не значи че аз трябва да си зарежа живота и да скоча да го правя. Щом не може сам, просто няма да го прави. А в случая, жената все още даже работи и не е немощна. Тя иска синът и да си живее с нея и измисля всякакви неотложности, за да го държи на на каишка. Общо взето много лесно се разбира кое е необходимост и кое другото.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 15:41 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт