С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Е, за разлика от теб, свекървата явно няма проблем да си казва нещата директно. Ясно ти е заявила "не прави щом си обидена" и разговорът е приключил. А ти като се пишеш все бяла и добра, мила, стремяща се да не наранява хората, явно не можеш да си кажеш право куме в очи нещата и затова нито успяват да те разберат правилно, нито успяваш да бъдеш "в добри отношения" с нея.

# 61
Тоест според теб ,заради моята доброта не мога да бъда в добри отношения със свекървата?
Поздравления, успяхте да изкарате добротата у хората виновна за лошотата на други .
Адекватен съвет или упрек тук няма,всичко е написано със грубо отношение,това не е за мен.
Светъл празник на всички,бъдете здрави!

# 62
  • София
А, каква доброта? Да избереш да оставиш някого да ти се качва на главата няма нищо общо с добротата.
Неумение за поставяне на граници е при теб.

# 63
  • В полите на Пирин планина
Просто не трябва да минаваш в обяснителен режим, а да казваш каквото мислиш в прав текст. Искам-не искам и точка. Ще направя-няма да направя и толкова...

# 64
Тук щом нещо не изнася на даден потребител се започва с нападки, не разбираме и се завършва с дежурното, че сме свекърви.
Аз не разбрах, защо след като и беше сърдита и те беше блокирала, и вдигна телефона.

# 65
Защото е млада и се надява, че свекървата ще и се извини и ще имат хубави отношения.
Наивитета на младостта.
Освен това я разбирам, че се е объркала и не е знаела касво да и каже. На двайсет и няколко години и аз обикновено си глътвах граматиката при такова поведение, умението да отговаряш идва с опита.
После ми хрумваха много сполучливи отговори, ама често няма как да върнеш ситуацията и да я отшграеш наново.
Сега затапвам човек на секундата, ама сега, на 50.
Като е помислила, се е обадила и си е казала каквото трябва. Бас ловя, че свекървата от яд е казала - ами не идвай и не прави торта. Ако и беше все едно дали ще идват, нямаше да звъни.
Ради, аз не съм на мнение, че трябва да изпратиш мъжа и детето си утре сами. За мен тези празници се празнуват семейно, а не жената да седи сама на кукувица вкъщи. Ако е така, да си беше останала мома.
Аз бих си организирала един хубав ден с мъжа и детето - църква, яйца, козунак, разходки, нещо приятно за всички. Може да прочетете някоя история за Великден на детето, ако не му давате все още екранно време.
Бъдете си на празника сами и си създайте ваши традиции, които не е нужно да включват торта.

# 66
Не и е звъннала свекървата, Ради и се е обадила. Грешка върху грешка. Първата част още  е сбъркана. Ще правиш ли торта. "Ще си помисля" е отговор на тийн. Казва се  " не, не заслужаваш, защото ме обиди онзи ден." А не тези фасони. Тая свекърва я слага на място, защото Ради е лесна плячка. Не се отстоява, а се обяснява.
И не, не е до младост. До човек си е.
Моята първа свекърва беше абсолютен социопат. Нас и двете ни спаси в началото единствено доброто ни възпитание. Но и двете си имахме последователна позиция, която прекрасно другата осъзнаваше. Има как да се сложи граница и без скандали, разправии, търсене на сметка, изискване на извинения.
 Ради се държи като дете и свекървата я третира точно като такова.

А че утре нямало да отиде при свекървата, не вярвам. Сигурно и торта прави.

# 67
Свекървата е врачанка, нали?
Само перничанки съперичат на врачанските по наглост и простотия.
Ще те гони тя от собствения ти дом.

# 68
  • Другата България
JoyJoyJoy
И снахата е врачанка.

# 69
Ха-ха ...
Свекървата е дупничанка,снахата е врачанка.
Не виждам общо ама хубаво.

# 70
  • Варна
Тук щом нещо не изнася на даден потребител се започва с нападки, не разбираме и се завършва с дежурното, че сме свекърви.

Тц, не си права. Завършва се с "приятен ден", "хубав ден", "бъдете здрави" и все от тоя род. За да видим колко е възвишена пожелаващата ги персона и как въпреки нашата лошотия тя ни мисли доброто. Забележи го. В мнозинството случаи е така.

П.п. По принцип говоря, не за този случай, макар че той е типичен пример.

# 71
Опасни сте ,ей. Винаги има какво да кажете.  А нв може ли да бъдем добри. Защо е тази тема? Да се надцакваме или аз нещо не съм в час . Ами няма да пожелавам хубав двн .
Пожелавам всичко най-лошо.
Така по-добре ли зяучи да приключиш разговор или тогава си егати лошоя човвек,аамаа то и в двата случая излизаш май лош 🫡
Пиша за съвети от предполагащи се добронамерени хора,защо е тая злоба.
Може да дадете съвет без сарказам,злоба ,лиицемерие и т.н
Или помогни или не карай човека да се чувства още по-зле. 
Излишно е всичкото това ,не знам защо всички ме нападате. Дано се чувствате по-добре.
Сега пак ще измислите какво да кажете ,обаче аз спирам да отговарям . От това се чувствам по-зле ,а не обратното

# 72
Никой не ти мисли лошото. Повечето сме с дългогодишен опит със свекърви/ някои и с по две 🙃/ и се опитваме да ти посочим грешките.
Може пък и да разбереш, че при вас с твоята, проблемите са двустранни. За гърнето и похлупака доста съфорумки правилно ви обозначиха. И вместо да спориш тук, помисли дали нямат освование съветите.
Свекърва ти е много сетивна и ти не можеш да и се опълчиш по досегашния начин. Избери друг подход. Тя го играе доста динамично непукист. И наистина изглежда неуязвима. За разлика от теб.
Виж как ти е казала- ако не искаш, не прави торта, първосигнална съм, ако искаш, прости, ако не....нещо като много ти здраве. И за гостуването ви се е измъкнала хитринко. Не идвате заради мен, лоша съм, все едно ме няма. Много се смея с твоята свекърва, голям образ е🤣.
Научи се от нея как да се отстояваш.

# 73
Разбира се, че си е до човек. Не се и съмнявам, че ССФ още на 20 години е отстоявала себе си и е отговаряла по-добре от адвокат с 20 годишен стаж. Joy
Не знам какво значи "сетивна", за мен свекървата е проста.
И дано Ради не се научи от нея как да се отстоява, това не е отстояване, а липса на възпитание и манипулиране.

# 74
Двете са си лика-прилика и чудесно си подават топката.   Така ще си прекарат живота в игра на тенис. То всъщност им е забавно.

Общи условия

Активация на акаунт