С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 825
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Таня,  майката е направила за теб и ти се грижиш за нея. Аналогично, свекървата е направила за мъжа ти и той да се погрижи за нея.

# 721
  • Другата България
Разбира се, че трябва да се помага.
Но не по изискващ и задължаващ начин, с условности и налагане на забрани съответно ако “гледащия“ няма тази възможност.
Иначе като цяло аз лично съм против това цялата рода да си прехвърля детето.
Не за друго, за самото дете не е полезно това.
И вярвам в приказката “много баби, хилаво дете“.

# 722
  • София
И аз. Още помня майка ми веднъж как беше обула чорапи на сина ми посред лято.

Иначе според мен хора, които отказват да помагат, нямат очите да изискват помощ. Под "помощ" нямам предвид да ти гледат детето почти наравно с теб, а понякога, ако се наложи и имат възможност.

# 723
Но не по изискващ и задължаващ начин, с условности и налагане на забрани съответно ако “гледащия“ няма тази възможност.

Да бе, не било полезно, друг път. Колкото повече хора обичат и се грижат за едно бебе и едно дете, толкова по-добре за него

# 724
  • France
Филомена, няма да ме шокираш. Много си далеч от това време, за да приема мнението за истинско. Хората казват "аз това ще направя, аз онова", но когато наистина им дойде до главата, друго правят.
Добре де, а къде трябва да живея, ако не мога сама? Да умирам? Около мен хората съвсем спокойно си избират старчески дом, отиват, живеят и няма драма. Драма ми се вижда да живея при някое от децата ми и да се разминаваме в коридора с целия табор на път за тоалетната. Мерси, но не мерси

# 725
  • София
И за мен не е добре едно дете да се отглежда от много хора. А и говори зле за родителите.

# 726
  • Варна
Дами, спора е безсмислен.Всички сме различни.Всяка с нейните доводи и разбирания.Няма нищо непременно и на всяка цена.Аз за себе си казвах, че ако има нужда, да бих помагала.Не отглеждала и възпитавала, а ако има случаи ще съм опора.Така мисля.Какво ще стане божа работа, накрая да не се обърнат нещата и тези, които са най-против те да помагат най-много...Grinning Живота е това, което се случва докато правим планове.

# 727
Аз очаквах моето свеки да му пее песни от нейно време,да си играе с него,а накрая като ревне му пускаше клипчета от телефона.
Последния път го хранеше и му даваше някакви телефони.Побутнах мм с крака да ѝ направи забележка,че ако взема аз да кажа нещо,ще бъда лошата….
Направихме му последния път забележка на малкия,а тя след това му вика”Ооо,как ти се карат!”

# 728
  • Другата България
Предполагам мога да имам различно мнение, не само “друг път“?

В крайна сметка всеки е свободен да си гледа децата както прецени, личното ми мнение е, че когато двама души създават семейство и дете, те са хората, които основно трябва да се грижат за него и да го възпитават.
Всяка помощ от баби и други хора е добре дошла, при възможност от тяхна страна и съгласие на родителите.
И е крайно несериозно да се намесва обичта тук.
Ако някоя баба няма възможност да помага за отглеждане на внуче, това категорично не означава, че не го обича.

# 729
Значи да се пеят песни от време оно е разрешено, от телефон - не е. То голям лабиринт Simple Smile За какво й направихте забележка? Simple Smile

# 730
  • Пловдив
Да бе, не било полезно, друг път. Колкото повече хора обичат и се грижат за едно бебе и едно дете, толкова по-добре за него
Например - няма постоянство във възпитанието, защото хората са различни и имат различни представи за правилно и неправилно. Много хубаво.

Дами, спора е безсмислен.Всички сме различни.Всяка с нейните доводи и разбирания.Няма нищо непременно и на всяка цена.Аз за себе си казвах, че ако има нужда, да бих помагала.Не отглеждала и възпитавала, а ако има случаи ще съм опора.Така мисля.Какво ще стане божа работа, накрая да не се обърнат нещата и тези, които са най-против те да помагат най-много...Grinning Живота е това, което се случва докато правим планове.
Обаче дефинициите какво е отглеждане и възпитание са различни. За мен цял месец си е отглеждане.

# 731
  • France
Да си виждаш внучето от време на време за да прекараш време с него е нормално. Особено ако това внуче е вече в осъзната възраст. Ама да помагаш - не! Не е ролята на бабите да помагат.

# 732
Ако никой друг не гледа детето, а само майка му и баща му, а те работят, това значи че реално го гледат в  яслата и градината. За някои деца се чувстват добра, но на други никак не им понася, зависи и от самата институция, как са там обстановката, персонала.  После в малките класове също трябва някой да го гледа докато се приберат родителите, занималните рядко са  до карая на работния ден и отново не на всички деца им е добре в тях.

Няма как само майката и бащата да гледат детето, нали по 8 часа минимум са на работа.

# 733
Значи да се пеят песни от време оно е разрешено, от телефон - не е. То голям лабиринт Simple Smile За какво й направихте забележка? Simple Smile

Защо трябва да облъчва детето?Не разбирам твоето противоречие..
Направихме забележка на малкия,нещо не слушаше,правеше на инат.

# 734
  • София
Ако никой друг не гледа детето, а само майка му и баща му, а те работят, това значи че реално го гледат в  яслата и градината. За някои деца се чувстват добра, но на други никак не им понася, зависи и от самата институция, как са там обстановката, персонала.

Няма как само майката и бащата да гледат детето, нали по 8 часа минимум са на работа.
В общия случай и бабите са на работа, така че родителите трябва да намерят начин. Освен това дг е задължителна от 4-годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт