С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 859
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
На 25 не съм ревала, като ми кажат да се замисля, че това, което ме дразни, е отражение на самата мен, а съм го приела като много мъдър съвет.
Свекървата и снахата са твърде обсебени една от друга, твърде близки искат да си бъдат, а не могат, защото не си пасват. Токсични взаимоотношения.
Ето, снахата отговорила на друга, вместо на свеки, пък тя си изтрила коментара и я блокирала. Е как разбра, че те е блокирала? Явно си проверила. Просто обсебени като от токсично гадже или приятелка. Мъжът й казал не се занимавай с нея, тя - не! Ще се занимавам и ще сме си близки, пък!

# 76
Супер си е момичето.
Има си хубаво семейство, мъж, детенце.
Може да прави торти, значи е добра домакиня.
Е, пердетата и са накриво, обаче както казва моята свекърва, хубаво е къщата да ти е разхвърляна, защото тичат малки крачета и пипат малки ръчички в нея.
Възпитана е, не нагруби и обиди никого тук.
Да е жива и здрава, с течение на времето ще дойде и опитът, дано да не стане като свекърва си, че устати хора има много, добрите  са малко.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 01:07 от Opossum

# 77
Не мисля,че са си лика -прилика,нито гърне и похлупак. Като чета коментарите на някои дами ми става ясно ,че не си дават сметка,че има хора,които си мълчат,за да не обидят свекървите. Вие явно не познавате такъв точно тип хора,като чета Ради ми се струва ,че ние с нея сме еднакви характери и свекървите ни също. Не мога да разбера, защо когато пишете ми се струва,че със коментарите целите да засегнете пишещия... Аз напълно я разбирам Ради. Защото и моята свека така прави,слага първо дядото отпред,това е манипулация,видите ли тя много мисли за него,пък говори за себе си. Явно нямате представа какво е да се занимаваш с изкусен манипулатор. И как момичето да се защити както трябва,като според мен заради мъжа си се опитва да не обиди майка му . И не се правете на много интересни,защото когато мъжа ти каже отиваме всички,ти кажеш няма да дойда ти ходи настава трета световна . Да не забравяме,че сме различни хора и ако на някой тук му е много лесно да постави граница,на други не.  Пишете ,че давате съвет,но и се опитвате да смените вина,че тя си била виновна. Ами виновна е ,че е добронамерена и не може да и каже две майни и да не се среща никога повече със тази въпросната жена.  Ще се научиш Ради,прости ти трябва време да разбереш ,че не е нужно да щадиш чувствата на хората, които не го заслужават. На такива свекърви трябва да се падат снахи като тях,за да може да им покажат от къде изгрява слънцето.  Смело напред и да не ти пука. Свекървата се опитва да ти вменява вина,за да те манипулира по лесно. Това е. Не и се давай. Светъл празник на всички.

# 78
Христос Воскресе!
loveme, след като настава 3та световна и мъжът ти не може да те защити, ОТНОВО стигаме до дъното на проблема. И той не е свекървата, а синчето и.
Иначе има различни варианти да се защитиш на твое място и на мястото на Ради- не вдига телефона и я блокира и тя във ФБ, не говори с нея, препраща я към синчето да се оправят те. Въобще не и обещава торта, пък после да звъни и да се оправдава след дъжд качулка. Или я затапва иронично- напр. Ние в Бяла Слатина не можем да правим хубави торти и ще ти я спестя!Наистина ли имате семейства и не знаете как да се отговорите? Да не сме в миналите векове?

# 79
Наистина възкръсна!

То хубаво "синчетата" да поемат цялата вина, но и в Библията пише, че децата не са виновни за греховете на родителите си.
Няма как синът да е виновен И за направеното от майка му.
Но има вина, ако настоява да си съсипват празника с неприятни посещения или не защити жена си, когато е нападната от майка му. С това съм съгласна.
Но не е виновен той, че майка му е проста, не я е възпитавал той, а  обратното.

# 80
Опосум, съгласна съм, че не е виновен сина каква е майка му. Никой не си избира родителите. Каквито и да са е нормално той да ги обича и уважава.
Ненормално е обаче да не защитава жена си. Да  я принуден да се събират и т.н

# 81
Христос воскресе!
Ради, не си съсипвай празника заради поведението на свекърва ти. Разбирам те, виждам, че си добър човек и не искаш да я обидиш, но поне не ѝ се ядосвай. Хубаво, че си ѝ се обадила да ѝ кажеш, че те е обидила, малко по малко ще започнеш да си казваш нещата на момента, а не да онемяваш при подобна наглост. И да знаеш, че на твое място не бих си пуснала детето да отиде там без мен. Щом не може свекървата щ да се държи добре с теб - не заслужава да си вижда внучето, хем няма да има възможност да го настройва срещу теб.

И не разбирам защо когато няма как да се оправдае една свекърва, винаги се излиза с рефрена, че и снахата е същата?

# 82
Не мисля,че са си лика -прилика,нито гърне и похлупак. Като чета коментарите на някои дами ми става ясно ,че не си дават сметка,че има хора,които си мълчат,за да не обидят свекървите. Вие явно не познавате такъв точно тип хора,като чета Ради ми се струва ,че ние с нея сме еднакви характери и свекървите ни също. Не мога да разбера, защо когато пишете ми се струва,че със коментарите целите да засегнете пишещия... Аз напълно я разбирам Ради. Защото и моята свека така прави,слага първо дядото отпред,това е манипулация,видите ли тя много мисли за него,пък говори за себе си. Явно нямате представа какво е да се занимаваш с изкусен манипулатор. И как момичето да се защити както трябва,като според мен заради мъжа си се опитва да не обиди майка му . И не се правете на много интересни,защото когато мъжа ти каже отиваме всички,ти кажеш няма да дойда ти ходи настава трета световна . Да не забравяме,че сме различни хора и ако на някой тук му е много лесно да постави граница,на други не.  Пишете ,че давате съвет,но и се опитвате да смените вина,че тя си била виновна. Ами виновна е ,че е добронамерена и не може да и каже две майни и да не се среща никога повече със тази въпросната жена.  Ще се научиш Ради,прости ти трябва време да разбереш ,че не е нужно да щадиш чувствата на хората, които не го заслужават. На такива свекърви трябва да се падат снахи като тях,за да може да им покажат от къде изгрява слънцето.  Смело напред и да не ти пука. Свекървата се опитва да ти вменява вина,за да те манипулира по лесно. Това е. Не и се давай. Светъл празник на всички.

И към теб и към Ради: момичета, хич не се тревожете, че ще възникне трета световна с мъжете ви. Ще свикнат, повярвайте. И да се поцупят отначало, какво от това? На вас като не ви е било добре и сте трошили нерви в толкова много ситуации, тях бъркало ли ги е? Така че, и на него да не му е приятно, че отказваш да отидеш у майка му, негов си проблем. Ако ти мели нещо, казваш - така се чувствам по-добре, не ми се хабят нерви. Така съм решила, толкова. Без много обяснения, че така се стига до скандали. Ще видите, че въпреки опасенията за трета световна, ще свикнат, че това е положението. Иначе ти ще хабиш нерви, а всички останали доволни, че си става на тяхната, и керванът си върви...

# 83
  • София
Честито Възкресение Христово на всички!
Аз също си помислих как разбра, че те е блокирала. Значи си я следила. Ами... защо? Какво ти пука? Живей си живота. Аз идея си нямам дали някой ме е блокирал или не. Въобще не ме интересува.
Второ, като ти прати съобщение за торта отговаряш - "Съжалявам, но ми е обидно от поведението ти и не желая тази година нито да правя торта, нито да идваме на гости".
И точка. Празнувате си с мъжа си и детето си  и готово. Какъв е проблемът?

# 84
  • София
Скрит текст:
Толкова неверни твърдения има тук, че даже не знам откъде да започна.

И с манипулатор съм живяла, и роднините на мъжа ми се опитаха да ми дават наклон и да ми се качат на главата, и мои родини се опитаха да направят същото още докато бях млада и зелена студентка, живееща сама, и на мъжа ми казваХ и казваМ "не", защото ако той се беше опитал да ме закара при свекъра ми (писала съм сто пъти, че с него имахме конфликт), тогава АЗ щях да започна третата световна...
Да мълчиш, за да не обидиш не те прави добър. Прави те най-малкото неуважаващ себе си. И разни други неща. И да, Ради избира дали да позволи на свекървата да се качва на главата ѝ. Ако избира да го позволява, да се сърди на себе си. Защото днес е свекървата, утре ще бъде мъжът ѝ, след това ще бъде трети. Няма как все другите да са виновни.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 13:01 от milenaka

# 85
  • Варна

Празнувате си с мъжа си и детето си  и готово. Какъв е проблемът?

Че мъжът вероятно ще отиде при мама да празнува.

# 86
  • София

Празнувате си с мъжа си и детето си  и готово. Какъв е проблемът?

Че мъжът вероятно ще отиде при мама да празнува.

Ако това е така тя има мнооооого по-голям проблем от свекървата!

# 87
По-добре да отиде да си празнува, отколкото да остане у дома и да натяква. Всеки има право да приема празниците по своя си начин. (А този род празници - коледа, великден, се възприемат като събиране на цялата рода). Аз не бих го спирала, но също и тя има право да си решава къде и как. Може да иде у своята майка да я почете и всички да са спокойни.

# 88
  • София
По принцип съм съгласна, но не и когато са семейство. Аз примерно въобще не страдам, че съм сама на т.н. празници, дъщеря ми и за Коледа и сега за Великден я командировам при баща ѝ , дори на НГ съм си стояла сама вкъщи и не го чувствам като проблем. Дори имам възможност да отида при нашите, ама... аз си признавам, че съм си темерут. Обаче - Семейството е заедност. И при така стеклите се обстоятелства аз нямаше да отида, но определено бих очаквала от партньора ми да ме подкрепи.

# 89
  • Пловдив
Разбира се, че си е до човек. Не се и съмнявам, че ССФ още на 20 години е отстоявала себе си и е отговаряла по-добре от адвокат с 20 годишен стаж. Joy
Не знам какво значи "сетивна", за мен свекървата е проста.
И дано Ради не се научи от нея как да се отстоява, това не е отстояване, а липса на възпитание и манипулиране.
Да, не сме вече на 20, аз съм на 45. И с годините съм се научила да поставям граници. Което се опитваме да обясним на Радии. И което тя не възприема. Аз, лично, изоооооооообщо нямаше да вдигна на свекървата. И съответно нямаше да разбера, че иска торта. А да не говорим да се обаждам аз.

На свекърва ми освен да честитя Коледа, Великден и нейния рожден ден - не звъня. И когато мъжа ми бере душа в болницата, два пъти за 20 години, тогава сме се чували по няколко пъти на ден, ама е ГОЛЯМО изключение. Толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт