С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 994
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Е, той явно е голям оптимист, щом мисли, че след смъртта си има опция да си търси апартамента обратно...

Доколкото разбирам вие нямате сключен брак и с парите на майка си той ще купува жилището преди брака - ако е това, няма как да му забраниш, единствено имаш избор дали да живееш с него в това жилище или не. Пробвайте да се разберете за нещо приемливо и за двете страни.

# 121
Вие още не сте се оженили и  вече обсъждате развода?
Ако жилището е на името на свекървата, разводът ще е много скоро.
Достатъчно е тя да каже - апартаментът или жена ти.
След последните разговори сигурна ли си, че мъжът ти ще избере теб?
Бъди прагматична и се подсигури, а не да влагаш пари в чуждо жилище.
Защото на теория ще го купи той, но на практика ти ще се доказваш, ще правиш ремонти, ще обзавеждаш, ще плащаш сметки за да изравниш баланса и в крайна сметка ще вложиш доста, а ще си тръгнеш без нищо.
Гордостта е хубаво нещо, но не и когато води до глупост.

# 122
  • Най-красивата страна
Интересно ми е защо той не желае да подпишат предбрачен договор.

# 123
  • София

Това важи за България. В Германия законодателството същото ли е?

Като цяло - да, подобно е.
Но при развод съда може да настани бездомния родител в имота на другия докато детето учи.
И няма такъв филм - бездомна майка, пришълка, туземеца баща да вземе права над детето.
Много трябва да се е провинила за да го отнемат. Или детето да е по-голямо и да изяви желание при кого да остане. Мои познати българи с брак от София, при развода там дъщерята /12 - 13г./ се тръшна, че иска при тати. Майката се беше събрала да живее с някакъв сириец или подобен. Момичето и сега живее с бащата, посещава майката по график.
Обаче има и друг проблем при развод. Моя наборка се омъжи за туземец, живяха си добре няколко години и тя тръгна да се развежда. Мъжа - пенсионер с минимална пенсия, тя със заплата над средната за провинцията/напр. 5 - 6000 Е/. Адвоката му я осъди след развода да му плаща издръжка, защото му се нарушила финансовата стабилност, пенсията не му стигала. Сега му плаща 1500 Е/месечно. След 2 г. бившия може да поиска увеличение на издръжката заради инфлация или друго. Наборката се ядосва и се моли да не е столетник. А пък той е много стегнат и държелив пенсионер, младее.
Данък наследство не е толкова огромен за местните.

# 124
Интересно ми е защо той не желае да подпишат предбрачен договор.

Моята хипотеза е, че след всичко през което сме преминали ми вярва - а, мама просто е пуснала мухата и той се чуди как да не обиди нито мен, нито нея.

# 125
Ариел, верно ли очакваш майката на годеника ти да ви купи апартамент и на двамата, тоест в съсобственост. Това не знам кой родител въобще би го направил, не за бъдеща българска снаха, ами за всякаква. Всеки родител купува на детето си и гледа интересите му да са защитени.

Радвай се, че мъжът ти ще има апартамент в който ще живеете и няма да плащате наем и си спестявай пари. Ако имате възможност, ще си купите и свое жилище, общо на двамата, по-голямо, другаде, не е речено, че ще векувате в неговото.

От всичко написано от теб дотук, личи, че си по-скоро приета снаха, хората и образование ти платиха, и общо взето не те отхвърлят. Ама и да ти подарят апартамент вече не знам дали можеш да очакваш.

# 126
Ирис 04, "Апетитът идва с яденето".

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 17:21 от К.А.Г.

# 127
Ариел, верно ли очакваш майката на годеника ти да ви купи апартамент и на двамата, тоест в съсобственост. Това не знам кой родител въобще би го направил, не за бъдеща българска снаха, ами за всякаква. Всеки родител купува на детето си и гледа интересите му да са защитени.

Радвай се, че мъжът ти ще има апартамент в който ще живеете и няма да плащате наем и си спестявай пари. Ако имате възможност, ще си купите и свое жилище, общо на двамата, по-голямо, другаде, не е речено, че ще векувате в неговото.

От всичко написано от теб дотук, личи, че си по-скоро приета снаха, хората и образование ти платиха, и общо взето не те отхвърлят. Ама и да ти подарят апартамент вече не знам дали можеш да очакваш.

Не, не очаквам да ми купуват апартамент нито да ме вписват като съсобственик.
Обижда ме факта, че явно му обясняват как едва ли не при развод ще духна с половината имущество.
Това ме обижда.
Не им ща парите. Ако ми беше за това отдавна щях да съм ги закопала.

# 128
Ариел, права си да ти е обидно, но всички свекърви са точно такива и точно това си мислят винаги. А мъжът е между мама и жената и се чуди как да лавира, за да няма обидени. Още повече, че работи с родителите си и зависи от тях, малко или много.

пп. И аз няма да купя на чужд човек апартамент, но и не бих създавала подобни драми. Или купувам апартамент да сина, много преди да се загаджи или си го купувам на мое име, пък все ще го наследи някой ден. И ще си е само за него. Просто е.

# 129
Сигурна съм, че свекървата би се държала по същия начин, ако кандидат-снахата си беше чиста арийка. Просто не иска друг да отмъкне нейните пари. Едни познати в България преди години нарочно купиха на сина апартамент малко преди брака му, за да се знае, че си е негов и няма да е съсобствен с "някоя рошла".

Така че даже е нормално такова мислене за някои родители. И не е обидно за теб, Ариел - не е насочено лично към теб, а по принцип, към която и да е абстрактна снаха.

# 130
Това мислене не се определя от пола на детето ти. Има си такива хора навсякъде по света.
Ариел, не е против теб лично, такъв човек си е свекърва ти.
Един личен въпрос, ако искаш не отговаряй и извинява, предварително. В източната или западната част на Германия е израснала свекърва ти?

# 131
Само на мен ли ми се струва, че драмата за великите апартаменти са по-често създадени от мъжете им и техните родители. 
Моите родители ни платиха половината апартамент и дори не питаха на чие име ще бъде. По стечение на обстоятелствата е на името на ММ,  защото само той беше на сделката. Моите родители нито един път не са казали нищо.

# 132
Ариел, права си да ти е обидно, но всички свекърви са точно такива и точно това си мислят винаги. А мъжът е между мама и жената и се чуди как да лавира, за да няма обидени. Още повече, че работи с родителите си и зависи от тях, малко или много.

пп. И аз няма да купя на чужд човек апартамент, но и не бих създавала подобни драми. Или купувам апартамент да сина, много преди да се загаджи или си го купувам на мое име, пък все ще го наследи някой ден. И ще си е само за него. Просто е.
Ако се наследи по време на брака отново е общо. Единственият начин е на свое име преди брака, тогава е само твое. Или просто без брак. Не знам какво се обиждат хората и го удрят на чест, като половината бракове завършват с развод.

# 133
  • Варна
Не всички свекърви са точно такива.

# 134
Наследеното по време на брак, не става общо, или поне до скоро беше така.

Общи условия

Активация на акаунт