С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 921
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Че каква е разликата между жилище купено на синът и предбрачен договор?
Филмираш се.
Ако свекървата е искала да ви е разделила.
Нищо такова не се случва.
Ще има брак, жилище, работа и т.н.
Отпусни се. И се радвай на животът си.

А не, не - не така.
Тя се пробва първо при дъщеря си и там изяде дървото.
Сега го играе подмолно, че да не го изяде и тука.

# 556
Свекървата не е длъжна да те осигурява със жилище. постигнете си го двамата  и е  общо. Права е да си пази инвестициите ,никаква не си за нея.

# 557
И аз я разбирам проектосвекървата на Arielle. В крайна сметка и аз няма да съм щастлива един ден синът ми да доведе някоя емигрантка от третия свят, която аз да осигурявам с образование и жилище, а тя да обнародва във форума колко съм проклета. Ако изпадна в тази ситуация, няма да съм хич щастлива, ще бъда... може би примирена накрая. И със сигурност ще се питам къде сбърках. Е, дано не изчаткам чак до там като онази свекърва дето отишла на сватбата в черни дрехи, но щом ми минава през ума отсега... Joy

# 558
Аз пък не гледам изобщо по този начин на нещата.

Откъдето и мой син да ми доведе снаха, тя няма да дойде вкъщи и няма да ми е никакъв проблем. Ако си живеят двамата в сговор, няма да има по-щастлива от мен. Пък ако ще момичето да е от Ямайка или Нова Гвинея и да е без образование. Няма аз да живея с нея все пак. Каквото мога ще помагам, но да сме в една къща не ми е вариант.

# 559
  • Пловдив
Не всеки иска и може да се скара със собствената си майка и да не се виждат и чуват . Това и за мъже и жени е така, мисля. Родителите са тези, които трябва да покажат приемане и общуване.
Аз имам момче, малък е още на 17. Но един ден , живот и здраве , ако имам снаха , първо бих станала приятелка с нея. Това е пътя към това да останеш близък със сина си, както и да си спечелиш и още едно дете - дъщеря. Да вярно е, вероятно някои неща ще подразнят както нея така и мен, но това нима го няма и със собствените деца... Много е важен подхода и настройката, когато е с добро намерение винаги си личи.Така и и за двете страни общуването е по-приятно и хората не се намразват.
Сакън, да не се чува. Аз ще бъда дистанцирана свекърва, която ще си живее живота. Не искам и нямам нужда да съм приятелка със снахите. Възпитано дистанцирани отношения. И от скаран с майка си син и не я поглежда до здравословна дистанция на младото семейство от нас има планини разлика.

Че каква е разликата между жилище купено на синът и предбрачен договор?
Филмираш се.
Ако свекървата е искала да ви е разделила.
Нищо такова не се случва.
Ще има брак, жилище, работа и т.н.
Отпусни се. И се радвай на животът си.
Цитирам  "Ако свекървата е искала да ви е разделила." - Какви са тези свекърви, които имат такова влияние над синовете си?!?! Какви са тези плазмодии, а не мъже?! За какво ви е подобен мъж изобщо?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 17:13 от Янтра

# 560
  • София
Цитирам  "Ако свекървата е искала да ви е разделила." - Какви са тези свекърви, които имат такова влияние над синовете си?!?! Какви са тези плазмодии, а не мъже?! За какво ви е подобен мъж изобщо?
[/quote]

Ето, в това е големият въпрос. Но повечето не го осъзнават, дори след евентуалната раздяла продължават да обвиняват свекървата, които ги е разделила, без да осъзнават, че проблемът не е в нея.

# 561
  • Варна
]Сакън, да не се чува. Аз ще бъда дистанцирана свекърва, която ще си живее живота. Не искам и нямам нужда да съм приятелка със снахите. Възпитано дистанцирани отношения.
Под приятелка, нямах предвид да си говорим и споделяме всеки ден чак .Ясно е че няма да сме "първи дружки " Grinning .Просто да не ме чувства чужда и зла . Да може да поиска помощ, без да се притеснява. Понякога е хубаво да знаеш, че има кой да ти помогне и да разчиташ.Ако нямаш просто се спасяваш, не е невъзможно, знам.
 Ако не искат помощ, разбира се не бих се натрапвала. Смятам обаче, че за да има едно младо момиче добро отношение към свекърва си, то трябва да усеща топло такова към него, не само към мъжа си / детето на мама/.Че в много случаи е точно така.
То човек не бива в нищо да се зарича де.. Божа работа е и късмет. Smiley

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 19:07 от Vessi_to

# 562
  • France
...Но един ден , живот и здраве , ако имам снаха , първо бих станала приятелка с нея...
От мен съвет : дистантни и куртоазни отношения. Не е нужно да сте приятелки и най вероятно няма да бъдете. Достатъчно е всяка жаба да си знае гьола. И да се уважавате. Толкова.

# 563
  • Пловдив
]Сакън, да не се чува. Аз ще бъда дистанцирана свекърва, която ще си живее живота. Не искам и нямам нужда да съм приятелка със снахите. Възпитано дистанцирани отношения.
Под приятелка, нямах предвид да си говорим и споделяме всеки ден чак .Ясно е че няма да сме "първи дружки " Grinning .Просто да не ме чувства чужда и зла . Да може да поиска помощ, без да се притеснява. Понякога е хубаво да знаеш, че има кой да ти помогне и да разчиташ.Ако нямаш просто се спасяваш, не е невъзможно, знам.
 Ако не искат помощ, разбира се не бих се натрапвала. Смятам обаче, че за да има едно младо момиче добро отношение към свекърва си, то трябва да усеща топло такова към него, не само към мъжа си / детето на мама/.Че в много случаи е точно така.
Ама аз не искам да ме чувства свободна да оказвам помощ. Имам си собствен живот. Отгледала съм си децата и искам да се порадвам на свободата докато съм в добро физическо състояние, а не редовно да отглеждам внуци. Трябва да се притеснява да иска помощ, а не да смята, че разполага с нея.

# 564
Тъща съм. Свекървата и свекъра отдавна починаха. Влизам в темата и чета, да ме пита човек що за мазохизъм. Яд ме е, че много хора са оперирани от чувството за такт, мярка и емпатия въобще във взаимоотношенията, не само снаха-свекърва. И да, младите трябва да си бранят  семейното гнездо. ММ след гостуване при родителите си се връщаше с променени настройки. Ако можеше от петък следобед до неделя с последния влак щеше да е при тях за "неотложни" задачи. Нямаше значение аз какви планове за уикенда имам. Търпях, търпях, пък взех нещата в свои ръце. Как бързо се научиха да питат можем ли да дайдем да помогнем, а не да звънят в петък на обяд директно след работа да се мятаме на влака. Научих се да се отстояваме като двойка. Беше полезно за всички.
А, да, не бях добрата снаха, но се разбирахме и си помагахме взаимно. Но има неща, които се опитвам вече с годините да простя истински. Опитвам се, но ми е мъчно, защото просто никой не заслужава да бъде тъпкан.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 20:07 от tetka_the_best

# 565
  • Пловдив
Това с границите работи и в двете посоки - тъстове/свекъри не разполагат с младите, както и младите не разполагат с времето, парите, присъствието на родителите. Пита се удобно ли е, има ли възможност, други планове и желание има ли. Защото аз може да съм свободна, ама точно в този уикенд да нямам желание да гледам внуци например.

# 566
  • Варна

Трябва да се притеснява да иска помощ, а не да смята, че разполага с нея.
Е, аз се притеснявах / беше ми по/казано , че нямат време / ,  виждаха 1 път в годината внука си, и никога не ги усетих близки. Все бяха заети, не ги обвинявам, така са искали и усещали . Майка ми ми е помагала , като в това не включвам да ми е отглеждала детето всеки уикенд, изобщо не. Три години бяхме в чужбина , като беше малък, те дойдоха 1 път двамата за 4 дни, не можели повече/ бяха работещи пенсионери, тогава се сещам че питах свекърва ми дали може да остане още седмица , ми не,  не можело . Майка ми дойде също веднъж , но остана 1 месец .Сега като е голям все го канят, звънят му , все искат да отиде, но той вече не иска винаги.
 Не знам какво би станало един ден с моя син, много вода има да изтече до тогава. Но в пълна сила важи максимата за мен " каквото повикало- такова се обадило" . И всеки според това,  което иска си устройва отношенията.

# 567
  • Пловдив
Ама нормално е да не иска винаги внука. И аз не искам винаги.

И другото е нормално. Работещи пенсионери - значи са били хора на възраст и са работили.

# 568
  • Варна
Ама нормално е да не иска винаги внука. И аз не искам винаги.

И другото е нормално. Работещи пенсионери - значи са били хора на възраст и са работили.
Не бяха много възрастни, да ти кажа, не се пенсионираха тогава като сега, доста по-рано. И майка ми е беше на тази възраст.Както и да е..

# 569
Ама аз не искам да ме чувства свободна да оказвам помощ. Имам си собствен живот. Отгледала съм си децата и искам да се порадвам на свободата докато съм в добро физическо състояние, а не редовно да отглеждам внуци. Трябва да се притеснява да иска помощ, а не да смята, че разполага с нея.

Мъчно ми е като чуя как за някои баби внуците не са радост, а им пречат на свободата. Добре, че моите баби не са били такива

Общи условия

Активация на акаунт